Baby Jogger City Elite vs. Emmaljunga Nitro City – hvilken ville du vælge?

Jeg går og overvejer at investere i et alternativ til vores Emmaljunga Big Star Supreme (hmm…det lyder sgu egentlig mere som en fedtet burger fra McDonald’s end en klapvogn). Men jeg er simpelthen kommet i tvivl, om det skal være en Baby Jogger City Elite eller Emmaljunga Nitro City jeg skal vælge, og nu kan jeg simpelthen ikke tage en beslutning…Hvad ville du vælge?

Vores Emmaljunga er egentlig rigtig god, når jeg bare går lige ud, og junior E L S K E R tilmed at sove middagslure i den. Men da jeg bor på Frederiksberg skal jeg køre slalom blandt byens mennesker og hundelorte, og dér er den simpelthen for uhandy.

Jeg SKAL have et alternativ til den store barnevognskaret, men jeg kan ikke beslutte, om alternativet skal være en Baby Jogger City Elite eller en Emmaljunga Nitro City. Jeg har derfor besluttet at spørge DIG til råds. Alle råd, forhold og erfaringer er kærkomne, og de vil blive taget imod med kyshånd.

Jeg postede det igår på Instagram og her var der mere end 45 kommentare – dem kan du se her – DaddyO.dk på Instagram og du kan tilføje egne råd nederst på siden.

Det er forresten disse to, det drejer sig om:

Men det kan jo også være, at du synes, at jeg skal købe en helt tredje model. Så derfor er det jo nok bedst, at jeg lige fortæller, hvad der er vigtigst for mig ved den nye barnevogn.

 • Den skal være let at dreje og skubbe.
 • Den skal være nem at klappe sammen – uden at jeg får fingrene i klemme!
 • Junior skal ryge i drømmeland i samme sekund, jeg placerer ham i den (eller efter højst 10 minutter).
 • Den må ikke være så dyr, at hele familien skal æde hirsegrød i en måned – det må være rigeligt, at junior skal spise det!

Jeg har lavet lidt research på Baby Jogger City Elite og Emmaljunga Nitro City, og her er hvad, jeg fundet frem til:

Fordele ved Baby Jogger City Elite

 • Den er helt vanvittig nem at folde sammen.
 • Den har punkterfri dæk.
 • Voksiposen kan nemt spændes fast i den.
 • Forhjulet kan låses fast i “lige-ud-position”.
 • Der kan monteres en sikkerhedsbøjle eller et lille bord, hvor junior med tiden kan have en vandflaske eller en pakke kiks.

Jeg har fundet Baby Jogger City Elite til cirka kr. 5000,- på nettet. Men jeg har også set den til kr. 4498,- hos Babygear.dk og kr. 4499,- hos Babytorvet.dk.

Fordele ved Emmaljunga Nitro City

 • Den virker robust og beskyttende – barnevognens udgave af Volvo.
 • Der er indbygget sol -og myggenet.
 • Den har stor kurv – og det er pisse fedt, når der skal handles.

Emmaljungaen koster også kr. 4999,- ligesom Baby Jogger City Elite!

Har du en af disse to modeller, eller har du blot erfaringer eller et indspark, som du synes, jeg burde tage med i mine overvejelser? 

NB! Indlægget indeholder affiliatelinks

Far-Tip #13 - Fyr op for LED-lyset
Far-Tip #14 - PlayTray tager skraldet

says:

Har været fuldstændig forelsket i Babyjogger – og alt hvad der er af fede features.. Men du kan ikke se dit barn eller vende det mod dig. Og når du nu ikke ved hvordan de små pus reagerer på ikke at kunne se mor eller far, så var valget Emmajunga Nitro og den er altså også ret lækker. Helt anderledes og ikke så smart når den skal pakkes sammen. Men du kan se dit barn og det bliver 1. prioritet når de stadig er helt små

Rasmus Munk

says:

Har haft en City Elite i snart 6 måneder. Syntes den er smart at pakke sammen og så fylder den ikke så meget. Men købte igår en emmaljunga nitro da jeg bliver træt af at jeg ikke kan se junior og have kontakt med ham. Så min mening er klart emmaljunga nitro.

Anne Rasmussen

says:

Er i præcis samme dilemma – kan ikke vælge. Har i fået klapvogn og i så fald hvilken faldt valget på??

says:

Hej Anne. Ja jeg har valgt en Baby Jogger og er meget glad for den. Man skal lige vende sig til at bruge klapvogn og de forskelle der er på en trehjulet og firehjulet. Hvad hælder du mest til?

Anne Rasmussen

says:

Jeg er klart mest på Babyjogger City Elite. Vi vil komme til at bruge den meget i skoven, hvilket jeg tror den er helt ideel til, MEN, min tvivl går på hvorvidt vi vil kunne undvære den funktion flere andre klapvogne har ex. EJ Nitro, så mindste manden kan se os når vi kører.. Tror det bliver en Babyjogger. Overvejer også kraftigt om man skulle anskaffe sig en større autostol nu hvor der er udsalg, men kan næste ikke overskue flere valg ;D

says:

Haha, ja det har du sådan set ret i med autostolen. Hvor gammel er arvingen? Der er en smart klap i kalechen, så du kan kigge ned gennem den og set dit barn/ dit barn kan se op hvis det er åbent. Jeg tror at en trehulet er at foretrække til skovture fremfor en firehjulet. Det var også en bekymring for os, men jeg tror at lillemanden faktisk hellere vil se lidt på verden – han ser jo på sine forældre al sin vågne tid. Hver sin smag, men det har ikke været et issue endnu 🙂

Anne Rasmussen

says:

Det var smart med klappen, som man kan se hinanden igennem. Tak for info, er nu 99% sikker på at valget falder på en Babyjogger..

Mads er 4½måned, så der er jo nogle måneder til, at han skal over i en større autostol
Vi har en Cybex Anton Q nu som vi er rigtig glade for og har derfor kig på en Cybex Sirona. Et must er at den er bagud vendt og at vi kan benytte den sådan, så længe som muligt.. – Jeg syntes denne debat er spændende hvis man er i tvivl om hvorvidt man skal have en fremad vendt eller bagud vendt autostol: https://www.facebook.com/BabySam.dk/posts/493198540747668

Maria Nielsen

says:

For et par måneder siden stod vi i nøjagtig samme situation. Vi har og big Star supreme, men med dreje stel så det var vi ret enige om at det skulle vi også have på klapvognen, det har været guld værd på barnevognen. Vi tog ud i kære børn og fik en gennemgang af alle klapvogne, og vi fik egentlig hurtigt barberet udvalget ned til en emmaljunga super nitro. Det der havde betydning for vores valg var at selve hynden var langt blødere og mere polstret end alle de andre modeller vi kiggede på, vi syntes ikke at vi kunne byde vores datter at sove på et stykke polsteret plastik, når hun var vant til en madras i barnevognen. Derudover har vi tilkøbt en kørepose med ekstra hynde så den bliver ekstra godt polstret og varm som barnevognen.
Grunden til vi også valgte super nitro frem for nitro er at drejehjulene er meget større på super nitroen og dermed kan tåle mere ujævnt terræn, det synes jeg er en helt klar fordel selvom man bor i byen, der er jo mange kantstene man skal op og ned af, busser og toge man skal ind og ud af, og der synes jeg at de lidt større hjul bedre kan klare det, fremfor de små. En tredje ting ved emmaljungas klapvogne er at de har lavet nogle modeller med “læder” besætninger de mest udsatte steder som gør dem meget rengørrings venlige her i efterår/vinter halvåret. 🙂
Da vi købte var vi heldige at der var 20% rabat på alle klapvogne, og jeg synes der med jævne mellemrum dukker sådan et tilbud op, især i babysam, så måske I er heldige, så I ikke ender med at skal spise hirsegrød her i julen! 😉
De Bedste Hilsner
Maria

Anne-Mette

says:

Har haft begge. Det er to gode vogne, men jeg må give Eliten førstepladsen. Fuldstændig FANTSTISK vogn. Vi elsker den og bruger faktisk ikke andet. Baby på 10 mdr sover alle lure i den.

Josephine

says:

http://www.buggybaby.co.uk/browse/jogging Der kan du købe joggeren til lige under 4000kr inkl en MASSE ekstra udstyr (regnslag, mulepose, sikkerhedsstang, kopholder). Fragt er gratis og de kommer med den inden en uge. Vi fik den efter 4 dage 🙂
Da kalechen kan vendes, kan man sætte sin lift i spænd og ta daaa- så kan man se sin bette nus.
Vi bruger kun joggeren da den er så let at komme rundt med. Desuden kan den betjenes med en hånd, så man kan varme sine egne fingre på en varm kaffe uden problem

Kathrine

says:

Vi har valgt Nitrocity’en, fordi den er robust.
den kan vendes så baby ser både på os, eller fremad.
Den fylder ikke meget når man slår den sammen.
Voksien både med og uden bærepladen kan komme ned i den, så vi bruger den når vi skal på tur, idet barnevognen Big Star Surpreme fylder så meget i bilen.
Den kan ligges helt ned, og selerne er godt lange.
Vi er så glade for vores og helt klart udover voksien, den bedste investering vi har gjort.

Anonym

says:

Vi har babyjoggeren og er meget tilfredse! Den er så let at tage ind og ud af bilen, barnet sover godt i den og så kører den godt. Både i skoven og i byen. Som bonusinfo kan nævnes at hvis I skal have et barn mere kan den også bruges som barnevogn ved at sætte barnevognsliften ind i vognen. Det er ret smart hvis man skal på tur.

Sarah

says:

Må anbefale et tredje mærke; phil&teds
Vores kører på 4. år, har huset to børn og gør det stadig for den mindste, som sover som en drøm i den. Den er smal, selvfølgelig bevægelig og så ligger barnet helt fladt og lidt “tilbage” ind mod en selv, godt beskyttet fra vind og vejr. Og så er den lidt lækker i det, ikke så “plastik” agtig.
Hvis I alligevel vil give 5000 for en vogn, så tjek det mærke ud – og hvis I evt vil købe brugt, så kan I få rigtig meget for pengene. Vi købte vores brugt for 2100.
God jagt 🙂

Line Stampe Dahl

says:

Vi har en bugaboo samt en baby jogger her hjemme, og kan klart anbefale begge. Bugaboo’en bruger vi til dagligt, da han sover dejligt i den fordi man kan lukke kalechen helt ned, så der bliver mørktlagt selvom solen skinner. Baby joggeren bruger min mand til at løbe med, den er let at komme rundt med og vejer ikke en skid.
Håber det måske kunne hjælpe lidt til at gøre et godt valg 🙂

Skriv din kommentar her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.