Barnevogn

Barnevogn = dit barns anden seng

barnevogn-farDet er naturligvis en nødvendighed at anskaffe sig en barnevogn, når man bliver far for første gang. En barnevogn muligører bl.a. at du kan handle, se dine forældre, mødes med dine venner osv., uden at din barn lider last overhoved.

I mange tilfælde bliver barnevognen barnets yndlings-sovested, og derfor ser man da også tit fædre sjoske op og ned af gaden midt om natten, fordi børnene udelukkende kan falde i søvn i deres elskede barnevogne.

Odder og Emmaljunga (og Silver Cross)

Odder og Emmaljunga er barnevognenes svar på Bentley og Jaguar. Det er de absolut mest populære mærker på barnevognsmarked, og det virker ligefrem til, at nogen piger har drømt om at eje en barnevogn fra Odder eller Emmaljunga, siden de var små.

Hvis Odder og Emmaljunga er barnevognenes svar på Bentley og Jaguar, så må Silver Cross være barnevognenes svar på Rolls Royce. For os på DaddyO.dk var Silver Cross indtil for ganske nylig dog ganske ukendt, og det er måske også godt det samme, når man tager priserne i betragtning!

Barnevognene fra Silver Cross, Odder og Emmaljunga er utvivlsomt kvalitetsprodukter, og de kan være en rigtig god investering, især hvis du overvejer at producere dit eget fodboldhold eller rockband. Når det er sagt, skal det samtidig nævnes, at barnevognene prismæssigt befinder sig i den dyre ende af på skalaen. Hvis lillemor hører til kategorien af piger, der altid har drømt om en Odder eller Emmaljunga, kan det være en god idé at købe barnevognen brugt på Den Blå Avis.

Læs også:

Kombivogn

farogbabyklapvognJa, og hvad helvede er så det. En kombivogn er simpelthen i barnevogn, der kan transformeres til en klapvogn. Den helt store fordel ved en kombivogn er netop transformationsaspektet, for før eller siden skal der alligevel købes en klapvogn. En af bagdelene ved kombivogne er at liggemålet i barnevognskassen som oftest er kortere end i “normale” barnevogne. Så før du investere i en kombivogn er det altså en god idé at kigge på dig selv og lillemor, og herefter konkludere om dit barn, bliver af den lange/høje slags.

Lav en (Petr) tjek-liste

Vi har hverken nosserne eller ekspertisen i at anbefale en barnevogn frem for en anden. Vi vil i stedet foreslå, at du, sammen med lillemor, laver en tjek-liste over, hvad jeres barnevogn skal kunne, og hvad der er mindre vigtigt. Nedenfor kan ses et eksempel på en barnevognstjek-liste.

  • Hjulene skal være aftagelige
  • Stellet skal være letvægtsaluminium
  • Hjulene skal være punktérfrie
  • Forhjulene skal være svingbare

De store forhandlere som Babysam og Ønskebørn er helt sikkert et besøg værd i jagten på den perfekte barnevogn. Derudover er både Bilkas og COOPs webshops også gode steder at søge hen under jagten. Familien Laus har købt en EmmaljungaDen Blå Avis, mens familien Kasper har købt en kombivogn fra Trille i Barnevognshuset.

Held og lykke i barnevognsjunglen fra DaddyO.dk

4 Comments for “Barnevogn”

Sune Jepsen

says:

Vi havde så problemstillingen med ‘pakkeløsningen’ på to stk. Vi valgte at købe en Teutonia kombivogn, i den vildfarelse at de ville have godt af at sove op og ned af hinanden. Teorien havde måske holdt, hvis ikke de havde udviklet vidt forskellige søvnmønstre, og med tiden fandt det fornuftigt at ligge og daske til hinanden…. Vi endte med at købe to enkeltbarnevogne (meget brugt), til at sove i, og en Bumblebee tvillingeklapvogn, til alt det andet, da den har to kabiner og de derfor kan sove lur adskildt, når vi er ude. Som bonus giver den heller ikke rygskader at løfte ind og ud af biler (modsat Teutonia…)

says:

Bor i Finland pt og trods minusgraderne ser man meget få barnevogne heroppe, men et hav af klapvogne og kombivogne, især Bugaboos(!) Vi endte med at købe en Mikado/Flip-Flop (fra Amager 😉 ) grundet den lave pris og det lange liggemål i barnevognskassen. Bugaboo’en var simpelthen for dyr til min smag, men designet er lækkert! Især efter de har introduceret Buffalo’en, som er mere kuldevenlig med større dæk, længere liggemål og en bedre kaleche.

says:

Det er ret vigtigt lige at bemærke at babysam ejer oddermærket, hvorfor denne butik i særdeleshed ikke er uparisk i deres rådgivning. Desuden er Silver Cross den rigtige Rolls Royce blandt barnevogne. De dumper så div tests og er ikke bilvenlige…

says:

Hej Jacob,
Tak for dit input – det er dejligt med feedback.
Vi er, som vi skriver under ‘Hvem er vi’, ikke eksperter, og derfor lærer vi hele tiden 🙂 Vi har taget din kritik til efterretning, og nu ændret en smule i indlægget om barnevogne.
Mvh
Kasper

Skriv din kommentar her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.