Far-Tip #9 – Hold kæft om natten!

Her kommer det niende tip i rækken af værdifulde og erfaringsbaserede tips til dig, der er far. Livet som far bringer en helvedes masse udfordringer med sig. En af de udfordringer er, at undgå skænderier med lillemor, når lillemanden eller lillepigen vækker jer for 28. gang om natten. 

Det her tip er til dig, hvis kone/kæreste ammer om natten eller bare har indvilliget i at tage nattetjansen – du har et måske et meget vigtigt arbejde, eller også har du en sindssyg sød kæreste/kone.

Selvom du ikke skal op om natten, så undgår du sikkert ikke at vågne et par gange eller 100 hver nat. Og her er der et par ting, du skal være opmærksom på for at bevare husfreden.

Problemet

Når klokken slår 04:43, og junior er blevet sulten, bliver der råbt så højt, at du garanteret vågner. Eller måske vågner junior bare, fordi han er træt af at sove (#farjoke) og har lyst til at sludre lidt. Ja, til tider virker det som om, at junior ikke kan klokken.

Din kæreste har sikkert været vågen hver anden time i løbet af natten for at putte sutten tilbage i kæften på ungen i håb om, at den lille falder hurtigt i søvn, så hun dermed selv kan sove igen.

Det værste der kan ske, er at DU vågner, og blander dig. Og der er to ting, du absolut ikke skal. Den ene er at snakke, og den anden er at komme med idéer. Og hvorfor må du så ikke det?

Løsningen – Hold kæft om natten!
hold kæft om natten

Du må absolut ikke pludre med junior om natten! Det kan virke åndssvagt at lade være, da I jo pludselig begge er vågne. Måske er du typen, der synes, at det er på sin plads at sende et smækkys af sted mod den lille, eller måske fyrer op under “motorbåden” på et stykke med bart. Vælger du at gøre en af disse ting, bliver det med garanti sværere for junior at falde i søvn igen. Og dermed forlænger DU de vågne stunder om natten.

Drop idéerne!

Ide-pæreDen anden ting du absolut ikke må, er at komme med friske indspark og idéer. Lige meget hvor god ideen end måtte være, så har din kæreste højst sandsynligt selv tænkt på det. Her er et eksempel, der vil bekræfte vores påstand:

(NB: Indsæt hun i stedet for han, hvis du er har en datter!)

Du vågner, ved at junior larmer. Enten græder han eller også pludres der bare.
Du tænker, at han sikkert bare er sulten.
Du siger: “Han er sikkert bare sulten”.
Hun tænker, at det har hun sgu’ da allerede tænkt på, da hun lis’som allerede har været vågen den sidste times tid, og i øvrigt lige har fodret ham med varm milkshake.
Hun siger: “Nej!”.
Du tænker, at det da var mærkeligt, han ikke er sulten, når det nu lyder sådan.
Du siger: ”Det var var da mærkeligt, at han ikke er sulten, når det nu lyder sådan”.
Hun tænker, at nu holder du lige din kæft og passer dig selv.
Hun siger: ”Hold kæft og pas dig selv!”.

Er du klar til at blive far?
Far-Tip #10 - Send lillemor til lagersalg

Rasmus

says:

Hahaha, det er bare fuldstændig spot on. Jeg har også måtte sande, at jeg må tale med min datter om dagen i stedet – for at bevare husfreden 😉

Skriv din kommentar her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.