Far-Tip #3 – Luftbåren bedøvelse

Velkommen til Far-Tip #3

Her er det tredje tip i rækken til dig som er nybagt far  – i dag lærer du hvordan du afhjælper utrøstelig gråd og vræl!

Når man første gang, står med en nyfødt unge, som bare IKKE vil falde til ro tænker man instinktivt:

“Er jeg er en dårlig far? Jeg kan kan ikke engang få min egen unge til at holde op med at græde!” 

Det korte svare er NEJ! Højst sandsynligt stammer den sure mine fra en gave i bleen eller en helt ustyrlig sult (som den du selv har lørdag kl. 03:40 på McD). Hvis de mest almindelige våben, såsom mors mælk og en frisk ble ikke slår til, er det på tide at tage det tunge skyts i brug.

Der er sikkert en masse af jer fædre derude, som har en masse tricks til, hvordan man stopper gråden (det føles seriøst som åbningskoncerten til Copenhell). Her får du én god og én dårlig ide, til hvad der kan hjælpe. Lad os starte med den dårlige:

Den dårlige ide:

mandeamningKast dig ud i et desperat forsøg på en mandeamning.

Inden du gør det, så husk at din baby er bygget til en ting – og kun en ting: at danne et fandens kraftigt vakum.

Det kommer med statsgaranti til at gøre nas i din rødvinspat og kan meget vel ende i en decideret far-skade. Den dårlige ide er stadig utestet i den beskrevne form, så om det rent faktisk beroliger ungen lader vi stå hen i det uvisse.

 

Den gode ide:

Tænd hårtørreren og peg den mod baby.

I forsvarlig afstand selvfølgelig. Babyen har spenderet 9 mdr. inde i din kærestes mave og har været vant til en konstant lyd af blodet der pumper og hjertet der slår. Det lyder måske lidt tosset, men test det selv af. Vi er rimelig sikre på, at både varmen, lyden og luften giver en form for kendt tryghed til junior og hårtørrer går sikkert hen og bliver din bedste ven de næste mange mdr.

(Jeg ville have lagt et fedt billede af en baby og en hårtørrer ind, men snublede istedet over den her klassiker:)

Hvis din kæreste har en gammel hårtørrer (hun kalder det en føntørrer) liggende, så ryk den ind til puslebordet og lad magien begynde.

PS: Vi er ikke alene om det – du kan også finde diverse apps som siger som en hårtørrer, vaskemaskine eller lign – søg på noget ala: baby sleep aid.

Er du fra den gamle skole, så kan du måske lave et mix-tape af Dronningens nytårstale og Folketingets åbningstale – det burde være så kedeligt at søvneffekten er umiddelbar.

Hvis du ligger inde med et andet tip, så kan du bare kommentere herunder og dele det med andre desperate fædre.

 

Børnetøj og værtshuse - top 3
Far-Tip #4 - Babynesten redder din søvn

Anders

says:

Jeg har ladet mig fortælle at man også kan vinde sig en pause ved at placere baby foran en tændt op-/vaskemaskemaskine eller emhætte.

Malou

says:

Man kan også få bamser hvor lyden fra maven er optaget, det skulle også kunne hjælpe.

Kathrine

says:

Ja føntørren er et hit, men der findes faktisk også et andet hit, som hedder White noise – der findes mange videoer på youtube. Det har en rigtig beroligende effekt, og var et hit hos os da Emily var helt lille

says:

Hej Kathrine – ja jeg kender det godt!
Du kan få det som app også, hvor de enten laver white noise eller lyder som en vaskemaskine eller andre ting! haha… Meget sjovt at det virker, men det må jo minde dem om en lyd fra livmoderen! Anyways, så er det bare fedt at der noget man kan gøre når junior er helt utilfreds!

Franks Mor

says:

Det har virket pragtfudt hos os! (og reddet en del nattesøvn)! Ps. Husk at sætte den på varm luft ;-(

says:

Hej Franks Mor.

Ja, det fik vi vist ikke lige taget højde for i vores Far-Tip! Hos os er den gået hen og er blivet et fast værktøj til bleskift 🙂

Skriv din kommentar her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.