Cybex Juno-2 Fix: GO eller NO-GO?

Den lille dreng vokser åbenbart hele tiden, så nu skal vi til at købe en ny autostol, og jeg har kigget vildt meget på Cybex Juno-2 Fix. Crazy navn, men den er testvinder mange steder. Den eneste ulempe – rent sikkerhedsmæssigt – er at den er forudvendt.

Godt, når lillemandens vægt overstiger 0,01 ton, og de små ben er blevet for lange til den første autostol, så falder tankerne naturligt på en ny autostol og endnu en udgift (stopper det nogensinde?).

Cybex Juno-2 Fix er forudvendt, men den har en sikkerhedspude

Jeg synes at have læst på internettet et sted, at de sikreste autostole er de bagudvendte. Såfremt dit barn er fint tilfreds med at stirre ind i ryglænet, så er det jo meget fint. Den glæde har vi desværre ikke, så nu er jeg begyndt at lede efter en forudvendt autostol med sikkerheden i top!

Autostolen fra Cybex har en sikkerhedspude, som virker som en oppustet airbag, og dermed beskytter den hoved og krop (kilde: cybex), samtidig med at den er forudvendt. Det ved du sikkert godt, hvis du selv har den.

Cybex Juno-2 Fix som testvinder i kategorien 9-18kg

Både FDM og Tænk.dk kårer Cybex Juno-2 Fix som testvinder i henholdsvis 2013 og 2014. Og dem anser jeg altså som rimelige pålidelige kilder.

 

 

Den koster normalt 1999,- kr, men kan tit findes til 1599, så jeg er sgu meget tæt på at købe den – penge sparet er penge tjent, som kvinder siger.

Har du et sidste råd til mig? Kan du anbefale den? Er der noget jeg har overset?

Passer den til din bil? Det har Cybex lavet en guide til – find den her.

VIDEO: ØRN VS. PAPPA - Inspiration til aktiv leg med din baby
Den perfekte fri-aften: 10 måneders FIFA-tørke stopper i dag!

Ane

says:

ABSOLUT EN FANTASTISK STOL! NEM at montere, den lille fis sidder mega godt i den og den lækre pude gør, at barnet sidder fastspændt uden at skulle strammes ind med seler 🙂 Vi er vilde med vores!!! Vores søn sover dejligt i den og brokker sig en del mindre end dagen sad i den bagudvendte 🙂

says:

Jeg ville ikke købe den da den har mavepude og det endnu ikke er klarlagt, hvilken effekt/skade sådan en gør på barnet.

Mavepuden kan på INGEN måde sammenlignes med en bagudvendt stol – så vil i have det sikreste, er det en bagudvendt stol i skal have. De koster noget mere, men de skal også beskytte jeres barn.

Mia

says:

Er også glad for vores, og hr lige købt én til til ham på 10 mdr.
Mine minusser (der sig ikke var store nok til at fravælge den) et at barnet godt kan rutche lidt ned – især under en hidsig flitsbuenanøvre – da der ikke er en strop mellem benene til at standse.
Et andet “minus” er at baby skal vænne sig til at sove i den, for det er noget helt andet end den bagudvendte hvor man ligger lidt ned. Hovedet kan godt dingle lidt i starten når de døser hen – for de sover jo ved at lægge hovedet ned foran( håber giver det mening)
Men min 2 årige sover fortrinligt i den og er glad for at kunne følge med i trafikken 🙂
Vi kiggede på andre modeller med en sove-position, men de blev for dyre. Vi kører kun 5000 km om året så at bruge 4000 på en autostol ville vi ikke. ( vi fik også rabat via min fars FDM kort)
Puha det blev da en lang besked…
Tak for sjov blog!

Helle

says:

Vi er TOP glade for vores Cybex Pallas 2! Den fungerer bare, og er så nem at betjene. Vores datter sidder godt i den (hun var rasende, hver gang hun blev placeret i den bagudvendte), også når hun sover (man kan med én hånd nemt regulere den til sovestiling). Og så er det jo en klar fordel, at den nemt kan ændres, så den følger barnet i mange år. Vi har lige fået en søn, og vi køber en Cybex Pallas mere! :o)

Louise

says:

Jeg vil, som jeg kan se flere andre har gjort, anbefale Cybex Pallas 2.
Vores søn skreg simpelthen, da han sad i babyautostolen, som vendte bagud. Han er super glad for den nye stol, hvor han også kommer så højt op, at han kan kigge med ud ad vinduet, og vi kan få øjenkontakt med ham, snakke med ham, stikke ham sutten osv. Det tæller også, at man kan være opmærksom på sin kørsel kontra forsøge at trøste et ulykkeligt barn. Vi fik i øvrigt en længere forklaring i Babysam, som anbefalede os stolen, om tyske crashtests kontra danske tests. Han mente absolut at sikkerheden er i top på pallas 2 stolen.
Held og lykke i autostolsjunglen..

Sandie

says:

Jeg kan anbefale Cybex Pallas 2 Fix, i samme stil som Juno . Dog kan den bruges til 36 kg, i stedet for 18 kg . Så skal du ikke ud og købe ny, igen igen . Husk at tjekke om jeres seler er lange nok, mange har dette problem til netop den type autostol

Carsten

says:

Kan jeg helt sikkert anbefale! Let at håndtere(ISOFIX). Tror den er behagelig at side i for min 9-måneder gamle søn, han elsker at sove i den!

Anonym

says:

Vi har Cybex Pallas-2-fix som går fra 9-36 kg – den vil jeg klart anbefale især fordi du så ikke skal købe en igen når lillemanden vejer mere en 18 kg 🙂

says:

Ja – kan klart anbefales! Vi været meget glade for den og nu har lillebror overtaget den efter storebror og begge børn har været ganske tilfredse med at sidde i den 🙂

MHS

says:

Jeg har den til min egen søn, og den virker fortrinligt. Vi fik en gammel Römer-stol af min mor ganske tidligt i graviditeten (hun gik shop-amok hos sine venner), og den var med seler, og lilledrengen kunne ikke lide at blive spændt fast i den, eller sidde i den – men i Juno 2-fix var det intet problem at spænde ham fast.

Skriv din kommentar her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.