Far-Tip #12 – Gå en tur på kirkegården

Her kommer det tolvte tip i rækken af værdifulde og erfaringsbaserede tips til dig, der er far. Det tolvte Far-Tip omhandler gåture med barnevognen – hvor er det godt at gå, og hvor helvede er der mest ro?

Vi efterhånden vadet gader og stræder rundt, for at få vores små krapyler meget langt ind i drømmeland. Det har givet os en smule erfaring i barnevognsture, som vi selvfølgelig deler med dig.

Problemet

Det er i virkeligheden et kæmpe issue, det dér med at få sit yngel til at finde ro i barnevognen, og dernæst undgå at selvsamme yngel bliver vækket af byens larm. Den mest irriterende støj, kan du læse om her:

Hvis du går tre ture med barnevognen af cirka halvanden times varighed hver dag, så har du i løbet af seks måneder rundt regnet gået (6*30)*(3*1,5) 810 timer med barnevognen. Hvis du går cirka seks km/timen, så har du gået (810*6) 4860 kilometer. Det er sgu ret vildt, synes du ik’? Nå, det var lige en sidebemærkning…

Hvis du bor i en storby, så bruger du sikkert meget tid på at finde gode ruter med barnevognen, for derefter at gå samme rute igen og igen og igen…Vi er sikre på, at det var Simon Kvamms inspiration, da han skrev det dér Nephew hit.

En god rute indeholder blandt andet en lokal kaffepusher (vigtigt), et sted at lade vandet (sindssygt vigtigt) og et sted hvor der er ro (essentielt) – hvis du kender et godt sted i København eller på Frederiksberg, så vil vi meget gerne høre om det! Vi leder altid efter nye steder.

MEN vi har dog fundet et par steder, hvor der næsten altid er roligt og så ujævnt, så junior bliver vugget i søvn. Det har vi forresten skrevet om i et tidligere Far-Tip:

Løsningen

Gå en tur på kirkegården! Ja, det lyder forholdsvis enkelt, og det er det egentligt også. Vi har fundet de fire fedeste ting ved kirkegården – dem kan du læse under billedet. Billedet er i øvrigt taget på Assistens Kirkegården i sidste uge, hvor Kasper (på billedet) og jeg for en gang skyld ramte et tidspunkt, hvor drengene sov samtidig(!).

Barnevognstur3

  • Kirkegårde er rolige
  • Kirkegårde er brede nok til, at din forstadsslæde af en Emmaljunga kan være der
  • Kirkegårde er som regel store, så du ikke skal glo på det samme hele tiden
  • Du undgår et “chicken run” med 4 distræte teenagere med en shawarma i hånden, som ikke har tænkt sig at vige pladsen
  • Du finder måske en spændende gravsten med et grineren navn

Vi har lavet lidt research, så herunder kan du alle danske kirkegårde i Google Map. Du kan også finde en komplet liste over danske kirkegårde her.

Se Google Maps med kirkegårde!

Har du andre tips til en rolig barnevognstur?

Info om børns sikkerhed og legetøj
Far-Tip #13 - Fyr op for LED-lyset

Skriv din kommentar her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.