Hormonknopper

kurt cobain

Næsten alle midaldrende forældre fortæller, at deres børn var mere eller mindre uregerlige i deres år som teenagere. Der er heldigvis omkring 13 år til, at Arthur og Viggo bliver forfærdelige teenagere, og derfor var forbavselsen også stor, da begge drenge pludselig havde betændte bumser i hele femøren – kom de forfærdelige teenageår 13 år for tidligt?

En kort overgang var strålingen fra vores Iphones oppe og vende, som en mulig grund til, at drengene udviklede teenagesymptomer ca. 13 år for tidligt. Vi skød dog hurtigt vores egen teori ned, da vi mente, at der måtte findes en rationel forklaring.

Og der fandtes sørme en mere rationel forklaring.

Hormonknopper

Drengene havde ikke fået bumser i hele femøren, de havde i stedet fået hormonknopper. Hormonknopper skyldes, som navnet også antyder, hormonelle forandringer hos barnet. Mellem 40% – 70% af alle nyfødte får hormonknopper. Udslættet forekommer, som oftest, i ansigtet, på kroppen og på øverst på arme og ben.

Årsagen til hormonknopper er ukendt, men tilstanden skulle ikke være forbundet med underliggende sygdomme.

ClearasilGlem alt om Clearasil

Selvom Clearasil muligvis var din bedste ven, da du var en acne-betændt teenager, så må du aldrig nogensinde bruge det mod dit barns hormonknopper. Faktisk må du ikke bruge nogen præparater overhoved.

Hormonknopperne forsvinder selv i løbet af 5-7 dage. De kan komme igen, men der skal du igen ikke gøre noget ved dem, for de forsvinder af sig selv – så slå koldt vand i blodet og glæd dig over, at du ikke skal bruge penge på mere eller mindre tvivlsomme præparater.

Læs også!

Skriv din kommentar her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.