Et åbent brev til min søn

Kære Viggo,

Jeg elsker dig ubeskrivelig højt, men du har helt ærligt været røvhamrende irriterende og ekstremt højlydt på det seneste.

Jeg ved godt, at du er ved at få to tænder i undermunden. Så du er naturligvis fuldt berettiget til at være ked af det – jeg har i hvert fald fået fortalt, at det kan gøre meget ondt at få tænder – men der må være grænser!

Der er mange ting, jeg simpelthen ikke forstår, kære søn.

Når du er vanvittig træt, og din mor og jeg prøver at vugge dig i søvn, hvorfor er det så, at du vælger at blive lige så arrig som Rasmus Trads blev på Kurt Thorsen under PFA-sagen?

IMG_2340

Når du er faldet i dyb søvn i din mors eller mine arme, hvorfor har du så bestemt dig for at vågne i det sekund, vi forsøger at placere dig i din egen dejlige seng? Det virker til tider som om, at din seng er lige så skræmmende som at modtage en MMS fra Michael Monetz (ja, ham med penisbillederne og den lækre kone).

Og hvorfor fanden har du bare sådan pludselig valgt boykotte din søvn? Boykotten af Jensen’s Bøfhus er jo intet i forhold til den boykot, du har valgt at lave med søvnen. Det fungerer jo ligesom domino. Din boykot af søvn medfører, at dine forældre også har måtte boykotte deres søvn. Det har jeg lært på den hårde måde!

Og når du nu har bestemt dig for at være vågen konstant, hvorfor har du så valgt at være lige så sur som hele kongerigets bademestre tilsammen? Når du i stedet kunne være lige så glad som Wafande og bare give mig et smil.

Jeg ved, at der er andre forældre, der nok er hårdere ramt end din mor og jeg. Men jeg vil bare gerne have min glade dreng tilbage!

Jeg har i den seneste tid kaldt dig et forfærdeligt barn og bedt dig holde kæft. Jeg mener naturligvis ikke, at du er et forfærdeligt barn, men jeg kunne virkelig godt tænke mig, at du skruer en anelse (læs. meget) ned for volumen især i de sene nattetimer.

Som alternativ til at skrue ned for lyden om natten, kunne du naturligvis også bare begynde at sove.

Med håb om bedre tider

Din søvnige zombielignende og koffeinafhængige FAR

Husk, at du kan følge DaddyO.dk på Bloglovin!

'Original sort mesh' bæresele fra BabyBjörn er lige så let at bruge som et kondom
Dilemma: Voksipose og en sur baby?

Malene

says:

Når tænderne gør ondt så ord og giv ham en is eller de er bide ringe lægen dem i fryseren derefter gik ham. Det lindre de smerter/ubehag han har vår tænderne bryder frem. Derefter gik ham evt noget Kamille te 😉 det hjalp på mon søn, når han begyndte og brokke sig var Det hurtigt frem med bide ringen og søvn afslappet kamille te 😉 alt held og lykke herfra 🙂 !

Camilla Thøfner

says:

Slyngevugge kan vi anbefale.. Hvis den ikk virker indenfor 14 dage, kan man få pengene retur:)

says:

Er det sådan én, der skal op og hænge i loftet? Det lyder jo faktisk vanvittig smart, at man kan få pengene retur, hvis den ikke fungerer. Hvor køber man den?

Janni

says:

Min søn skulle altid falde i søvn i mine arme, og vi snakkedr MEGET med sundhedsplejersken om det. Hun fortalte, at enten skulle man ligge dem, når øjnene begyndte at lukke i, eller efter 20min, hvor de er faldet i dyb søvn. Omkring 30min, vågner næsten alle børn kortvarigt, skal måske lige have sutten eller blot lades være, hvor de så falder i søvn igen.
Sønnike var også et af de børn, der ikke sov så meget, med mindre han lå på mig, eller var svøbt meget stramt i hans dyne. Det var et tryllemiddel, der ALTID virkede.. og husk! Det bliver bedre, det tager tid. God fornøjelse:)

Heidi

says:

Tag imod jeanetted tilbud, hun har nogle fantastiske teknikker, vi brugte hendes hjælp til den første, det tog ikke mere end et par dage, så slap vi for skrigeturerne inden sovetid og opvågningerne efter 45 minutter. Han vågnede tilmed glad op efter sin lur, istedet for i et skrig som før.
Lige meget hvad så bliver det bedre, men man kan gøre meget selv for at den gode tid og søvnen kommer hurtigt tilbage.

Troldemor

says:

Hvis det er en trøst, så bliver der bedre 🙂 Jeg/vi har selv været der med et kolikbarn i 5-6 mrd også derefter en der også skulle boykotte søvn og hvis han endelig sov, så vågnede han hvert 3 kvarter. På en god nat tog han halvanden time i træk. Og det stod på til han var ca 10 mrd. Men det bliver bedre, selvom det er sindssygt hårdt mens det står på.

says:

Kære Kasper.

Hvor er det bare en sigende, autentisk og realistisk beskrivelse du har lavet!!

Jeg driver sitet Sovecoach.dk, hvor jeg siden 2007 har hjulpet over 2000 børnefamiler til bedre sovevaner.

Der findes ingen magisk bog eller opskrift, men ofte er der en logisk forklaring og for mange børn er fode søvnvaner faktisk noget de skal lære.

Jeg vil meget gerne hjælpe jer, så kig forbi Sovecoach.dk eller smid mig en mail på jeanette@sovecoach.dk

Tak for et godt og meget rammende indlæg. Håber det er ok at jeg deler det i mit netværk af forældre?

De bedste hilsner

Jeanette Wegge-Larsen

says:

Mange tak for de flotte ord, Jeanette. Det er naturligvis helt i orden, at du deler med forældre i dit netværk 🙂 Og jeg kigger forbi din side, så snart jeg får tid til det 🙂

Rikke

says:

Vi bruger oss “det bar en fase, det bar en fase”….. Og så kan jeg varmt anbefale bogen “Vidunderlige uger” – stor trøst til hvorfor baby er så vred, sultestrejker eller ikk kan finde ro til natten….

Skriv din kommentar her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.