Far-Tip #17 – sådan spiller du GTA med en snotunge

Det 17. Far-Tip er det første Far-Tip, der er leveret af en gæsteskribent. Far-tippet er specielt interessant for dig, der fra tid til anden har brug for at pleje den indre drengerøv med en gang Grand Theft Auto på den støvede konsol.

GTA

Mit barn er det dygtigste og sødeste barn i verden. Er det ikke det, alle skal tænke om deres eget afkom? Jeg elsker min søn, det er der ingen tvivl om, men græsset virker nogen gange grønnere på den anden side af (børne)bakken.

Dengang jeg ikke havde et barn, der var livet mere simpelt. Jeg kunne sove længe, se film på sofaen eller tage ud med vennerne. Jeg kunne kort sagt gøre, hvad jeg ville. Nu skal jeg tage hensyn til, om jeg kan have ungen med, om jeg har husket skiftegrejet, om der er mulighed for at han kan tage en lur, om han har legetøj med og så videre. Og så videre…

Problemet

Når der rigtig skal slappes af, gør jeg det på en måde, som nok ikke ligger langt fra, hvad andre ”unge” mænd gør. Det er jo sindssygt fedt og afstressende at slænge sig på sofaen og få to, tre eller 18 timer til at forsvinde med at spille GTA på konsollen. Det er bare lidt svært for mig, når man har en lille søn, der desværre er alt for ung til at stjæle imaginære biler og skyde bandemedlemmer.

Men derfor kunne og kan jeg vel godt stresse af med at slå fiktive gangstere ihjel. Jeg tænkte, at sønnike var så lille, at han alligevel intet huskede og derfor heller ikke ville sladre til sin mor (vigtig detalje).

Da sønnike var yngre, fik han til opgave at bygge et LEGO-tårn, hvor han brugte alle klodserne på hans værelse, når far rigtig skulle slappe af. Når han forsvandt langt væk i sin egen LEGO-fantasiverden, sneg jeg mig ind i stuen til den ventende PlayStation.

Herfra plejede der at gå i omegnen af 15 minutter, før spillet pludselig lukkede ned – fuuuuuuuck!

Gentagne gange formåede den lille snotunge at snige sig forbi mit falkeblik, mens jeg var opslugt at en ubeskrivelig svær mission. Ungen sneg sig hen til konsollen, hvor han ingen problemer havde med at finde eject-knappen og fiske spillet ud.

Når det skete, sprang jeg op, hvilket fik møgungen til at klukke af latter og løbe rundt og tørre snot ud på spillet. Jeg fangede ham som regel hurtigt og fik renset spillet af for snot og andet skidt, der kun lever på børns klamme hænder. Men det var først, når jeg fangede ham, at jeg kom i tanke om, at mit spil IKKE var gemt – igen fuuuuuuuck!

Løsningen

Frederik + sønnike spiller GTA
Far & søn spiller GTA

Nu er jeg ikke længere en rookie i far-spillet, og derfor har jeg efterhånden et større bagkatalog af tips og tricks, som jeg kan bruge i forskellige tilspidsede hverdagssituationer. Og jeg har erfaret at mine tips og tricks giver både min søn og jeg lidt ekstra plads i vores fælles hverdag.

Jeg har for nylig erhvervede mig en PlayStation 4, som jeg selvfølgelig er en smule øm omkring. Jeg elsker naturligvis stadig at stresse af med en omgang voldelig og blodig GTA. Og nu har jeg faktisk fundet en løsning, så jeg kan stresse af med Grand Theft Auto sammen med sønnike.

Jeg har simpelthen altid en ekstra controller liggende, som der IKKE er batteri på. Den batteriløse controller får sønnike stukket i hænderne, og på den måde føler ungen, at han er med. Så i stedet for at rode rundt efter konsollens eject-knap, sidder sønnike nu med i sofaen og hygger med sin far.

Det er sgu da win/win!

/Frederik Lind

Har du tips eller tricks som du gerne vil dele med os og vores læsere, så send gerne en mail til info@daddyo.dk.

 

10 ting som fædre siger
10 ting fædre ikke gider at høre!

Skriv din kommentar her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.