Bagom rock- og mandhørms-projektet ’Vi Er Fædre’

Over et renoveringsprojekt på Næstved Fri Skole faldt tre fædre i snak. De havde alle børn på skolen, men det var altså ikke det eneste de havde tilfælles. De delte nemlig også en fælles kærlighed til musik, og pludselig øjnene de chancen for at bliver blæst igennem med lige dele rockmusik, mandehørm og farsnak.

Vi Er Fædre
Fædrene fra ‘Vi Er Fædre”

Halvandet år efter vi mødtes for første gang – nærmere bestemt sidst i iskolde november i 2014 – stod vi over for vores første øver i musiklokalet på vores ungers skole. Vores guitarist, Thomas, er ansat på skolen, så det var oplagt, at mødes der.

En gammel og rusten bil, der pludselig ikke gad starte, gjorde dog, at vi endte med at øve fast hos bandets trommeslager, Peter. Han havde et fuldt udrustet og usandsynlig fedt øvelokale, der bare stod og samlede støv. Og det var her, at vi den 14. januar 2015 slog vores første egne toner an. Vi kommer fra vidt forskellige musikalske baggrunde, så vi besluttede, at vi hellere ville bruge vores energi på at spille vores egen musik end at plagiere andre kunstnere – det er der alligevel så mange andre der gør bedre, end vi kan.

Et rocket og røgfyldt kammeratskab

Vi kendte kun hinanden sporadisk, da vi begyndte at spille musik sammen. Men efter et halvt år som rockgruppe har vi fået et kammeratskab, som vi aldrig havde drømt om, at vi skulle finde som travle fædre.

Hver onsdag har der lugtet af mand, med lige dele sure tæer, prutter, øl, cigaretrøg, kaffe og rock. Mandehørmen, fædre-snakken, legen og musikken har bundet os sammen, og vi har skabt et tekstunivers, der blandt andet hylder glæden ved hverdagen, rollen som fædre, fællesskabet og selvfølgelig vores ubetingede kærlighed til vores børn og koner – alt dette er pakket ind i en god gang dansksproget rock.

Med musikken som et værdifuldt frirum

Tilsammen kan ’Vi Er Fædre’ mønstre hele ni børn i alderen 3 til 21 år, derfor har vi igennem hele vores tid som rockband være enige om, at familien kom i første række.

Vores tre fantastiske, smukke og skønne koner har givet os plads til at dyrke vores musikalske frirum, hvilket har vist sig at være en rigtig god investering. Den fantastiske energi som vi giver hinanden i vores rockband, smitter nemlig af på både koner og børn. Musikken har i den grad været et forrygende frirum væk fra madpakkesmørring og putteritualer, selvom vi selvfølgelig også holder af disse ting.

14 rocksange er klar

Nu er vi klar med 14 stærke sange, der alle er fyldt til randen med lyriske finurligheder og kærlighed til livet som far. Vi har smidt en af sangene med tilhørende video på Youtube – den kan høres lige her https://youtu.be/SlflqGFwn3Y.

Hvis du vil høre mere far-rock kan du finde ’Vi Er Fædre’ på Facebook Eller tjek deres hjemmeside vierfaedre.dk

‘Vi Er Fædre’ kan opleves live den 29/8, hvor de spiller til ”Stafet for livet” og på ”The Beach” den 25/9 i Næstved.

Har du også et frirum væk fra familien, hvor du mandehørmer igennem med andre ligesindede?

 

Genvind mobiliteten med Yepp Maxi-cykelstolen
Børnefamiliens typiske faldgruber

Skriv din kommentar her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.