Anmeldelse af Nomi Baby til Nomi High Chair

Den seneste tid har den ene halvdel af DaddyO.dk (Kasper) og hans familie testet Nomi High Chair og den tilhørende Babyindsats, Nomi Baby. Da Viggo stadig er en ung knægt på cirka fem og en halv måned, har brugeranmeldelsen mest fokus på Nomi Baby – han har af gode grunde endnu ikke benyttet stolens andre features.

Nomi_whiteoak_white_300dpi kopi 2
Nomi High Chair med babyindsatsen Nomi Baby, med bøglen Nomi Mini og som standard


Selvom brugeranmeldelsen fokuserer på Nomi Baby, så kommer jeg naturligvis også ind på stolens udseende, samlingen af stolen med videre. Og når Viggo får en smule mere livserfaring, kommer der en brugeranmeldelse af Nomi High Chair uden Nomi Baby.

Tørre facts om Nomi High Chair

Evomove er virksomheden bag Nomi High Chair.

Nomi High Chair er en ergonomisk højstol med organiske former – designet af den prisvindende norske designer, Peter Opsvik, som også har designet Tripp Trapp-højstolen.

Nomi High Chair er relativ ny på markedet og kan indtil videre købes på www.evomove.com, Ønskebørn i Rødovre og Horsens samt Illums Bolighus.

Der er 30 dages tilfredshedsgaranti på Nomi High Chair. Læs mere om det her! 

Nomi stolen har modtaget den prestigefyldte designpris ’Red Dot Best of the Best’, som i 2014 også blev vundet af veletablerede brands som Apple og BMW.

Førstehåndsindtryk

Fuuuuuuuck, hvor er de kasser små! Jeg havde forestillet mig, at jeg skulle slæbe min ryg i stykker, når jeg skulle have kasserne op til 1. sal. Men her blev jeg altså virkelig positiv overrasket. Nomi High Chair var i en aflang papkasse og det samme var Nomi Baby. Så det var bare en kasse under hver arm og så afsted.

Med kassernes størrelse i mente tænkte jeg, at stolens dele umuligt kunne være særlig store. Og selvom matematik langt fra af min stærkeste side, så havde jeg sgu regnet rigtigt.

Samling af Nomi High Chair + Nomi Baby

Mit had til IKEA er enormt – det er sandsynligvis en mandeting. Mit had til den svenske møbelvirksomhed bunder i, at det altid er besværligt og tidskrævende at samle møblerne.

Modsat alle møbler fra IKEA var Nomi High Chair sindssygt nem at samle. Jeg tog tid, og det tog kun 17 minutter og 34 sekunder at samle højstolen og påmontere skråstolen. Under højstolens sæde er påmonteret to unbrakonøgler, og det er faktisk det eneste værktøj, man har brug for til samlingen af højstolen. Featuren med unbrakonøglerne skabte stor glæde for denne far. For det betød nemlig, at jeg slap for at vade fra 1. sal og hele vejen op på loftet for at hente min værktøjskasse.

Den del af samlingen, der var mest tidskrævende, var, da spænderne til skråstolen skulle fastgøres. Det krævede lige lidt ekstra tankevirksomhed, og jeg måtte kortvarigt (mod min vilje) have den langhårede ind over. Men det lykkedes!

© Peter Opsvik_3 kopi 2

Materialet

Højstolen fra Evomove består af to forskellige materialetyper; bæredygtigt træ og genanvendeligt plast (fri for flater og parabener).

Nomi Baby består af samme genanvendelig plast som højstolen. Derudover består den også af metal og Oeko-Tex 100 certificeret bomuld (det er btw verdens førende sundhedsmærkning for tekstiler). 

Sikkerhed

Nomi High Chair er sikker. Ja, den er faktisk sikkerhedsgodkendt i hoved og røv, hvis man nu skal skrive det på godt gammeldags dansk.

Højstolen lever op til de nyeste internationale standarder for sikkerhed. Midterstammen er i formspændt træ, hvilket giver stolen en enorm styrke.

Stolens brede ben gør stolen vanvittig stabil, og hjulene på bagbenene mindsker risikoen for at stolen falder bagover, selv hvis ens barn skubber med benene på bordet.

Hvad synes Viggo om Nomi Baby?

Dette punkt er jo nok det vigtigste i denne anmeldelse. For det er jo Viggo, der afgør, hvor glade vi egentlig har været for Nomi Baby.

DSC01588
Viggo chiller ved middagsbordet

Den langhårede og jeg var i forvejen lidt bange for, om Viggo overhovedet ville kunne lide at sidde i Nomi Baby. Han er nemlig svært utilfreds, når han er fastspændt i sin autostol. Og Nomi Baby har selvfølgelig en sele, så barnet ikke pludselig falder ud.

Heldigvis har knægten været tilfreds i stolen. Og det har været sindssygt hyggeligt at have ham med ved middagsbordet. Så længe han ikke har været for træt, har der ikke været noget brok, mens han har siddet i Nomi Baby.

Højstolens udseende

Nomi High Chair ligner ikke en ”normal” højstol. Den har et anderledes udseende, og det er da pisse fedt. Når man bliver forældre, kommer ens hjem hurtigt til at ligne en indendørs legeplads med farverigt plastic fantastic over det hele. Og der skal selvfølgelig også være plads til børnene. Men det er sgu fedt, at man kan købe børnemøbler, der gør stuen mere lækker og ikke bare mere institutionsagtigt.

Nomi_black_whiteoak
Nomi High Chari med Nomi Mini

Design din egen stol

Det fungerer lidt ligesom i en bagelbiks, når man skal erhverve en Nomi High Chair. For du kan stort set designe højstolen efter din personlige smag, nøjagtigt som i en bagelbiks.

Selve formen på højstolen kan der naturligvis ikke ændres på (du kan jo heller ikke købe en firkantet bagel). Men du kan blandt andet vælge mellem syv forskellige farver til plastdelene på højstolen, vælge mellem flere forskellige træsorter, og der er sågar også flere forskellige mønstre og farver at vælge imellem til pudedelene.

Evomove har heldigvis valgt at tilgodese os fædre. For det er nemlig muligt at designe en minimalistisk og vanvittig maskulin højstol.

Til Viggos maskuline højstol valgte jeg træsorten ’walnut’, og at plastdelene skulle være sorte – i min verden gav det et (om muligt) maskulint og sejt udtrykt. Og så valgte jeg, at stoffet på skråstolene skulle være ’liquorice’, som både i navn og udseende er meget mere mandigt end ’jellybean’ og ’candyfloss’, som er et par af de andre valgmuligheder.

Fordele ved Nomi High Chair og Nomi Baby

Der er faktisk en helvedes masse fordele ved Nomi High Chair og Nomi Baby. For at gøre det lidt mere overskueligt, har jeg valgt at liste nogen af fordelene nedenfor.

Nomi_image_2 kopi 2

  • Junior kan fra fødslen ”sidde” med ved middagsbordet med Nomi Baby.
  • Højstolen vejer under 5 kilo, så den er ret let at flytte rundt på i hjemmet.
  • Alle stofferne kan vaskes, og resten af stolen kan nemt rengøres med en våd klud.
  • Hældningen på skråstolen kan reguleres fra vandret til mere oprejst position uden brug af værktøj(!).
  • Alle materialer er genanvendelige og bæredygtige. Noget som lillemor sikkert vil være lykkelig for.
  • Stolen kan bruges fra den dag ens yngel kommer til verden og til de bliver irriterende teenagere.

Bagdele (ikke et synonym til numse) ved Nomi High Chair og Nomi Baby

Jeg kan faktisk ikke komme i tanke om mange bagdele ved Nomi High Chair. Det lyder nærmest for godt til at være sandt, men det er det altså.

Som nævnt tidligere så drillede spænderne på Nomi Baby under samlingen af stolen. Om det er manualen, der slår fejl, eller om sådan nogen spænder bare er tidskrævende, skal jeg ikke kunne sige. Men det var i hvert fald et irritationsmoment (for mig!). Derudover skal man også være påpasselig, når man lukker spænderne, ligesom når man lukker spænderne på sin cykelhjelm (som vi alle selvfølgelig kører med!).

Hvor er Nomi High Chair og Nomi Baby placeret på mandeskalaen?

Er Nomi High Chair og Nomi Baby grøntsagspizza eller stegt flæsk med persillesovs? Produkterne er meget tæt på at være en perfekt omgang stegt flæsk med persillesovs, og derfor får Nomi High Chair og Nomi Baby 4,5 stjerner ud af 5 mulige stjerner på DaddyO.dks mandeskala.

Muligheden for at gøre højstolen maskulin og minimalistisk samt den ubesværede samling trækker meget op i vurdering. Og derudover er det jo bare fantastisk, at junior kan sidde med ved middagsbordet. Problemet med spænderne er det eneste, der trækker lidt ned i den samlede vurdering.

Hvad er prisen?

Nomi High Chair og Nomi Baby kan købes på www.evomove.com. Prisen på højstolen starter ved kr. 1.499,-, og babyindsatsen Nomi Baby koster kr. 749,-.

Produktet i brugeranmeldelsen er sponsoreret. Læs mere om sponsorerede produkter her.

Et lorteindlæg om lort
Den dejligste morgen i 100 år...

Skriv din kommentar her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.