Sutter til børn

Hvis du vil blive lidt klogere på sutten (ikke ham på bænken), så er du kommet til det helt rigtige sted. For en sut er desværre ikke bare en sut, og derfor kan du sagtens få gavn af vores korte og præcise gennemgang. Listen er dog ikke en komplet gennemgang af alle sutter på marked. Det orkede vi simpelthen ikke!

Sutter

Lad os nu for helvede bare være ærlige og kalde en sut for en sut. Desværre er det så enkelt, som vi egentlig gerne vil gøre det til. For en sut er ikke bare en sut. Der findes mange forskellige typer sutter, og de kommer såmænd også i mange forskellige størrelser. Man kan faktisk både købe sutter som er anatomiske korrekte, sutter som har sommerfuglebund og sutter som har rund bund. Bare rolig, efter denne guide er du ekspert!

Anatomisk korrekt sut

“Wauw! findes det virkelig?” Ja, det gør der. Og selvom du måske ikke selv ejer en eneste anatomisk korrekt ting til dig selv, så handler det her altså om dit barn. Og det er vist incitament nok til at læse videre.

Anatomisk korrekt sommerfuglesut
Anatomisk korrekt sommerfuglesut

En anatomisk korrekt sut er simpelthen en sut, hvis sutte-dut ikke er klassisk dråbeformet. Ideen bag den anatomiske korrekte sut er, at sutte-dutten er formet, så den passer perfekt til babyernes mund.

Det lyder måske lidt som noget en smart reklamemand, har fundet på (vi tror i hvert fald ikke de fandtes, da vi var børn). Men tiderne ændrer sig, og udvikling er jo godt (sagde ham, der lige har investeret i en pladespiller).

Standard sutte-dut

Her er der bare tale om en sutte-dut, der er dråbeformet. Om den er bedre end en anatomisk er angiveligt meget individuelt, og der må du nok prøve dig lidt frem, og afgørelsen falder nok ud til den sut, der giver DIG den bedste nattesøvn.

Standard narresut
Standard narresut

Narresutter

Ja, sådan en har vi jo alle nok prøvet før (eller forveksler vi ordet med et andet?).

En narresut har fået sit navn, fordi den i realiteten narrer babyen. Narresutten presser mod babyens næse, og dermed minder den barnet, om en ægte babbelut – nej, der findes desværre  ikke en lignende gadget til voksne. Vi har undersøgt marked. Grundigt endda!

Narresutten kan genkendes på den helt runde yderdel.

Anatomisk korrekt narresut
Anatomisk korrekt narresut

Sommerfulglesut

En sommerfuglesut har, modsat en narresuts runde kant, en bølget kant. Sommerfuglesutten er formet, så dit barn undgår at få opstoppertud (ej, det er bare en far-joke). Men en narresut kan faktisk godt presse på barnets næse, og det kan være irriterende for nogle babyer.

Sommerfuglesut med dråbetud
Sommerfuglesut med dråbetud

Om det i virkeligheden er en stor gang hokus pokus, ved vi ikke. Men du må desværre nok, ud og købe et par forskellige typer og størrelser og prøve dig frem. Der er desværre ingen manual, når det kommer til børn. Men hvis du har manualen, vil vi meget gerne se den.

Hvis du har lyst til at købe en sut online, så kan du gøre det hos sundesutter.dk

Du kan også skide hul i det hele og købe en en pisse sej Movember-sut hos manillo.dk. Den er vi kæmpe store tilhængere af!

movembersut-baby
Movembersut

Skriv din kommentar her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.