Hvordan tæller du graviditetsugerne?

Velkommen til den eneste ting i verden, udover skiferier, hvor du taler om “uger”. Under din kæreste/kone/engangsknalds graviditet bliver uger pludselig et fast begreb. Men du kan altså sagtens lære, hvordan man tæller de her uger.

Graviditetsugerne er delt op i tre trimestre (bare for at komplicere det lidt mere): 1. Trimester, 2. Trimester, 3. Trimester.

Graviditetsugerne

Bliv ikke bange!

Først og fremmest må du ikke blive bange/nervøs/sur/sindssyg, når lægen fastsætter undfangelsesdagen:

Undfangelsesdagen (uge 0+0) er nemlig et udtryk for “første dag i sidste menstruation“, og dermed ikke den dag hvor i rent faktisk havde sex! Så hvis din læge eller jordemoder siger at undfangelsesdagen er den 4. maj, og du var ude og rejse der, så skal ikke blive nervøs og tro, at hun har været dig utro! Du skal tilføje omkring 14 dage ekstra for at finde den “rigtige” dag, hvor ægget blev befrugtet.

Uge 6 + 4?

Den første dag efter du har gjort din partner gravid, er hun altså gravid i cirka uge 2 + 0, fordi at vi tæller fra en anden dag. Tabte vi dig der? Vi ved jo, at vi tilføjer omkring 14 dage – altså to hele uger – så derfor er det fysisk umuligt at være gravid i uge 0.

Vi tager lige et eksempel mere: Hvis din læge fortæller dig, at I er i uge 6 + 4, så betyder det, at I har gennemført seks hele uger og fire dage ekstra. Det ville andre helt normale mennesker kalde for uge syv. Men lad det nu ligge og lær det som udenadslære.

Brug din viden

Husk nu for helvede at bruge din tilegnede viden! Hvis du hele tiden ved, hvor langt den kommende lillemor er henne, og du samtidig fortæller det til alle du møder på din vej, så garanterer vi for, at hun kun vil blive mere og mere forelsket i dig.

Vores erfaringer fortæller os nemlig, at kvinder elsker, når mænd viser engagement i forhold til deres voksende gravide maver.

Skriv din kommentar her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.