Far-Tip #14 – PlayTray tager skraldet

Far-Tip #14 er specielt interessant for dig, der ligesom os, hader at hele stuen (eller hvor dit yngel nu får mad) er smurt ind i madrester, gylp og andre (u)lækre sager, efter lillemanden eller lillepigen har fået mad. 

For at være ærlig så er jeg pisse træt af at tørre madrester, gylp og klumpet savl op fra lejlighedens plankegulv. En ting er, at junior hyppigt gylper på sit eget og en del på mit tøj – det kan jeg leve med! Men jeg er sgu træt af at kravle rundt på mine gamle ømme fodboldknæ for at tørre juniors efterladensskaber op.

Problemet

Det er en kendt sag, at alting har sin begyndelse og derefter sin naturlige udvikling. Dette gælder selvfølgelig også det at spise – først bliver maden skudt direkte ned i svælget på en, derefter bruger man fingrene, og senere hen benytter man bestik (og måske også pinde, hvis ens langhårede tvinger en med på sushi-restaurant).

Junior er efterhånden blevet (næsten) otte måneder, og derfor er vi så småt begyndt at servere smørbelagte rugbrødsmadder for ham. Junior har taget vældig godt imod den nye menu. Desværre har han bare ikke helt forstået, at det skal ind i munden og ned i maven. Men han synes, at det er sindssygt sjovt at mase rugbrødsmadderne ned i spisebordet og derefter kaste krummerne rundt i hele stuen.

Jeg kan naturligvis godt sætte mig ind i, at det dér med at kaste med maden er sjovt for junior. Men det er altså knapt så sjovt for “de voksne”, der skal tørre op og tørre af helt utrolig mange gange om dagen.

Løsningen

Løsningen er at påmontere et bakkelignende installation på selve højstolen. Da jeg har Tripp Trapp-stol, har jeg selvfølgelig fundet en løsning til netop denne højstol (alt andet ville jo være hul i hoved) – men jeg er nu sikker på, at der findes lignende løsninger til andre højstole. Den løsning jeg har fundet til Tripp Trapp-stolen, hedder forresten PlayTray.

Du monterer PlayTray’en ved at “glide” den ned over Tripp Trapp-stolen, og derefter fastgøres den med en snor – det kan selv din kæreste sgu finde ud af!

Efter jeg har påmonteret PlayTray’en, har lejlighedens gulv været lige så rent som Cilit Bang-reklamen. Nej, det er naturligvis en stor fed løgn, men den bakkelignende installation, formår altså at samle størstedelen af juniors madsvineri. Så jeg har faktisk spenderet en del mindre tid på at kravle rundt og tørre skidt op på gulvet, efter PlayTray’en blev en del af mit liv.

PlayTray er ikke produceret af Stokke, og du kan hverken købe PlayTray i BabySam eller Ønskebørn. Derimod kan du erhverve dig en PlayTray i mindre børnebutikker, hvilket jeg selv gjorde.

Du kan naturligvis også købe PlayTray’en på nettet. Det billigste jeg har set PlayTray’en til er kr. 388,- på BabyGear.dk.

NB! Hver opmærksom på at PlayTrays både findes i versioner som matcher den gamle træbøjle hos Tripp Trapp, og i en nyere version som matcher den nyere plastikindsats til Tripp Trapp. Det erfarede jeg på den hårde måde, da jeg købte en version på DBA.dk, som ikke passede.

Indlægget indeholder affiliatelinks

Baby Jogger City Elite vs. Emmaljunga Nitro City - hvilken ville du vælge?
En fantastisk far... og en middelmådig ven

Peter

says:

Jeg har den også allerede- uundværlig. Kan også anbefale en god spisesmæk til at samle svineriet.

MHS

says:

Og husk at købe et kontorstolsunderlag til at lægge under stolen. Det kan fange det meste skidt der kommer forbi bakken, og er specielt uundværlig når man afskaffer bakken. De koster omkring 200 kr. I Ikea, Silvan, Jysk etc. Ikea i Odense har endda placeret højstole og underlag samme sted.

Skriv din kommentar her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.