24 timer – med far på barsel!

I dette blogindlæg kan du læse, hvordan et døgn på barsel kan tage sig ud time for time… Og ja, vi har tyvstjålet billedet nedenunder fra den møghamrende populære TV-serie ’24 timer’, så vi beder nu til, at Jack Bauer ikke finder frem til os med sit dødbringende håndvåben. 

IMG_4886Torsdag d. 29 Januar 2015…

04:33 – Den langhårede skubber til mig og fortæller, at junior er vågen. Jeg famler rundt efter min iPhone og mine briller. Jeg kigger på uret og siger højt, “Hold nu kæft, det er tidligt!”. Jeg sætter mig op i sengen og sunder mig i to minutter.

04:35 – Junior står op i sengen og smiler over hele femøren, da jeg kommer ind på hans værelse. Jeg bruger alle kræfter i min trætte krop på at løfte ham hen på puslebordet og skifte hans tunge ble. Efter bleskiftet stiller jeg ham i hans seng, og traditionen tro presser han en brun håndgranat ud i bleen efter få minutter. Efter endnu et bleskift leger vi i omkring 50 minutter.

05:23 – Under højlydte protester fra junior pakker jeg ham i Voksiposen, og derefter smutter vi ned til barnevognskuret i gården. Den bidende kulde rammer som et knytnæveslag, så jeg får hurtigt pakket junior ned i barnevognen, selvom junior brokker sig intensivt. Juniors intensive brok stopper dog, det sekund jeg skubber til barnevognen.

05:42 – Jeg skubber barnevognen ind i gården, tænder babyalarmen, går op i lejligheden, tænder den anden babyalarm, tager overtøjet af, lægger mig på sofaen og lukker øjnene.

06:11 – Jeg halvblunder på sofaen, da jeg bliver vækket af juniors skrig, der skratter gennem babyalarmens højtaler. Jeg tager hurtigt min jakke og sko på, inden jeg spæner ned af bagtrappen og går afsted med barnevognen i håb om, at jeg kan trille junior tilbage til drømmeland.

06:44 – Junior er stadig lysvågen, så jeg slæber ham op i lejligheden og vækker den langhårede, inden jeg laver havregrød til ham.

07:32 – Den langhårede pakker junior ned i Voksiposen, og jeg traver afsted med ham i barnevognen igen – han falder hurtigt i søvn.

08:24 – Junior vågner fra dagens anden lur. Den langhårede giver ham en frugtsmoothie og gør ham derefter klar til vuggestue.

08:38 – Junior er netop afleveret i vuggestuen. Energiniveauet er lavt på vej hjem fra juniors vuggestue, der heldigvis kun ligger to minutter fra vores lejlighed. De næste par timer bliver brugt på at fylde diverse depoter op. Vigtigst af alt koffein-depotet. Derudover går tiden med at vaske op, rydde op, gå i bad og så videre.

Junior har kun gået i vuggestue i tre uger, så du kan selv indsætte bleskift, barnevognsture og optørring af gylp ad libitum fra 08:38-11:46, hvis du tænker hvordan livet mon tog sig ud, før han startede i vuggestue.

11:46 – Kursen sættes mod juniors vuggestue – han er stadig i indkøringsfasen, og derfor henter jeg ham tidligt.

12:12 – Junior er fuldstændig fladmast. Han har kun sovet en halv time i vuggestuen, og derudover stopfodres han som nyt vuggestuebarn også med nye indtryk. Jeg får lidt mad i ham, inden vi endnu engang tager turen ned ad køkkentrappen og ud med barnevognen.

13:42 – Efter en god lur og lidt mad er junior i sit es. Og jeg er også nogenlunde frisk – jeg nåede både lidt frokost og en god portion kaffe, mens junior snorkede. Den næste halvanden times tid står den på kvalitetstid med junior…. eller jeg sidder i hvert fald bag junior og griber ham, når han falder. Hans ENESTE mål i livet lige nu er at rejse sig op.

15:29 – Junior klør øjne og gaber – den står endnu engang på lur i barnevognen.

16:05 – Min tålmodighed er ved at nå sin grænse. Junior sover stadig ikke, selvom han er vanvittig træt. Jeg skubber dog ufortrødent barnevognen videre.

16:17 – Endelig sover junior… eller han har i hvert fald lukket øjne, men han brokker sig stadig. Jeg bestemmer mig derfor for at trille videre med ham, selvom jeg normalt stiller ham i gården.

17:01 – Grædende, træt og sulten vågner junior i barnevognen.

17:25 – Fyld-juniors-mave-og-send-ham-i-drømmeland-ritualet sættes nu igang. Efter aftensmaden fik junior et bad, og derefter indtager han mælkebuffeten hos den langhårede.

18:20 – Junior snorker sig vej igennem de første stadier af drømmeland, mens jeg laver de voksnes aftensmad færdig.

19:45 – Mætte og trætte smider juniors forældre sig i sofaen og Netflixer den.

20:23 – Vi når ikke engang at nyde Jax og de andre fra Sons of Anarchy i et helt afsnit, før junior vågner. Den langhårede ammer ham, han falder i søvn, og vi ser afsnittet færdig.

21:07 – Vi går til køjs – dagen er officielt omme for den langhåredes og mit vedkommende.

Her er lidt kolde facts: Jeg stod op cirka tre timer før folk uden børn; jeg skiftede junior to gange, før natteravnen Rasmus Seebach kom hjem fra byen; jeg trillede med barnevognen fem gange; jeg greb junior ni gange; jeg fik junior til at grine højt fire gange; og jeg gik i seng før Poul-Erik Skammelsen sendte aftennyhederne.  

Junior vågnede yderligere fire gange den nat. Næsten morgen “stod” han op klokken 04:39…

Husk at du kan følge DaddyO.dk via Bloglovin’ – så går du aldrig glip af et blogindlæg!

Dét her, er hvad en træt farmand drikker en fredag aften!
KONKURRENCE: Vind en Lumia 830

says:

Fuck jeres knægt er tidligt oppe!! Gisp. Kan godt se jeg ikke skal brokke mig for meget over at min tøs stod op 5.45 i næsten et år hver dag.
Morsom skildring af barselsliv. 🙂 Håber I får vendt bøtten, så der i det mindste står 06 inden han vågner. Eller måske bare 05! 🙂

Marie Louise

says:

Tusind tak, for et ærligt indlæg om hvordan det er at være på barsel. Det er nemlig slet ikke så lyserødt, som alle altid siger. TAK!

Skriv din kommentar her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.