En forårsdag i helvede…

Solen skinner fra en skyfri himmel. Det er varmt, men den lette brise der blæser igennem København, gør at vejret er helt perfekt. Men det er ikke bare vejret, der er perfekt. Jeg er lige blevet far. Livet er perfekt. Men… amningen kører IKKE!

foråsdag i helvedeOg fordi amningen på ingen måde fungerer, får vi denne nedslående besked af jordemoderen:

Jeres barn skal ammes hver tredje time. Derudover skal der malkes ud efter hver amning. Det vil sige otte gange i døgnet på et elektrisk malkemonster.

Efter hver amning skal ungen have den udmalkede brystmælk, og derefter skal I supplere med modermælkserstatning. 30 milliliter for at være præcis og det skal selvfølgelig være dyreste, der findes på apoteket.

Modermælken skal opvarmes i steriliserede glas i et vandbad. Erstatningen skal opvarmes i steriliserede glas i mikroovnen.

Både modermælken og erstatningen skal gives via engangssprøjter, ellers opstår der sutteforvirring.

For at få ungen til at tage mælk fra en sprøjte, skal han svøbes i en spændetrøje og have stoppet en ren lillefinger i kæften. Lillefingeren skal simulere en brystvorte. Herefter skal han bøvse af, skiftes og puttes.

Når det er slut, så starter i forfra!

Det var måske ikke præcist, det jordemoderen sagde. Men pointerne er ikke til at tage fejl af! En besked som denne vil frembringe svedperler på de flestes pander og få forårsklassikeren Paris-Roubaix (læs. en vanvittig hårdt cykelløb) til at minde om en sommerdag i en liggestol på Costa del Sol.

Dette var ikke desto mindre, beskeden vi fik på en smuk forårsdag i København. Jordemoderen gjorde det krystalklart, at hvis vores nyfødte søn skulle ammes, så ville indsatsen være høj.

Og en baby skal da ammes… eller hvad?!

Er FAR John Travolta?
Lille Per-trækelefant

says:

Begge mine børn er flaske børn:-)

Uhh ja husker det godt:-( du skal nok producere mælk, du skal bare lige i gang. Det var den besked vi fik af vide da vi fødte min datter feb. 2011. Jeg har i gennem hele min graviditet ikke haft ondt, aldrig løbet fra brysterne. Men det var bare noget pjat, sagde de.
Ihærdigt og unge som vi begge er, prøvede vi i 5 dage at få det til at fungere med amningen. Ind og ud af hospitalet med et barn der var født for tidligt, havde udviklet gulsort, og så til sidst tabte sig af ikke at have fået noget mad:-( total græde færdig og udmattet var vi nærmest begge to.
Jeg havde malke maskinen på 1,5 time og der kom ikke noget ud. Til sidst sagde min svigermor til mig, at nu kørte min mand ned til Brugsen og købte nogle flasker og mælkeerstaning.
Og så gik det jo meget bedre:-) hun blev dejlig mæt og glad. Og vi fik noget søvn og dagen så bare så meget lysere ud næste dag.
Spurgte min sundhedplejske som jeg fik til min datter, og hun sagde til mig at der er bare er nogle der ikke producere mælk, og det var den rigtige beslutning vi havde taget, da det var vigtig at hun fik noget mad specielt fordi hun havde gulsort.
Og da vi fik min søn, prøvede vi en enkelt dag for at se det an. (Men nej ingen mælk i mine bryster) så han er også flaske barn.

Så mit svar er til jer, ikke for enhver pris:-) husk at mærke efter og følg jeres fornemmelse. For hvad der er rigtigt for mig, er måske ikke det rigtige for jer:-)

Håber det lykkes for jer? Ville jo selv ønske jeg kunne have haft gjort det. Men det gode ved flaske er at man kan styre det noget mere og i fædre kan tage at give mad:-) hvilket har betydet meget for min mand at kunne få lov til det:-)

Mvh saafintfine.blogspot.dk

says:

Hej Saafintfine!

Tak for dit indlæg – dejligt med respons! Det er godt med råd fra sundhedsfagligt personale, det giver nemlig ro på for alle parter, hvilket jo også er utroligt for at få en form for rutine og dagligdag kørende.

VI har jo ingen ekspertise på området, men det lyder da helt sikkert som om at du har valgt rigtigt – det skal være udholdeligt for både mor, far og baby!

Og ja vi er kommet på den anden side af malkemaskine og udmalkning, men det var en hård og lang kamp!! 🙂
God weekend 🙂

Helle Tøndering

says:

Ammes… ik for hver en pris. De beroligende ord fik jeg af min sundhedsplejerske. Og gudskelov for lille manden ku ik finde ud af det med babbelutterne. Så jeg malkede ud manuelt de første 4 uger og så fik han erstatning derfra.

Jepper depper… junior lever i bedste velgående. Vi sørger bare for at have det hyggeligt når han så får flasken i stedet og på andre tidspunkter så han får den nærvær han ellers ville have fået ved amning.

Elsker din blog, håber det er ok jeg som kvinde følger med…. gir fif videre til min mand.

says:

Hej Helle. Det er bare super du læser med. Kvinder er selvfølgelig også velkomne på siden (så længe de giver tips og tricks videre) 🙂 Og hvor godt at det gik fint med junior – det er nemlig ikke for en hver pris. Jeg har skrevet lidt om det på den side jeg linker til i bloggen, men det har du sikkert allerede set 🙂

Michael

says:

Min kone havde også et sygt ammeforløb med ammebrikker og malkemaskine! Heldigvis kom vi ud på den anden side og det går nu godt med Bertram (8 uger)….

says:

Hej Michael. Ja det kan virkelig være hårdt nogle gange at få amningen igang. Man ser jo kvinder på cafeer der lige tager babbelutten frem og fodrer junior. 🙂 Godt at det gik med din knægt!

Skriv din kommentar her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.