Fars Pakkelender / Drikkekalender

Julen er børnenes tid. Er det ikke sådan man siger? Vi er skide ligeglade, vi vil også have gaver. Og her må vi lige indskyde, at dét at få lov til at se søndagsbold i TV’et ikke er en gyldig gave!

Fars Pakkekalender
Fars Pakkekalender, som måske burde hedde Fars Drikkekalender

Lidt lækkert til dig selv, når resten af familien sover

Vi har søgt med lys og lygte for at finde den fedeste og mest originale pakkekalender. Noorbo i Torvehallerne har lavet en drikkekalender, bestående af 24 patentflasker af fire cl med henholdsvis 24 forskellige former for rom eller whisky.

Noorbo-pakkekalender
Noorbo-pakkekalender

Noorbo Handelen beskriver sig selv som handlende med spiritus i løs vægt. Spiritus i løs vægt er en gave, som man(d) nok beholde for sig selv, og derfor er vi virkelig nede med konceptet. Vi støtter deres initiativ, og vi får altså hverken rabat eller noget sponsoreret!

Vi har været i Torvehallerne for at lære mere om konceptet, og der bad vi Noorbo om at forklare lidt mere om de forskellige for for rom og whisky i pakkekalenderen.

Nedenfor kan derfor blive lidt klogere på de gyldne dråber. Og det giver altså både respekt i omklædningsrummet og hos svigerfar. Fra pakkekalenderne har vi fremhævet fem specielle typer, som du skal lære at kende.

Rom Pakkekalender 2014 til 1089,-

Rom liste 2014

I romkalenderen er der tale om meget forskellige varer. Der er alt fra det fede og røgede til det søde og det det komplekse. Nummeret er angivet efter nummeret på julekalenderen.

2) Ron de Martinique
Rom agricole er lavet på det rene sukker i stedet for melasse, som man normalt anvender ved romproduktion. Den er krydret og spændende. Når den får lov at stå i glasset i fem minutter, træder de frugtige noter i karakter – de frugtige noter kan fremhæves endnu mere ved at putte en isterning i glasset.

8) Worthy Park
Single Jamaica rom er fra 2004. Det er en maskulin power-rom med rosin-sødme, hvilket er klassisk for den jamaicanske rom. Procenterne ligger højt, men det mærkes ikke (medmindre du drikker en helt flaske!). Hvis den skal blødes lidt af, så lad den stå i glasset i 10 minutter.

9) Jamaica rom, 5 years
Denne rom er sød, fed og aromatisk. Rommen er til den, som vil starte i trygge rammer. Den er desuden fast inventar i Noorbos glögg.

13) South Pacafic destillery, Fiji, 2003
Rommen er fra Fijis eneste destilleri. En Fiji-rom smager som den rom, man lavede for 200 år siden, da den ikke er filtreret. Den er intens, men dens vaniilje-lignende noter får den til at fremstå sød. Den er ikke til nybegynderen, men den er uden tvivl en fantastisk rom.

24) Flor de Cana, Nicaragua, 1999
Fad nummer 42. Rommen er fra Nicaraguas eneste destillery. Den har en flot alder, flot aroma og er cognac-lignende i strukturen. Her er tale om en rom fra ét specifikt fad, og derfor har den et højt procenttal. Når procenterne bliver meget høje, bliver man bedøvet på tungen, så put gerne omtrent 1/6 del vand i glasset, inden den drikkes.

Whisk(e)y Pakkekalender 2014 til 1189,-

Whisky liste 2014

I whiskykalderen finder du whiskyer til nybegynderen, men også til den rutinerede connoisseur der skal pleases eller udfordres. Fra whiskykalenderen har vi også udvalgt fem forskellige whiskyer, som fortjener en særlig opmærksomhed. Numrene er også her angivet efter datoen i kalenderen.

4) Irish Single Malt, 8 years
Irerne er kendt for deres frugtige whiskyer, og Irish Single Malt, 8 years er et fortrindeligt eksempel. Den er let og har noter af frugtkage, og så er den selvfølgelig velegnet til en irish coffee på de kolde med hyggelige vinteraftener.

8) Canadian rye, 5 years
Denne whisky er en lød ryewhisky med bourbon lignende udtryk. Den er behagelig, den har en let sødme, og så er den blød på tungen.

10) Bowmore, Single Islay Malt, 10 years
Dette er en klassisk Islay whisky. Halvøen Islay er kendt for at være et af de områder i Skotland, der producerer den mest røgede whisky. Og denne er ingen undtagelse. Den er kraftig og røget, men den er stadig meget behagelig og næsten flødeagtig på tungen.

16) Clynelish, Single Highland Malt, 15 years
Dette er også en skotsk malt whisky, men den er uden røg. Derimod er den meget fin og liflig, men med et let maltet og frugtigt udtryk. En rigtig pleaser!

23) Blair Athol 1991, Single Highland Malt
Denne whisky er en fortryllende oplevelse med lette noter af røg, hvilket kun kommer mere og mere til udtryk, desto længere den står i glasset. Den har en flot maskulinitet og høj kompleksitet.

Noorbo Handelen
TORVEHALLERNE KBH  |  Frederiksborggade 21  |  1360 København K  
Da far blev stukket i hjertet
DaddyO.dk støtter Movember

Julie

says:

Min mand fik en kalender med rom sidste år, den blev virkelig værdsat! Og alle 24 flasker blev inhaleret 😛
Whisky kalender må han undvære dog, jeg er ikke så kreativ mht gaver, så fødselsdag, bryllupsdag og jul står på en ny whisky til samlingen 🙂

Mette

says:

Jeg gav min kæreste en rom julekalender sidste år – have hængt de 24 små flasker på hans gamle, broderede julekalender med baby-Disney figurer 🙂 var selv pavestolt over ideen og “designet”, og følte mig som verdens mest betænksomme kæreste… Kæresten blev da også glad… Men men men de 21 af flaskerne står så i barskabet den dag i dag :-/ overvejer egentlig bare at hænge dem på igen i år og fylde æblejuice i de manglende tre flasker….

Skriv din kommentar her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.