1. Trimester (uge 1-12)

Det 1. trimester går fra uge 1 til uge 12. Nej, det er løgn. Men faktisk er den kommende lillemor slet ikke gravid i uge 1, selvom vi starter med uge 1 nedenfor. Er du forvirret? Bare rolig, det var vi også…

1. uge – 500 millioner sædceller og ét æg

Hvis ægget er modnet (ja, det hedder det faktisk) og klar i æggestokkene, så er det i denne tid, at den kommende moders æg bliver befrugtet. Og det er altså bare én af dine soldater fuldfører missionen. Men det er en hård kamp, så spild ikke soldaterne på et blowjob, hvis du er interesseret i en familieforøgelse.

SædcellerVigtig viden/ligegyldig info: Barnets køn og genetiske arvemateriale findes i æg- og sædcellen, og derfor bestemmes barnets køn altså allerede på befrugtningstidspunktet.

2. uge – det befrugtede æg tager på tur

I denne uge sætter det befrugtede æg sig fast på livmodervæggen, og fosteret/dit barn/det kommende skidemonster er på størrelse med hovedet på et 2.2 x 45 millimeter søm.

3. uge – så starter humørsvingningerne…

I denne uge starter graviditeten for alvor. Hvis din kæreste tager en graviditetstest, så vil hun højst sandsynligt få et positivt svar og dernæst blive totalt overvældet af følelser i alle retninger.

Graviditetstest

Og når vi skriver, at det er her, at graviditeten for alvor starter, så er de fordi, at den kommende lillemor nok skal tisse oftere end sædvanligt, hun vil nok være mere træt, måske have kvalme og spændte bryster, og så er humørsvingninger heller ikke usædvanelige…

4. uge – graviditetstesten viser to strege

Det er nu, at moderkagen dannes. Hvorfor den kaldes en kage, aner vi ikke, for den leder bestemt ikke tankerne hen på noget der kunne stå i Lagkagehusets vindue. Men det kan du jo selv bedømme på den store dag.

Det er også nu, at rygmarven bliver dannet. Og det er faktisk en del af den, der senere bliver til den lille sherifs hjerne.

Den kommende lillemor tisser og spiser sikkert konstant. Og du ligner nok dig selv.

5. uge – lillemor tager én for holdet

Lillemor tager én for holdet. Det skal forstås på den måde, at morgenkvalme som regel er på fast de næste mange uger. Du har det nok strålende, og vi foreslår, at du eksperimentere med at finde frem til noget, der kan kurere kvalmen. Det kan måske være noget så simpelt som en klassisk Mathilde-kakao, noget så avanceret som friskpresset appelsinjuice med ingefær, eller måske skal du bare holde dig på behørig afstand.

morgenkvalmeDin kommende arving er nu omkring 2,5 millimeter i diameter, hvilket er meget, meget lille.

6. uge – navlesnoren dannes

Jeps, den er god nok. Den navlesnor som alle forventer, at DU skal klippe over, bliver dannet i 6. uge. Din kommende afkom er nu 2,5 millimeter fra numse til isse. Hvorfor man måler fostret fra numse til isse, ved vi ikke. Men det er sjovt at skrive numse og isse. Numse og isse.

Din langhårede har måske kvalme, hyppig vandladning, hovedpine, humørsvingninger, halsbrand og forstoppelse. Jeps, det er en fest, og man kan ikke engang se, at hun er gravid.

7. uge – ring til lægen…

Der er fuld fart på lige nu. Arvinger udvikler stadig sine lemmer. Benene kan tydes som lår, læg og fod, og øjnene kan anes som fordybning. Det giver håb om, at der reelt kommer et menneske ud af alt arbejdet.

Mellem 8. og 10. uge skal den langhårede en tur til lægen. Hvis i ikke allerede har bestilt tid, så grib knoglen og ring til doktoren.

8. uge – på størrelse med en patron

Fosteret er nu omkring 10 millimeter i sædehøjde. Sædehøjden måler man fra numse til isse (så fik vi lov at skrive det igen). Det vil altså sige, at dit afkom er på størrelse med en standard Magnum-patron.

10 mm

Den langhårede får måske pludselig næseblod. Men bare rolig, det er højst sandsynligt ikke fordi, at hun er begyndt at sniffe coke. Næseblødning er meget almindeligt på dette tidspunkt i graviditeten.

Vigtig viden/ligegyldig info
– Guns don’t kill people.
– Fathers with pretty daughters kill people

9. uge – hva’ så kloge Åge!?

Alle vitale organer er nu anlagt, og hjernens vækst bliver større i denne uge.

Den kommende lillemor kan føle en pludselig afsky ved duften af din parfume. Dette er et hint til at stoppe brugen af Cool Water (det burde du måske også have gjort for længe siden!).

10. uge – sikker sex

Fosteret er cirka 25 millimeter i sædehøjde og vejer omkring 4,6 gram. Øjnene er nu på hver sin side af hovedet, og kinderne kan ses. Kæberne er udviklet. Hjertet er færdigudviklet. Ja, der er stort set tale om et færdigudviklet menneske.

Arne blinkende lygter

Og må man så overhoved have sex?

Du husker vel Blinkede Lygter, hvor Arne pænt spørger Thorkild “Må man overhovedet det dér? Knepper man ikke bare ungen lige ind i hovedet?” da han hører Hanne og Stefan kneppe på livet løs.

Vi har tænkt det, og du har garanteret også tænkt det. Men bare rolig, der er ingen fare for, at du “prikker” barnet i hoved. Så er det bare spørgsmålet, om den langhårede har lyst til some good lovin’.

11. uge – måske er det slut med kvalme

Dit barn chiller i den menneskelige ovn og øger stødt kampvægten. Og hvis det er en dreng, så bliver klunkerne dannet.

Den langhårede og prutter og tisser på livet løs, men til gengæld kan det være, at hun ikke længere har kvalme.

Du ligner nok dig selv. Måske har du tager lidt på, hvis den kommende mor har fået McDonalds-craving. Det bliver man jo nødt til at støtte op om.

Lance Armstrong Alpe d'Huez

Vigtig viden/ligegyldig info: Dit barn har højere puls end Lance Armstrong på vej op ad Alpe d’Huez – op til 160 slag i minuttet!

12. uge – nakkefoldsscanning

Det er i 12. uge, at de fleste nakkefoldsscanninger bliver foretaget. Og hvis du får gode tal, så er det også her, at de fleste fortæller den gode nyhed til venner og familie.

Og så kommer altså hjem fra hospitalet med et blæret billede til fotoalbummet, som du måske/måske ikke kan se, hvad er.

Nakkefoldsscanning

 

 

 

 

Skriv din kommentar her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.