Dilemma: Voksipose og en sur baby?

Vi er begyndt at bruge vores voksipose. Den er varm og hyggelig for junior, men den har givet os et dilemma, der nærmest er værdigt til Mads og Monopolet – læs dilemmaet nedenfor.

Voksipose

Det er måske lidt tideligt at bruge en voksipose, men når den bruges sammen med en bæreplade, så er den ret fin til en omgang enhånds-transport af junior, når man skal op og ned fra 4. sal af en meget smal bagtrappe. Derudover giver den også junior en fornemmelse af at være svøbt, hvilket de fleste babyer elsker.

En voksipose er i sig selv meget varm. Det ved dem af jer, som bruger sådan en. Derfor fravælger jeg tit, at give junior det rigtige varme tøj, når han skal en tur i voksiposen. Til tider får junior slet ingen bukser på, hvilket han elsker – det er nok, noget han har arvet fra…tja, alle mænd!

Hvis junior nu bare gik ud som et lys, når han blev lagt i voksiposen, eller når barnevognen trillede, så ville dette indlæg slet ikke have nogen gang på jorden. Men som du måske ved, så får man mange gange i stedet en sur unge. En skrigeunge. En sur citron. Et råbemonster der er så grumt, at man ville ønske, at man ejede et par Bose Quiet Comfort-hovedtelefoner, der kan lukke alt lyd ude.

Dilemmaet

Det ender ofte med, at jeg simpelthen bliver nødt til at tage ham op af voksiposen for at trøste ham. Men hov, han jo ingen bukser på, og hvis han har, så er de i hvert fald ikke særligt varme! Hvad fanden gør man så, når kalenderen siger oktober, og de kolde trækvinde fra Grønland blafrer om ørene på én?

Skal man have en fleecedragt parat til junior, og fluks smide den på ham, når han skal trøstes, for at tage den af ham igen, når han skal tilbage i voksiposen? Eller skal man stå der midt på Gammel Kongevej og vugge hele voksipose og ligne en, der har fundet et alternativ til Crossfit? Den første mulighed er sindssygt besværlig, og den sidste mulighed ser åndssvag ud og er vanvittig hård. Er voksiposer kun beregnet til trætte børn?

Jeg ender ofte i dette åndssvage dilemma. Skal jeg trille uforstyrret videre med en skrigeballon, eller skal jeg tage junior op og trøste ham med den store sandsynlighed for, at han så bliver kold?

Jeg har som oftest også bæresele med, og det giver måske meget god mening at tage junior op i den, når han bliver hysterisk. Men kombinationen af bare ben og oktoberblæst ender da helt sikkert med en snottet unge!

Kender i andre til dilemmaet? Og har I tips, som I vil dele ud af?

Et åbent brev til min søn
Mød Abeleg.dk og skær 20% af prisen

says:

Åh hvor har jeg bare stået i den situation en kvart milliard gange. Jeg endte med at smide voksen ind under sengen og i stedet købte jeg en lækker ulddragt fra joha. Så fik tøsen den på, uldsokker og en hue. Jeg svøbte hende i et tæppe (også uld, mosters lækre hjemmestrik) også fik hun sin dyne over.
Vi havde, og har stadig, en datter der ikke synes det der søvn er det mest fantastiske koncept. Det lykkedes mig faktisk først at få hende til at sove for sig i dagstimerne da hun var omkring 6 mdr. Før det foregik al søvn om dagen på mor eller far!! Vi var trætte.
Her er der heller ikke et klynke stadie hvor man med god samvittighed kan lade ynglet ligge i barnevognen med en hånd på kinden og trøste. Det går fra 0-100 i løbet af 2 sek. Og hun blev bundulykkelig. Ikke bare sådan lidt jeg vil gerne op gråd, men virkelig helt ind i sjælen ulykkelig. Der var kæmpe forskel på hende og de andre børn i min mødregruppe. Og hvorhar jeg bare været misundelig mange gange, når de bare lagde deres børn ud med lidt klynk og at de så kort efter sov. Eller når jeg så hvordan andre mødre og fædre stolt gik tur med deres barnevogn. Det ville jeg også bare så gerne. Men altså, vi fandt hurtigt ud af at det gad vores datter sgu ikke. Så vi blev ret hurtigt glad for slynger. Så kunne vi komme ud og gå tur, ungen glad og tilfreds også bliver mor og far det sjovt nok også. 🙂
Men altså. Vores voksi ligger som sagt under sengen og har gjort det i halvandet år. Er nu noget spændt på hvad lillesøster er for en baby, om den skal findes frem eller sælges.
Jeg håber I har fundet en løsning der passer til jer. 🙂

Gitte

says:

Er slet ikke voksi bruger eller fan. Vi har også en unge med temperament. Og har haft putte kampe om middagsluren (læs: har det stadig om aftenen

Nanna

says:

Har stået og vugget med voksien utallige gange. Det giver gode arme. Ellers ville jeg nok også bare proppe det ekstra tæppe i vognen til nødstilfælde. Må ellers bare elske voksi. Fik begge vores øgler til at sove i vildskab.

says:

Haha… Elsker at du kalder dem øgler 🙂 Ja det kunne godt være en ide med et tæppe sådan som vejret er nu – det er bare ikke 100% holdbart i december måned 🙂 Hold nu op det må være hårdt – det er jo ikke overdrevet let at svinge sådan 10kg kød + stof!

Kathrine

says:

Jeg tænker det handler om vane – jeg har aldrig i de ti måneder vores datter har beriget os, haft behov for at trille eller trøste hende i forbi deles med lur.
Det kan vel handle om vi meget stærkt signalere “nu skal vi sove”. Vores SP anbefalede faktisk at det er ok at babyer bruger 3-5 min på at være ked af det, hvor man IKKE tager dem op. For hvis man tager dem op, signalere man jo det modsatte at hvad du gjorde du lagde ham!
Måske han bare har brug for at vide i mener altså han skal sove!
Så er problemet løst på flere måder

says:

Det kan godt være, at det er vane, det skal jeg ikke kunne sige. Vi har dog aldrig haft held til bare at lægge junior og lade ham falde i søvn. Det er en daglig kamp 🙂

Mette S

says:

Men man kan jo sagtens trøste mens baby ligger i vognen, det gør vi. Og især de første 3-4 uger hvor han sku sove ude i vognen var det med skrig og skrål, men vi holdte fast og gik deud så snart han græd og vuggede vognen og sagde så så så, eller shh shh shh shhhhh… Eller brugte White noise på telefonen (virker stort set hver gang han er bøvlet), og så i løbet af 5 minutter så sover han. Min SP sagde nemlig det samme som Kathrines og sagde at man sku lære dem at sove i vognen og kun tage dem op hvis intet virker og de græder helt vildt. Vi har også en voksi og fx lige nu har han et par bomulds bukser på og en tynd uldbody. Uld tempererer jo baby, så måske du sku prøve med uldstmpebukser og uldbody? Så kan du bedre tage ham op på gaden hvis det går helt galt 🙂

says:

Det der klynkestadie findes ikke – det er mord og brand med det samme! 🙂 Men jeg synes at voksien er pisse god – den beroliger junior. Desværre KAN det gå galt, og så opstår situationen. Vi kører også med uld, det er noget der virker rigtigt godt, bare ikke når det blæser og man står med junior udenfor voksien. Tusind tak for alle jeres gode råd!

Irma

says:

Hvis I nu har sådan et skib af en Emmaljunga så er der garanteret plads til at tage dynen med, som du kan slå rundt om skrigeballonen når du tager ham op. Ellers fleece og åben voksi som blev nævnt. Good luck!

says:

Hej Irma
Tak for input. Ja vi har godt nok sådan en forstadsslæde du beskriver – så det kan godt være en ide at prøve enten dyne eller fleece/åben voksi!

says:

Har samme overvejelser – vil putte i strømpebukser, body/bluse, luffer og hue – og så have et løst babytæppe med i vognen som han kan svøbes i, når der skal trøstes.

says:

Det lyder som en god ide – men strømpebukser/tæppe er bare ikke varme nok i hverken blæst eller december-vejr. Det hænger måske også sammen med, at junior sjældent vil tilbage i barnevognen igen, og at man derfor må bære ham hjem!

Stella Malene

says:

Vi har haft præcis samme problem herhjemme!
Nu har jeg lagt sommerdynen i voksiposen og så får han en helt tynd ulddragt fra Joha på, hvis det så er koldt (som det jo ofte er) smider jeg hans alm. dyne ned i voksiposen inden den bliver snørrer sammen, bum, der er dejlig varmt og han kan svøbes i dynen når han bliver et skrige monster midt på gaden og skal uden at blive kold! 😀

says:

Uha, det lyder smart med sommerdyne, en rigtig og så en varmere dragt! 🙂 Det skal prøves! Men hold nu op hvor skal man slæbe meget frem og tilbage (Vi bor på 4. Sal).

Stella Malene

says:

Men sommerdynen er jo i selve voksien, den tykke dyne der er i voksiposen (inde i foret) kan jo skiftes ud med en ‘sommerdyne’ som er en slags uld tæppe 🙂

says:

Jeg har altid min baby i en fleecedragt fordi hun 9 ud af 10 gange på et eller andet tidspunkt skal op og trøstes. Jeg har som regel bare dyne over hende. Men hvad med fleecedragt+åben voksipose?

says:

Ja det lyder som en god ide med fleece/åben voksi. Junior vil bare så gerne svøbes – og det løser den åbne voksi desværre ikke! 🙂

Nanna Jønsson

says:

Put baby i en dragt af ren, ubehandlet uld 🙂 Altså en helt tynd dragt ligesom en natdragt (eller body + leggings). Så er han altid lun og tør og bliver ikke kold, klam eller svedig. Hvis det bliver for koldt til vinter, så invester i en lækker dragt i uldfleece.
Når han skal op og trøstes kan han måske lige pakkes lidt ind i fars/mors jakke? Til bæreselen findes der slyngecovers hvis jakken ikke kan nå omkring.

says:

Hej Nanna,

Han har tit uld på, men uld er bare ikke holdbart når det er frostgrader eller det blæser! ;-( Det skal nok være en kombination af en tyndere dyne i voksi og en varmere dragt – måske vindtæt! Hvad gør du selv?

Nanna Jønsson

says:

Ja, hvis I allerede har en sommerdyne til voksien kan I da prøve at bruge den og så en tyk ulddragt på baby 🙂 ellers er den sommerdyne vist lidt dyr? Vi har aldrig brugt den, hun har bare sovet med babydyne eller tæppe når det var for varmt til voksi.
Da min datter var helt lille sov hun faktisk kun i viklen og så lidt senere på altanen, så hvis hun gik helt besærkergang så gik vi bare ind igen. Det kan jeg næsten høre at I ikke har mulighed for…

says:

Det er jo meget heldigt at den er lidt dyr – for voksi’en i sig selv er jo nærmest gratis! 🙂 Jeg kan ligesom fornemme at jeg skal investere i to ting: 1) Sommerdyne til voksi. 2) Altan.

Skriv din kommentar her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.