Fødslen

Der er grund til at lyve om fødslen. Den bliver hjernedød hård, så på en eller anden måde kan man sammenligne den med uge på Roskilde Festivalen. Den helt store forskel er dog, at du efter Roskilde Festivalen kan restituere og derefter vende tilbage til dit gamle liv. Efter fødslen er der ingen tid til at restituere, og dit liv bliver aldrig mere det samme!

Selvom jeres jordemoder har givet jer en terminsdato, er det ikke sikkert, at det nye familiemedlem kommer til verden på nøjagtige denne dato. Men hvis alt går efter planen, bliver du som regel far lige omkring den forventede terminsdato.

Hvis alt går normalt til, begynder fødslen med at din langhårede får veer, vandafgang eller lidt blødning – og det er som oftest en ret slimet omgang.

Læs også: Fars fødselshuskeliste

Eksperterne deler fødslen op i en udvidelsesperiode og en presseperiode. Udvidelsesperioden er som regel en længerevarende omgang. Den varer typisk mellem mellem 12 og 16 timer(!).

Når livmoder har åbnet sig helt, fortæller din kærestes krop din kæreste, at hun skal begynde at presse (det er faktisk rimelig smart) – det er denne periode, der kaldes presseperioden. Vi har læst os frem til, at det især er herunder, at den langhårede har de fleste smerter. Når den periode er overstået, så er du sgu far (tillykke!).