Sutteflaske

You need to have a sutteflaske

Hvad enten amningen går som en drøm, halter en smule, eller slet og ret går af helvedes til, så er en sutteflaske en nødvendighed. Derfor er sutteflasken selvfølgelig på DaddyO.dk’s ‘need-to-have’-liste!

sutteflaske2

Sutteflasken = den allestedsnærværende buffet

Det geniale ved en sutteflaske er slet og ret, at det ikke kun er lillemor, som kan give barnet mad. Ja, det er en rimelig iøjnefaldende genialitet, men ikke desto mindre er det ret genialt.

Først og fremmest giver sutteflasken jo farmanden mulighed for at knytte de tætte bånd med barnet, som naturligt bliver udviklet, mens barnet spiser.

Desuden giver sutteflasken også dig og lillemor mulighed for at pleje kærligheden. Det er måske at give sutteflasken for ære for meget. Men hvis det kun er lillemor, som kan fodre lillepigen eller lillemanden, så bliver det altså svært at få en aften med restaurantbesøg, biograftur og lagengymnastik.

Sutteflaskejunglen

Sutteflaskejunglen er tæt og farlig. Vælges den forkerte sutteflaske kan det være fatalt. For det kan betyde, at dit yngel aldrig vil have sutteflaske igen, og så har restaurantbesøg, biograftur og lagengymnastik lange udsigter.

Der er naturligvis mange forskellige sutteflasketyper på markedet, og derfor kan det også være svært at vælge den rigtige. Der er dog et par retningslinjer, som burde gøre valget et smule lettere.

  • Vælg en sutteflaske der er mærket ‘BPA-fri’. BPA er et hormonforstyrrende stof, der kan afgives i mælken.
  • Desto større/ældre dit barn er, desto større skal sutteflasken være.
  • Hvis dit barn er allergisk overfor naturgummi, skal sutteflaskens sut være af silicone.
  • Vælg en sutteflaske med et hul, hvis den skal bruges til et nyfødt barn.
  • Vælg en sutteflaske med minimalt tryk. De kemiske farvestoffer kan give problemer

DaddyO.dk anbefaler

Ovenstående retningslinjer gør forhåbentlig, at din sutteflaskejungle bliver lidt mindre tæt og farlig. På trods af retningslinjerne er sutteflaskejunglen stadig fyldt med farer.b-3505033477-medelacalmany-p

På DaddyO.dk vil vi aldrig nogensinde dikterer, hvad du skal købe. Men vi kan dog anbefale en Medela Calma sutteflaske og sutteflaskerne fra MAM.

Først og fremmest passer flaskesutten til babyer i alle aldre. Det betyder altså, at man, som far, ikke kan købe en forkert størrelse, når man er blevet sendt i byen af lillemor. Sutteflasken afværger altså en mulig skideballe!

For det andet er flaskesutten blevet udviklet, så den giver dit barn mulighed for at sutte (eller die) på samme måde som han/hun ville gøre ved moderens mælkefyldte babbelutter. Med andre ord vælter væsken altså ikke bare ud af sutteflasken, som var det en ølbong. Flaskesutten giver dit barn mulighed for at drikke, holde pause og trække vejret i naturlig rytme, hvilket er en kæmpe fordel, hvis man ønsker at kombinere amning med
sutteflaske.

Medela Calma sutteflasken er blevet afprøvet i det ene DaddyO.dk-hejm, og den har været en kæmpe succes. Efter lidt indkøring, registrerede junior nærmest ikke, om han fik babbelut eller suttteflaske i hoved – vi håber dog ikke, at det også hænger ved i teenageårene og frem…

1 Comment for “Sutteflaske”

stine

says:

En lille detalje (især hvis man bor langt ude på bøh-landet), man skal vælge en flaske man nemt kan supplere til. Der er ikke meget sjov ved at alle sutterne er ved at være helt slidte og så være tvunget til at skulle køre langt for at handle op på et upraktisk tidspunkt, fordi den flaske man har præsenteret barnet for og det nu har forelsket sig kun fås et sted (eller være tvunget til at tage i babysam aka. helvedes forgård på en lørdag)..

Skriv din kommentar her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.