Bleer

Bleer = dit barns nærmeste toilet

babybleerJa, selvfølgelig er bleer en del af “need to have”-udstyret, det siger jo for helvede sig selv! Men hvilke bleer skal man vælge? Hvordan finder man rundt i de forskellige blestørrelser? Og hvordan er det lige, at man skifter en ble?

Dit barns første toilet

Hvis din kæreste/kone/engangsknald/hvad-ved-vi føder på hospitalet (ja, man kan faktisk også vælge føde i privaten), vil dit barns første ble være en Libero Baby Soft-ble. Bleen er specielt udviklet til nyfødte, da den skåner barnets navle, og så har den ellers alverdens forskellige miljø-, sundheds- og kvalitetsmærker.

[blockquote author=”Kasper”]Koldsveden begynder sikkert allerede at melde sig, når din familie og venner spørger, om du har styr på, hvordan man skifter ble![/blockquote]

Bleen fra Libero suger som en tørstig sømand drikker, og derfor vælger hospitalets personale nogle gange at lægge en stofble på dit barn, så de bedre kan undersøge om urinen kommer ud, som den skal.

Bleernes størrelser – hvornår vælger jeg hvad?

Selvom bleer ikke kommer i størrelserne small, medium og large, så er det faktisk forholdsvist simpelt at få styr på blestørrelserne. Blestørrelser tager nemlig udgangspunkt i dit barns vægt – skidesmart!

Far, der skifter ble1-3 kg.: Vejer dit barn under 3 kg. ved fødslen, er han eller hun sandsynligvis født for tidligt. Derfor skal du også have fat en ble, der er specieldesignet til for tidligt fødte babyer. Gode bud på bleer til for tidligt fødte er Bambo ble – premature eller Libero Baby Soft – premature.

2-5 kg.: Dit barn vejer normalvis under 5 kg., når det fødes. Alle de store blefabrikanter, som Libero og Pampers, har bleer til præcis den størrelse. Men hvis det hvide er ved at falde ud af øjnene på dig, når du ser priserne på bleerne, er det en god idé at kigge efter billigere alternative i det lokale supermarked. Rema 1000’s bleer koster fx kun én enkelt krone, og vandt Søndagsavisen bletest i 2012 (læs testen her).

5-20 kg.: Vægtintervallet er naturligvis ikke så stort, men vi tænker, at du er ved at være med. Du vejer dit barn, og derefter ved du, hvilken størrelse ble han eller hun skal have – i
kke så meget hokus pokus dér!

Læs også:

Om du skal vælge Pampers, Libero, Bambo, Rema 1000’s ble eller en helt femte, må du finde ud af hen af vejen. Dit yngel er forskelligt fra alle andres, og derfor er der ikke andet at gøre, end at hive onkel Dan(kort) op af lomme og prøve sig frem. Både Lidl, Rema 1000 og BabySam giver dog gratis prøvepakker til vordende forældre. Disse prøvepakker indeholder som regel et par bleer, så her kan spares lidt!

Hvordan rengøre og skifter du dit barns toilet?

Koldsveden begynder sikkert allerede at melde sig, når din familie og venner spørger, om du har styr på, hvordan man skifter ble. Men fortvivl ej! Der er millioner af andre mænd, som har stået i samme situation som dig. Og så vidt vi er orienteret, så er alle overledem på trods at de forfærdelige opkastfremkaldende lugtgener der medfølger.

 

På hospitalet vil alle de søde sygeplejerske lære dig og barnets mor, hvordan man skifter ble. Men hvis du gerne vil virke cool og ikke ønsker at havne på hospitalets wall of shame (bleskift-udgaven), så tjek videoen ud nedenfor.

 

 

 

Skriv din kommentar her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.