Babysvømning

Denne artikels overskrift er sandsynligvis den mest misvisende på hele DaddyO.dk. For babysvømning har uendelig lidt med reel svømning at gøre. I dette tilfælde begrænser vores fantasi os dog, og derfor holder vi fast i den (misvisende) overskrift gennem hele artiklen.

Babybadekar

Babysvømning – hvorfor?

Først og fremmest er babysvømning en anderledes måde at være sammen med dit barn på. At dit barn kan bevæge sig frit i vandet, kan give jeres forhold en helt ny dimension, som I ikke kan opleve andre steder. Derudover opbygger I også et solidt tillidsforhold, når I hygger jer sammen i vandet.

Motorisk fremmende

Men babysvømning er ikke bare sjov mellem far og barn. Babysvømning er også motorisk fremmende for dit barn og måske endda også for dig – medmindre du er Mitch Buchannon aka. David Hasselhoff aka. the Hoff.David Hasselhoff

Vi er klar over, at det lyder en smule højpandet, men babysvømning er altså bare sindssygt vigtigt for dit barns motoriske udvikling. Og gennem babysvømning får dit barn også et naturligt forhold til det våde element, og det lærer derved, at man skal omgå vandet med respekt.

Men der er vel et men…?

Det lyder næsten som om, at der ikke findes noget dårligt ved babysvømning, og den kritiske læser vil sikkert stille spørgsmålstegn ved artiklens oprigtighed.

Alle babyer er forskellige, og derfor kan vi naturligvis ikke endegyldigt konkludere, at babysvømning er the shit for alle babyer. Men umiddelbart burde babysvømning altså være sindssygt godt for dit barns udvikling.

Babysvømning er imidlertidigt blevet anklaget for lidt af hvert, men ifølge Alt Om Børn er der ingen grund til bekymring.

  • Vand i ørerne giver IKKE mellemørebetændelse. Det er forkølelse og andre infektioner, som kan sætte sig til mellemørebetændelse.
  • Børneeksem bliver som regel ikke forværret af ophold i klorvand, blot man skyller barnet godt og smører barnet ind efterfølgende.
  • Babysvømning giver IKKE astma. Kun svømmere der opholder sig i vander mange timer hver dag, kan få astma grundet svømning.

Du skal dog aldrig tage dit barn med i svømmehallen, hvis han/hun har høj feber eller er sløj på anden vis.

Hvornår og hvordan?

Du kan faktisk hive dit barn med i svømmehallen lige så snart, at den klamme navlesnor er faldet af. Hvis dit barn er født for tidligt, er det dog en god idé at konsultere egen læge før hopper i vandet.

Vær opmærksom på at badevandstemperaturen skal være mellem 32-34 grader, og børn under 6 måneder må ikke være i vandet i mere end 30 minutter.

Vi vil vædde med, at din lokale svømmehal har mindst ét babysvømmehold, så det er bare med at finde muldvarpen frem og få sig tilmeldt. Derudover kan du også sagtens hive lillemanden/lillepigen med i svømmehallen selv.

Husk en svømmeble til din guldklump – ingen ønsker at svømme rundt i lort. De fleste svømmehaller sælger svømmebleer i receptionen.

6 Comments for “Babysvømning”

Rolf

says:

Jeg er lidt i tvivl, jeg har været til baby svømning en gang med min søn, da han var 3 mdr. Nu gå jeg på barsel snart, 3 mdr. og vil genoptage dette, men bør man være på et hold hvor nogen kan “lære” en tricks, hvordan tager jeg ham under vandet første gang osv? Eller kaster jeg mig bare ud idet? 🙂

Danny olsen

says:

Jeg har en lille junior på 7 måneder, og vi startede allerede da han var 2 måneder gammel.
Det er det bedste vi har gjort for ham, han er mega vild med vandet og elsker at dykke og få hoved under vandet. Det er med til han ikke senere i livet får vandskræk, eller anden unaturlig tilgang til vand.
Så jeg vil på det varmeste anbefale alle fædre at gøre det til en Far ting at tage til babysvømning, plus så for mor også lige et hvil derhjemme.
Jeg har ikke oplevet nogen pinlig situation med gylp, prut eller tis i vandet ENDNU

Trine

says:

Vi har desværre oplevet uheld i vandet, og vi har lovet hinanden, at det var så pinligt, at det aldrig skal ske igen. Kan virkelig anbefale at få købt en god svømmeble, som holder tæt, da den kan gøre en verden til forskel. Vi bruger dem fra Lassig, som vi køber hos http://Www.small-Living.dk

says:

Jeg spurgte også en veninde (som har 3 børn) om det med babysvømning, og hendes personlige holdning var, at det var et ret stort arbejde (badning af forældre og børn + affodring af baby osv osv) for ret lidt tid i vandet. Det er også lidt mit alibi for endnu ikke at have været i svømmeren

says:

Haha.. Verdensklasse! Undskyldninger er der nok, og selv ikke tyndskid er godt nok her! Eller vent lige, det er måske en rigtig god undskyldning, specielt hvis den indtræffer i bassinet! 🙂

says:

Man kan godt få en fornemmelse, at der kommer en fra kommunen og henter ens baby, hvis man ikke går til baby svømning, men jeg har ikke lige fået gjort det. Jeg har nemlig også hørt, at baby kan få tyndskid af svømning, og det orkede jeg ikke

Skriv din kommentar her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.