Far-Tip #5 – Tjærecreme til bavianrøven

Her kommer femte far-tip, til dig som er nybagt far. Far-tip #5 handler om at afhjælpe din unges bavianrøv.

bavianrøv

Hvis du selv har dyrket sport, så kender du fornemmelsen af en såkaldt bavianrøv. Hvis ikke så forestil dig en glidende tackling på asfalt i bar røv. Du burde have et mentalt billede af det nu, så vi lader det være ved det.

Din unge spiller garanteret hverken fodbold eller røvbold på asfalt. Derimod er det sikkert, at alt der kommer ind den ene vej, også skal ud den anden vej.

Fakta om lort
Lort omdannes til ammoniak – ammoniak ætser huden. Derfor ætser lort huden. Meget lort ætser endnu mere.

Problemet

Din unge skider meget, og derfor skal han eller hun også tørres meget. Derfor dannes der let sår eller meget rød og sart hud lige på røven. Det gør sindsygt ondt på det lille menneske, og det kan være fandens svært at slippe af med.

Hvis du er rigtig uheldig, så har du indkøbt et stor parti af af de bleer, som klistrer sig fast til numsen og gør problemet endnu værre.

Det er normalt, at nyfødte børn har afføring mellem et par gange om ugen og 15 gange om dagligt. Hvis dit nyfødte afkom hører til sidstnævnte gruppe, så er du garanteret allerede 100 meter-mester i bleskift. Og dermed har du også et barn som kandiderer til en bavianrøv. Men fat håb, kære far. Hjælpen er nær!

Der kan sikkert være en del andre grunde til bavianrøv – grunde vi ikke aner en skid om. Men her kommer der et far-tip, som er blevet testet og fundet nyttigt!

Løsning

Stik ned forbi apoteket i din frokostpause imorgen og køb en tube tjærecreme til junior. Tjæren afviser vandet, så hverken tis eller lort sætter sig fast.

Inotyol - tjærecreme til røde numser

Du behøver ingen recept, og tjærecrem koster omkring 40 kr. Vi har købt en tube af mærket Inotyol. Og den har vist sig at være alle pengene værd.

Påfør cremen efter bleskifte. Og wupti wupti så er numsen helet.

Har du andre tricks til røde numser? Vi vil meget gerne have dit input. Kommentér gerne nederst på siden!

Kopholder til barnevognen
Top 3: De mest koffeinholdige drikke

Anonym

says:

Aloe Vera & Propolis creme er uundværlig – Sørg or at få en der er med naturlige ingredienser og uden “aqua”, det holder huden sund.

Anonym

says:

Tør dem med hårtørrer. 100% rød-numse-fri-garanti. Medmindre de får tænder, så hjælper ingenting…

Anonym

says:

Til behandling af sår kan jeg kun anbefale E-vitamin creme. BAM det er bedre efter en time! Det koster omkring 50-100 for en tube – så det er noget billigere end lanolin-stadset (som er godt, men dyrt).

Mht bleer, der klistrer. Så har jeg dårlig erfaring med Pampers, der har et slags net, der klistrer fat. Men de billigste fra Lidl har altid været guld i vores husholdning og bruges som det eneste.

MHS

says:

Hvis det er for sent at forebygge, eller barnet bare har tendens til rød numse (og for drenge, rød og hudløs pung, avav), så få jeres læge til at udskrive recept på lanolin-salve. 90 % lanolin-pasta (dd 63), 10 % olivenolie. Magistralt fremstillet af apotekerne. Det er nødvendigt med recept fordi det skal produceres specielt hver gang, og man kan ikke få det med det samme men skal vente på at det kommer.

Det er hammerdyrt, ca. 250 kr for 100 g, men det virker! Min søn kan være helt ustyrlig af smerte pga. rød pung, men han bliver rolig i det øjeblik vi smører lanolinsalve på ham. En pung med små hudløse pletter heler op på en eftermiddag og ser kun mildt rød ud om aftenen. Selve opskriften har vi fået af dermatologisk afdeling på OUH. Vi fik det lavet for over et år siden, og vi har stadig til at kunne smøre ham. Det lader til at virke bedre end lanolin til brystvorterne.

Skriv din kommentar her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.