Laus Risby

Christian Herrig

says:

Fantastisk artikel – fantastisk kommentarer! Nu ved jeg hvad der kan vendte mig – oh ak

ANONYME 1

says:

Ja! det er ikke nemt, jeg er alene med mine 3 børn på fuldtid i 6 år de er nu, 10 – 14 og 16. Børn, som mor afvist fra hendes liv på grund m.m.
Det er ikke nemt. Hvis Gud vil gerne at spørge mig min største ønske, jeg skal sige ti ham at skilsmisse skulle ikke eksisteret.

says:

som far til tre børn, tag et stærk laptop med, sorg for der er wifi og STEAM installeret Det er godt med en spille maskine i de lange vente tider ved hospitalet, ikke ved fødslen, men alt andet.

PS

husk høre telefoner.

Rolf

says:

Jeg er lidt i tvivl, jeg har været til baby svømning en gang med min søn, da han var 3 mdr. Nu gå jeg på barsel snart, 3 mdr. og vil genoptage dette, men bør man være på et hold hvor nogen kan “lære” en tricks, hvordan tager jeg ham under vandet første gang osv? Eller kaster jeg mig bare ud idet? 🙂

Teyken

says:

Den mener jeg blev far på termin og nu nægter den at vise de gamle pre-dad info. Vi er gået syv over indtil videre.

Anonym

says:

Hvad er forskellen på et joke og tre tissemænd?

– Din mor kan ikke klare en joke …

Anonym

says:

Synd for barnet at skulle i vuggestue med kun 7 måneder – unaturligt tidligt. Det er ikke barnets behov, men en trist tendens i det danske, fortravlede samfund.

says:

Hahahaha!! Udfra denne artikel, er jeg sikker på at din bog er super underholdende 😀 Det er en sjov og meget interessant indgangsvinkel du har!

Jeg er ikke en far endnu, men har fået stillingen til at arbejde på det! Prøve perioden var lang og hård, men efter 3 år, har hun ansat mig;) Så nu glæder jeg mig til at være far!

Jeg er helt enig i mht. facebook, hvem ved om dit barn måske bliver den næste ‘meme’ billede, der florere rundt på internettet!

Din bog kommer helt klart på ønskelisten, over de bøger jeg skal læse inden jeg bliver en far:) Glæder mig til at læse den! Thumbs up, for bogen og denne artikel!!

Mai Fabricius

says:

I det jeg fralægger mig ethvert ansvar for andres vask af bamser, så har jeg netop vasket min datters Jellycat løve fra Cordyroy serien på 60 grader! Normalt vasker jeg kun ham og hans plyssede kammerater på 30 og lufttørrer, men efter mange dages regn og ingen ordentlig tørring i luften, lå han på tørrestativet og lugtede fælt. Dertil kom at min datter efter et besøg i naboens hønsehus, hvor hun pillede ved hønsemøget, krammede sit stadig fugtige tøjdyr, før jeg nåede at få hende gelejdet hen til håndvasken. Så 60 grader og han så ud som han plejer efter en vask. Efter en tur i tørretumbleren på den ikke så varme indstilling ser hans pels helt føntørret ud. Den plejer at være lidt flad efter vask. Han lugter stadig lidt, men jeg smed noget af det andet tørretøj som heller ikke var blevet tørt efter to døgn på stativet ind sammen med ham, så det kan være det. Jeg vaskede ham alene, så jeg ved ikke om han smitter af. Er fristet til at vaske ham på 90, men ved ikke om jeg tør…

Anonym

says:

din mor er så tyk at Mount evnerest bestiger hende

Anonym

says:

evnerest….EVNEREST?! Selv når man begynder at skrive det retarderede møg du har skrevet, så foreslår ordbogen selv Everest, men det har du bare ignoreret og givet dig carte blanche til skrive Evnerest, i øvrigt, din dansk lærer har lige hængt sig i garagen

Emil

says:

Selv når man begynder at skrive det retarderede møg, som du har skrevet, så foreslår ordbogen selv Everest, men det har du bare ignoreret, og givet dig selv carte blanche til at skrive Evnerest. I øvrigt, så din dansklærer har lige hængt sig i garagen.

“Ikke kast med sten når du selv bor i glashus”. Eller nærmere; “Ikke ret grammatik når du selv er dum som et bræt”

Henrik

says:

At kommunikere passivt-aggresivt med hinanden ved at tale til baby, f.eks. “Er det ikke på tide at far får gjort rent i badeværelset?”

Marke

says:

Jeg har fået en ring af min kæreste efter begge fødsler. Første gang med en sort diamantring og anden gang en blå topaz. Jeg var virkelig glad for begge ringe. De købt i samme butik, så de passer sammen, og jeg har dem i dag på samme finger. – Men jeg skal heller ikke have en forlovelsesring eller en vielsesring.
Jeg vil klart anbefale et smykke af en art. Gerne simpelt, så hun kan gå med det altid og ikke bliver træt af det (så det skal ikke være super in lige nu.) Det er den vildeste præstation at være gravid og føde en unge. Så giv hende noget der understreger, at det er noget særligt.
En kollega ville have givet en juicepresser i barselsgave til sin kone. Og lad mig sige det sådan: hun har lige skubbet en kommode ud gennem benene. Hun er formentlig ikke bleg for at kaste den “forkerte gave” og efter dig. Så gå efter noget der ikke gør ondt at blive ramt af….

says:

Haha, verdensklasse kommentar med kommoden. Det sætter tingene lidt i perspektiv 🙂 Jeg valgte også selv en ring – dog uden at vide hvad en blå topza er 🙂

Claus Walther

says:

Giv hende noget, som hun kan se frem til. Hun har sikkert nok at se til i den første tid, så du kan sprede glæderne lidt ved at give hende noget, som hun først skal bruge om nogle måneder.

Jesper

says:

Jeg synes de skal have en gave. Jeg gav hende en taske hun havde ønsket sig – valget stod mellem den taske og et par øreringe. Tillykke med faderskabet lige om lidt.

Jesper

Tina

says:

http://paciboo.dk
Samme princip men sutten kan skiftes ud jeg har ikke erfaringer med den endnu, for der skulle gerne gå en måned endnu, før jeg har en baby men her ligger en abe klar og venter.

Jeanett

says:

Biogaia er også rigtig godt til babymaven. Det er mælkesyrebakterier
Og kamillethe er beroligende og er også godt for maven, men pas på med afgive væske, for det kan dvale bøvl i amningen hvor Baby så pludselig kun “gider” drikke det tynde mælk (pga pladsmangel) og dermed kan amningen blive en udfordring

Anonym

says:

Har engang på FB kommenteret på en artikel om en enlig far. Skribenten (en kvinde) roste faderen til skyerne og syntes det var enormt flot, at han som ung og enlig tog ansvar. Jeg var ganske enig, men kommenterede faktisk den manglende ros til alle de enlige mødre. For 50 år siden var det et særsyn at se en far tage sig af sine børn, det burde det ikke være i dag. …

MHS

says:

Jeg er også studerende, så jeg smutter lige så meget til læge med knægten som min kone gør. Den ene gang skulle han have en vaccination, og jeg havde naturligvis glemt vaccinationskortet. Sygeplejerskens kommentar var “Ja, I fædre glemmer det hver gang. Kunne I ikke godt lære at huske det?”

Så ja, der forventes mindre af fædre end af mødre.

Thomas Glahn

says:

Jeg hører konstant forældre, der brokker sig over livet. Det er noget af det mest irriterende overhovedet. Forældre, der omtaler forælderskabet som “ufattelig hårdt arbejde”, og som klynker over den fantastiske velsignelse det er, at have et barn.

Nogen forældre gør det også lidt i sjov. “Nå, nu skal jeg hen i børnehaven og hente den lille terrorist/baryl/ballademager”

Jeg ved godt det er sagt i sjov, men hvad med at henvise til alle de gaver, dit barn giver dig istedet. Hvad med “Nu skal jeg hen i børnehaven og hente den lille prins/supermand/superhelt”. Hvad med at bruge ironien til et positivt børnebillede, istedet for til et negativt?

Nicolaj

says:

Jeg kommer lige derfra. jeg var enormt glad for mine shorts. En ganske almindelige trænings version. Tror ikke lårlommer og andet tingeltangel ville være rart.

Anonym

says:

Jeg var også mega bekymret inden jeg tog ud og rejste første gang med med datter og min kone. Jeg var bange for mange af de samme ting som dig. Rart at jeg ikke er en eneste med de bekymringer

Marie

says:

Vi har også lige bestilt en C.cykel.
Der er vildt mange til- og fravalg. Vi har valgt et sæde til to fremfor en bænk, da vi så kan have større ting (inkl lift) i bunden af ladet. Dertil får vi sat en sele i bunden af ladet hvormed vi kan spænde autostol (vi har en på to år og en på to måneder) til den lille fast ind til hun bliver stor ok til at sidde på sædet ved siden af storesøster. Ved desværre ikke meget om gear og bremse da vi har valgt en med el.

S

says:

Min kæreste (der selv sælger Christiania) siger helt klart rulle bremser. Ingen vedligehold og de er bedre. Medmindre det er el cyklen. Så sagde han en hel masse andet 🙂

Anonym

says:

Vi har nihola, mener med 5 gear og mulighed for at justere sædet hurtigt, bænk, alm og y sele. Vi købte en stol i en periode hvor V ikke gad hans cykel med det viste sig at være en kort fase så vi bruger bare bænken. Det kan anbefales at forældre prøver at sidde i kassen for at mærke de slag man kan få ved at køre over bumb. Samt hvor varmt det bliver under regnslag. Det overraskede i hvertfald mig at hvert stød over et bumb mærkes hårdt og at det bliver ulideligt varmt under regnslag. Rart at vide så man tager alle bumb i vejen forsigtigt og at man sørger for der kommer luft ind under regnslaget.
De er alle pengene værd de cykler

Jesper Nielsen

says:

Bremserne har jeg ikke forstand på, men jeg ville vælge otte gear og børnebænk. Det er hvad jeg selv har. Og quickrealease skal man bare have, hvis lillemor også skal køre på den 😀

Zmilla

says:

Når vi bare var hjemme, fik pomfritten bare lov at kravle i bare ben- det er nemt og billigt 😀

says:

Har været fuldstændig forelsket i Babyjogger – og alt hvad der er af fede features.. Men du kan ikke se dit barn eller vende det mod dig. Og når du nu ikke ved hvordan de små pus reagerer på ikke at kunne se mor eller far, så var valget Emmajunga Nitro og den er altså også ret lækker. Helt anderledes og ikke så smart når den skal pakkes sammen. Men du kan se dit barn og det bliver 1. prioritet når de stadig er helt små

Mette

says:

En ekstra fordel ved ren uld er at det ikke suger væske! Så når betteskid sætter rekord i hundredmeter gylp kan man nøjes med at skifte yderste lag, da hun/han ikke bliver våd hele vejen ind.
Det kan i savleperioder, hvor der er koldt, også forhindre lungebetændelse mm hos den bette.

Anonym

says:

Er selv mere eller mindre alene med mine 3 børn på 3, 5 og 8. Og jeg er også en mand 😉
Det er tough, men sådan er livet jo bare nogle gange!

Danny olsen

says:

Jeg har en lille junior på 7 måneder, og vi startede allerede da han var 2 måneder gammel.
Det er det bedste vi har gjort for ham, han er mega vild med vandet og elsker at dykke og få hoved under vandet. Det er med til han ikke senere i livet får vandskræk, eller anden unaturlig tilgang til vand.
Så jeg vil på det varmeste anbefale alle fædre at gøre det til en Far ting at tage til babysvømning, plus så for mor også lige et hvil derhjemme.
Jeg har ikke oplevet nogen pinlig situation med gylp, prut eller tis i vandet ENDNU

Trine

says:

Vi har desværre oplevet uheld i vandet, og vi har lovet hinanden, at det var så pinligt, at det aldrig skal ske igen. Kan virkelig anbefale at få købt en god svømmeble, som holder tæt, da den kan gøre en verden til forskel. Vi bruger dem fra Lassig, som vi køber hos http://Www.small-Living.dk

Lisa

says:

Kære Kasper, sikke en fin blog – og var også meget imponeret over at høre dig i radioen :o) jeres ammeforbud minder meget om vores kamp for et år siden! Datteren gad hverken sut eller flaske og brugte også babben som hygge/trøst/buffe natten igennem (mon det er noget i generne). Vi havde held med at give frøkenen en ordenlig omgang grød og så “babbe” hende af lige inden hun blev lagt for natten! Det gjorde at hun kunne klare sig til næste morgen og vi kunne få lidt sammenhængende søvn! Knus Lisa PS da jeg stoppede med at amme kom sutten ind i varmen når hun skal sove….

Anonym

says:

Vel ikke anderledes end hvad kvinder har gjort i over hundrede år hvor mænd ikke har været bidragere af den ene eller anden grund.
Enlig mor til to på 5 og 10. Hvis far er syg efter blodprop og ude af stand til at tage ansvar for sine børn.
Og det ER MEGA Hårdt at være enlig med 100% børn.
Det giver ikke meget mulighed for at være særlig meget for sig selv.
Jeg har oven i købet ikke den forældre opbakning som jeg tidligere har læst Jonas har og den skal han virkelig værdsætte.
Men jeg kan ikke hylde og råbe hurra for hans heltegerning i at tage ansvar sim forældre bare fordi han er mand.
Alle single forældre er i mine øjne hårdt arbejdende.

Anonym

says:

Er selv mor til tvillinger, og ved hvor sindsygt det kan være. Kæmpe respekt herfra!!

Anonym

says:

Fantastisk side til kommende fædre! 😀 Virkelig godt arbejde, gutter.

Tips til eventuelle rettelser:
Kvinden har ikke en “vergina” men en “vagina” – altså føder kvinder “vaginalt”, ikke “verginalt”.

Epiduralblokaden ligger IKKE i rygmarven, men i epidural-rummet lige før rygmarven (altså ikke helt så langt inde i ryggen) – så måske skal den bare kaldes for “rygbedøvelse”?

En “Stjernekigger” bliver født med baghovedet først, men næsen op imod morens mave og himlen (stjernerne) – modsat en almindelig baghovedpræsentation, hvor barnet fødes med hovedet først og næsen ned imod fødelejet (morens numse). Hvis barnet fødes med panden først hedder det ganske enkelt en “pandepræsentation”.

Venlig hilsen, en jordemoder 🙂

says:

Der “jordede” du os lige.

Det må være en åndssvag stavefejl, der fik det bedste af vores kejsersnitsforklaring 😉 Tak for input!

says:

Hej,
Mit første besøg på bloggen. Jeg har fulgt dig på instagram et par uger.
Vi skal i gang med samme projekt lige om lidt, venter nok lige på at farmands farsel starter om et par uger. Vores sundhedsplejerske bedyrer at projektet kun tager 2-3 dage, max 6. Det skal nok blive “sjovt”… Good luck med det ihvertfald.

Ane

says:

ABSOLUT EN FANTASTISK STOL! NEM at montere, den lille fis sidder mega godt i den og den lækre pude gør, at barnet sidder fastspændt uden at skulle strammes ind med seler 🙂 Vi er vilde med vores!!! Vores søn sover dejligt i den og brokker sig en del mindre end dagen sad i den bagudvendte 🙂

Karina

says:

Dit indlæg satte godt nok lige gang i en masse tanker og mindre positive minder.
Vi har oplevet noget der minder om og så alligevel så langt fra. Vi fik ordet cyste i hjernen og at de ikke ville tage hende ud, hvis den trykkede på hjernen og satte hende i livsfare .
Vi nåede kun hen til uge 28 i graviditeten før den lykkelige forestilling om at blive forældre ændrede sig til et inderligt ønske om ikke at skulle begrave sin førstefødte . Hver 8 dag var vi til ekstra scanninger og 25 dage før termin besluttede de at vi 12 dage senere skulle være forældre ved kejsersnit- det ville være for farligt at føde selv. Cysten i hjernen havde aldrig været der , men hun blev født uden knoglen i baghovedet. de 11 uger var de hårdeste i vores liv indtil videre, men vi stod sammen , som I gjorde og sammen er man bare stærkere. Vi fandt i hvert fald ud af at vi er det helt rigtige team .

Anne Jensen

says:

Blev de så hvor de skulle på jeres drenge? Det gør de ikke på min dreng og den bløde bomuld gør det endnu mere glat for ham at kravle.

says:

Hej Anne!

Tak for din besked.
Uha, det lyder ikke så godt! Dem jeg har herhjemme kan godt glide ud til side på fødderne, men knæene er egentlig ok synes jeg!

says:

Jeg ville ikke købe den da den har mavepude og det endnu ikke er klarlagt, hvilken effekt/skade sådan en gør på barnet.

Mavepuden kan på INGEN måde sammenlignes med en bagudvendt stol – så vil i have det sikreste, er det en bagudvendt stol i skal have. De koster noget mere, men de skal også beskytte jeres barn.

Rasmus Munk

says:

Har haft en City Elite i snart 6 måneder. Syntes den er smart at pakke sammen og så fylder den ikke så meget. Men købte igår en emmaljunga nitro da jeg bliver træt af at jeg ikke kan se junior og have kontakt med ham. Så min mening er klart emmaljunga nitro.

Mimi arman

says:

Hey. Jeg har en søn på 10 måneder. Han vågner hele tiden faktisk hver time. Nogle gange er vi heldig til at det bliver hver anden eller tredje time.
Vi stoppede amning for godt to uger siden, han bruger hverken sut eller tøjbamse og var overhovedet ik glad for flaske. Første dag tog formanden over. Allerede fra han blev lagt i seng Kl 19, hver gang han vågnede var det far der trøstede, første nat var et helvede!! Skreg og gråd i flere timer han var simpelthen utrøstelig midt om natten. Efter 3 dag var det hele godt og han valgte sige ja til sutteflaske med mælk. Han vågner dog stadig 3-4 gange om natten, selvom han spiser godt om dagen og ka drikke 200 ml mælk lige inden sove tid..
Det en hård kamp, men det også bare skønt for en at have sin krop for sig selv mens man sover :d

Held og lykke
Mimi

says:

Hej Mimi,

Tak for din kommentar. Det er dejligt at finde ud af, at man ikke er den eneste der kæmper den kamp 🙂

Også held og lykke til jer
Kasper – DaddyO.dk

Mia

says:

Er også glad for vores, og hr lige købt én til til ham på 10 mdr.
Mine minusser (der sig ikke var store nok til at fravælge den) et at barnet godt kan rutche lidt ned – især under en hidsig flitsbuenanøvre – da der ikke er en strop mellem benene til at standse.
Et andet “minus” er at baby skal vænne sig til at sove i den, for det er noget helt andet end den bagudvendte hvor man ligger lidt ned. Hovedet kan godt dingle lidt i starten når de døser hen – for de sover jo ved at lægge hovedet ned foran( håber giver det mening)
Men min 2 årige sover fortrinligt i den og er glad for at kunne følge med i trafikken 🙂
Vi kiggede på andre modeller med en sove-position, men de blev for dyre. Vi kører kun 5000 km om året så at bruge 4000 på en autostol ville vi ikke. ( vi fik også rabat via min fars FDM kort)
Puha det blev da en lang besked…
Tak for sjov blog!

Helle

says:

Vi er TOP glade for vores Cybex Pallas 2! Den fungerer bare, og er så nem at betjene. Vores datter sidder godt i den (hun var rasende, hver gang hun blev placeret i den bagudvendte), også når hun sover (man kan med én hånd nemt regulere den til sovestiling). Og så er det jo en klar fordel, at den nemt kan ændres, så den følger barnet i mange år. Vi har lige fået en søn, og vi køber en Cybex Pallas mere! :o)

Louise

says:

Jeg vil, som jeg kan se flere andre har gjort, anbefale Cybex Pallas 2.
Vores søn skreg simpelthen, da han sad i babyautostolen, som vendte bagud. Han er super glad for den nye stol, hvor han også kommer så højt op, at han kan kigge med ud ad vinduet, og vi kan få øjenkontakt med ham, snakke med ham, stikke ham sutten osv. Det tæller også, at man kan være opmærksom på sin kørsel kontra forsøge at trøste et ulykkeligt barn. Vi fik i øvrigt en længere forklaring i Babysam, som anbefalede os stolen, om tyske crashtests kontra danske tests. Han mente absolut at sikkerheden er i top på pallas 2 stolen.
Held og lykke i autostolsjunglen..

Sandie

says:

Jeg kan anbefale Cybex Pallas 2 Fix, i samme stil som Juno . Dog kan den bruges til 36 kg, i stedet for 18 kg . Så skal du ikke ud og købe ny, igen igen . Husk at tjekke om jeres seler er lange nok, mange har dette problem til netop den type autostol

Carsten

says:

Kan jeg helt sikkert anbefale! Let at håndtere(ISOFIX). Tror den er behagelig at side i for min 9-måneder gamle søn, han elsker at sove i den!

Anonym

says:

Vi har Cybex Pallas-2-fix som går fra 9-36 kg – den vil jeg klart anbefale især fordi du så ikke skal købe en igen når lillemanden vejer mere en 18 kg 🙂

says:

Ja – kan klart anbefales! Vi været meget glade for den og nu har lillebror overtaget den efter storebror og begge børn har været ganske tilfredse med at sidde i den 🙂

MHS

says:

Jeg har den til min egen søn, og den virker fortrinligt. Vi fik en gammel Römer-stol af min mor ganske tidligt i graviditeten (hun gik shop-amok hos sine venner), og den var med seler, og lilledrengen kunne ikke lide at blive spændt fast i den, eller sidde i den – men i Juno 2-fix var det intet problem at spænde ham fast.

Kasper

says:

Sofasport og babysvømning??? I dont get it. Sofasport = aktiviteter i sofaen/ fjernsynskigning /tumleleg i sofa??? Eller hvad?

says:

Kender godt det der med ikke at græde, men når mor spørger hvordan det går, så knækker filmen sgu for mig. Vores dejlige dreng havde på et tidspunkt været syg et stykke tid (han bliver åbenbart altid syg ind over en weekend = Ingen søvn) Han udviklede så falsk strubehoste. Vi tænkte at det nok gik væk af sig selv, som jeg havde læst på nettet. Dette var en søndag. Han kunne næsten ikke trække vejret, og jeg syntes det blev værre og værre. Vi sad så om aftenen og så 1864, og drengen kunne selvfølgelig ikke sove, da han ikke kunne få vejret. Jeg var sgu begyndt at blive lidt bekymret. Vi ringede til vagtlægen, og spurgte hvordan og hvorledes, og de sagde at vi bare skulle give han panodil, som de sjovt nok altid siger uanset hvad der er galt. Vi ringede så igen lidt senere, og krævede at se en læge, hvorefter vi kørte til vordingborg hos vagtlægen.

Ind kommer vi. Vi er der til tiden. Lægen er forsinket. Jeg går rundt med drengen på armen ude på gangen for at berolige ham, for hvis han begyndte at græde, ville hans vejrtrækning blive endnu værre. Vi venter og venter, og endelig bliver det vores tur. Der sidder en læge, som er under uddannelse. Hun sidder bare og kigger på ham, kigger i en bog, kigger på ham. ” Har i haft ham ude i den friske luft?” Ja hva helvede tror du? Tænker jeg. Der går et stykke tid, og hun lytter på ham, jeg bliver mere og mere irriteret/panisk. Jeg siger: Enten ringer du efter en ambulance, eller også gør jeg! Hun ringer så til næstved børneafdeling og siger vi kommer derop. Vi kører så til næstved. Da vi kommer ind, kommer de sødeste sygeplejersker og måler ilt% osv. Normalt kan falsk strubehoste ordnes med 3-4 indhaleringer med adrenalin. Min knægt får 14 indhaleringer over 2 døgn. Alt dette havde påvirket mig mere end jeg regnede med. At se sin lille uskyldige dreng have det af helvedes til. Et par dage efter passer min mor ham, og jeg kommer hjem fra arbejde og hun spørger så: Hvordan har du det?! Jeg mener sgu det er vigtigt at græde hvis man er ked af det. Undskyld for et røv langt indlæg. En anden dag skriver jeg hvordan fødselen med akut kejsersnit gik.

says:

Mig og lillefisen bliver sgu hjemme og ser discovery, jeg skal fandeme ikke til lagersalg, da jeg med stor mulighed kommer til at slå nogen i gulvet, når markedet bliver åbnet.

Sune Jepsen

says:

Når man tager sig selv i, på jobbet, at nynne “Jeg er kortet, jeg er kortet” fra Dora the Explorer…på fælleskontoret.

Bonus hvis du du også har gjort det med “Postmand Per” og “Brandmand Sam” sange…

Sune Jepsen

says:

Vi har haft stor glæde af vores stativer, så længe de var så små de ikke kunne få fat i vedhængene. Derefter gik det lidt i hat og briller en gang i mellem. Vi havde de helt bløde der kunne foldes/pakkes sammen, og tåle lidt tæsk.

En anden god ting er en batteridrevet uro til at sætte på kanten af kravlegården; den bevæger sig langsomt, mens den spiller noget rolig klassisk musik. Meget beroligende…også selvom lysten til at høre Mozart igen er tabt for evigt for undertegnede 😉

Trine Sandorff Nordentoft

says:

Hold nu fest for en omgang 😀
Jeg var helt sikkert gået.
Da jeg fik første barn i 2010 var der 3 x 1 times fødselsforberedelse ude i et af rigets auditorier. Gennemgang af amning, sex efter fødsel, smertelindring, kejsersnit og hvordan en fødsel eventuelt kan forløbe. Alt sammen relativt brugbart, lidt kedeligt men ganske overskueligt.
Andet barn har jeg født på Bornholm og takkede pænt nej til gruppe fødselsforberedelser.
Kan godt forstå din kæreste var ved at brække sig af grin.

says:

Kære Kasper,
Superfedt indlæg du har skrevet om din søns fødsel – men som jordemoder må jeg græmmes over at ingen fagpersoner har ulejliget sig i de skæbnesvangre minutter, med at forklare jer, at en fødselsVULST er en helt ufarlig væskeansamling på babys hoved, der fortager sig kort efter fødslen. Men det fandt I jo så ud af… bagefter!

Anonym

says:

Tåkrummende og bliver sgu lidt provokeret over måden I taler om køn på.. Jeg får ikke noget ud af det..

Anonym

says:

Aloe Vera & Propolis creme er uundværlig – Sørg or at få en der er med naturlige ingredienser og uden “aqua”, det holder huden sund.

says:

Et godt råd som vi desværre ikke nåede at gøre brug af som kunne lægge sig godt op af MHS….
Køb alle dem du tror i får brug for, i det design I ønsker.
Køb derefter det samme antal i et andet design eller ensfarvet

Brug 1. indkøb til at det rene – Tørre mund, fingre, bryster etc.
Brug 2. indkøb til at det beskidte – skifte ble på, redde situationen når sprinkleren går igang på puslebordet, etc.

Jeg har smidt så mange stofbleer til vask fordi jeg ikke var klar over om den var ren eller beskidt

says:

Jeg har researchet lidt på Nabby……og vi valgte ikke at købe den!

Største problem, der er kun én telefon der kan modtage signal fra alarm af gangen.
Det betyder hvis den ene forældre skal overtage “lytningen” så skal personen ud til barnevognen med sin telefon i parre Nabby om.
Jeg kontaktede Nabby og spurgte om dette ikke blev en mulighed, da Bluetooth faktisk understøtter dette – Jeg har feks. haft en Jabra dims til telefonen hvor to telefoner kunne være på samtidig.

Kasper

says:

Børn har en tendes til at vokse, så Stokke stolen er svær at komme uden om på sigt – kan eventuelt købes billigt brugt, slibes og lakeres. IKEA stolen er helt fin de første 2 år.

Maria

says:

hej, jeg har også været det der med baby igennem – som mor – og jeg vil gerne sige til dig, at det bestemt er en kæmpe hjælp for din kæreste, hvis du står op hver morgen kl fem og tager ham til kl ti! Jeg ville have været lykkelig, hvis min kæreste havde gjort det, men han skulle altid på arbejde meget tidligt. Du må nok bare acceptere at det er det, du kan bidrage med lige nu og sige til dig selv, at det faktisk slet ikke er så dårligt – og så glæde dig til, at han bliver lidt større, for det ændrer sig snart, hvis han allerede er et halvt år. Jo mindre han med alderen interesserer sig for brysterne, jo mere interessant bliver farmand ogå.

Anonym

says:

Tør dem med hårtørrer. 100% rød-numse-fri-garanti. Medmindre de får tænder, så hjælper ingenting…

Anonym

says:

haha, det lyder godtnok jammerligt! Især med alle de der følsomme par. Jeg var til fødselsforberedelse i Hamborg, hvor jeg boede, da jeg skulle føde, og var meget overrasket over, at jeg var den eneste, der ikke havde tænkt på at overtale min kæreste til at tage med. Men det ville nok også være blevet for meget om ham, da vores radikale øko-jordmoder fortalte, at hvis man gerne vil bevare kontakten til barnet længere, kan man lade være med at klippe navlestrengen over men vente, til den falder af af sig selv – og så bære rundt på moderkagen i en pose med salt og æteriske dråber indtil det sker. Det var der nu ikke nogen af deltagerne, der havde mod på, men det havde hun skam selv gjort med et af sine børn! (Men ellers lærte vi faktisk mange ret nyttige ting og vi skulle ikke lege med lego.)

says:

Wow,hvor snyd at I måtte bygge med LEGO 😉 Her i Aarhus måtte vi nøjes med et dårligt layoutet powerpointshow i et alt for lille og bagende hedt lokale med en jordemoder der konstant understregede, at alt informationen også kunne findes på deres hjemmeside – jamen hvad laver vi så her?

e.h

says:

En rulle blød toiletpapir! Ingen kvinder har lyst til at tørre sig med sandpapir efter en fødsel..
og en læbepomade, ens læber bliver ret hurtigt tørre af alle de vejrtræknings teknikker 😉

Farmor Lis

says:

Du Godeste! Sådan foregik det heldigvis ikke tilbage i 1970, hvor kurset i fødselsforberedelse var en helt ny ting, og jeg var elev.
Min svigerdatter og søn var til fødselsforberedelse for første gang i går. Tror lige, jeg vil ringe til dem. 😀 Håber virkelig deres oplevelse har været bedre end jeres!

Astrid

says:

Kære DaddyO.dk

Tak for en rigtig spændende og lærerig blog.

Jeg stødte på denne formulering under jeres “Far-parlør” side: “Gulsot: Dit barn som kineser. Gulsot er en gulfarvning af huden (heraf navnet). Ca. 50 % af børn født til termin og 80 % af børn født før termin udvikler gulsot i løbet af den første uge af livet, så chancerne er forholdsvis store. Gulsot er for det meste er en godartet fænomen, som ikke kræver behandling.”

Jeg ved nu godt, at det skal være humoristisk med et glimt i øjet. Men jeg er altså fuldblodskineser, og gulsot har jo ikke ligefrem den farve som jeg normalt går rundt med i hoved. Det er lillesmule ubehageligt at få min race forbundet med noget som hedder “gulsot”. Vil i ikke godt strege den formulering, så jeres blog reflekterer den multikulturelle skare, som er jeres læsere?

Jeg skriver dette med den største respekt for jeres blog, jeres humor og jer.

Mvh.

Astrid

Anne

says:

Jep – Jellycat-bamserne er bare de bedste. Mine 2 drenge har indtil flere hver og fik hver en som det allerførste i vuggen på fødegangen. Den store fik en hund med hængeører og den lille fik en kanin med lange ører. Og netop ørerne er, som I også beskriver med benene, fantastiske til at lægge over øjnene, når lillemanden skal sove 🙂

Husk: køb en back-up!

Jeg fandt også ud af en vaskemetode lig jeres: vask i hånden, centrifugér i maskinen i en vaskepose, derefter på varmeapparat og evt lidt hårtørrer, og vupti – bamse vasket og tørret og klar til brug igen om aftenen, hvis man starter om morgenen 🙂

Sune Jepsen

says:

Baby-gymnastik er godt til at få brændt noget energi af en lørdag formiddag, og børnene kan blive tumlet med og udfordret motorisk. Tidligst fra to år, da de her får mest ud af det ifht de ting de kan forstå og gøre.

Sune Jepsen

says:

For tvillingeforældre er der mulighed for rabatter. F.eks. Name It giver 10% hvis man fremviser sygesikringskort. Ligeledes er der en Facebook gruppe for tvillingemødre, hvor der kommer gode rabatter og tilbud.

Sune Jepsen

says:

Vi gik efter ‘3 for ingen penge i H&M’-modellen, hvor de er i bomuld. Vi har for det første meget varme børn, hvorfor de fik det ubehageligt i uld, og dels har vi haft glæden af børneeksem, hvor kombinationen af uld ikke gjorde noget godt for nogen parter… Så værd at tænke over hvis man har børn med sart hud.

Sune Jepsen

says:

Vi havde så problemstillingen med ‘pakkeløsningen’ på to stk. Vi valgte at købe en Teutonia kombivogn, i den vildfarelse at de ville have godt af at sove op og ned af hinanden. Teorien havde måske holdt, hvis ikke de havde udviklet vidt forskellige søvnmønstre, og med tiden fandt det fornuftigt at ligge og daske til hinanden…. Vi endte med at købe to enkeltbarnevogne (meget brugt), til at sove i, og en Bumblebee tvillingeklapvogn, til alt det andet, da den har to kabiner og de derfor kan sove lur adskildt, når vi er ude. Som bonus giver den heller ikke rygskader at løfte ind og ud af biler (modsat Teutonia…)

Jesper Hesselholdt

says:

Smagte denne øl, da Ricco åbnede ny kaffebar tidligere i denne måned. Smagte himmelsk! Men hvor kan man købe øllen?

Anonym

says:

Til behandling af sår kan jeg kun anbefale E-vitamin creme. BAM det er bedre efter en time! Det koster omkring 50-100 for en tube – så det er noget billigere end lanolin-stadset (som er godt, men dyrt).

Mht bleer, der klistrer. Så har jeg dårlig erfaring med Pampers, der har et slags net, der klistrer fat. Men de billigste fra Lidl har altid været guld i vores husholdning og bruges som det eneste.

says:

Bor i Finland pt og trods minusgraderne ser man meget få barnevogne heroppe, men et hav af klapvogne og kombivogne, især Bugaboos(!) Vi endte med at købe en Mikado/Flip-Flop (fra Amager 😉 ) grundet den lave pris og det lange liggemål i barnevognskassen. Bugaboo’en var simpelthen for dyr til min smag, men designet er lækkert! Især efter de har introduceret Buffalo’en, som er mere kuldevenlig med større dæk, længere liggemål og en bedre kaleche.

says:

Jeg ved, at det er et gammelt indlæg, men super godt og spændende! Nu er jeg selv en pige (hvornår er man kvinde???) på 23 år, og tanken om at få et barn nu er også ret voldsom, men jeg er klar og havde derfor ikke lige overvejet dette scenarie. Virkelig godt at I tør tage det op. Og så kan man jo spørge sig selv, om man ville være et ‘stort nok menneske’ til at tilbyde ham adoption ?

says:

Hej Mikkel!

Har I forsøgt Jer med en såkaldt Calma-flaske? Det er en flaske, som efterligner den sutterefleks der skal bruges for at få mælk ud fra moderen.

Jeg havde det på præcis samme måde som dig, med hensyn til magtesløsheden det første stykke tid af vores lille Risle’s første levemåneder.

Men det hele ændrede sig, da hun begyndte at få flaske. Hun var mæt i længere perioder, og det var super nemt at få hende til at acceptere den flaske.

Hermed et link til flasketypen – den kan købes på apoteket eller i babysam – og har for os, været ALLE pengene værd!

http://www.medela.com/SE/da/breastfeeding/products/breastmilk-feeding/calma-feeding-device.html

Jeg ønsker Jer al held og lykke fremover!

MVH

Morten

Lene

says:

Hej. Vores dreng (samme alder) vil heller ikke have sut eller flaske. Ang. ømme gummer har vi herhjemme stor gavn af lægemidlet Dolodent. Det er en lokalbedøvende væske (receptpligtigt) til at smøre på ømme gummer. Det er en kæmpe hjælp herhjemme, netop fordi det kun er mor (mig) der duer om natten. Held og lykke

Morten Kragh

says:

Hold da kæft, det er sgu da vildt, at smide sådan en kommentar afsted!!!! Nej, har heldigvis ikke prøvet noget lignende

says:

Fuck jeres knægt er tidligt oppe!! Gisp. Kan godt se jeg ikke skal brokke mig for meget over at min tøs stod op 5.45 i næsten et år hver dag.
Morsom skildring af barselsliv. 🙂 Håber I får vendt bøtten, så der i det mindste står 06 inden han vågner. Eller måske bare 05! 🙂

Marie Louise

says:

Tusind tak, for et ærligt indlæg om hvordan det er at være på barsel. Det er nemlig slet ikke så lyserødt, som alle altid siger. TAK!

stine

says:

En lille detalje (især hvis man bor langt ude på bøh-landet), man skal vælge en flaske man nemt kan supplere til. Der er ikke meget sjov ved at alle sutterne er ved at være helt slidte og så være tvunget til at skulle køre langt for at handle op på et upraktisk tidspunkt, fordi den flaske man har præsenteret barnet for og det nu har forelsket sig kun fås et sted (eller være tvunget til at tage i babysam aka. helvedes forgård på en lørdag)..

Malene

says:

Når tænderne gør ondt så ord og giv ham en is eller de er bide ringe lægen dem i fryseren derefter gik ham. Det lindre de smerter/ubehag han har vår tænderne bryder frem. Derefter gik ham evt noget Kamille te 😉 det hjalp på mon søn, når han begyndte og brokke sig var Det hurtigt frem med bide ringen og søvn afslappet kamille te 😉 alt held og lykke herfra 🙂 !

Kirsa

says:

Og hvis man nu er en total overskuds-kommende-far, så har man lige en cola eller en Cocio med til kæresten/konen til efter fødslen. Hun vil forgude dig med taknemmelige øjne efter fødslen 🙂

mannie

says:

Fugtighedscreme! Enten vasker og spritter man hænder så de til sidst knaser eller også er den der hospitalsluft ekstrem tør! Jeg savnede hvertfald en god lotion da vi lå på barselsgangen. Og den nybagte mor vil måske også værdsætte det hvis hun er så heldig at hun når at få et bad på hospitalet 😉

Kasper

says:

Skjorten er en episk tilføjelse! Den er strøget direkte ind på listen herhjemme nu i hvert fald!
Ps. Et tolvte bud kunne være noget at gnaske på så man(d) ikke bliver en snickers-dramaqueen.

Rikke K.

says:

Rigtig fin historie. Jeg var godt nok også skræmt fra vid og sans, da min prinsesse skulle starte i vuggestue, og jeg ville ønske, at jeg havde haft bedre tid til at køre hende ind. Jeg havde desværee kun i uges barsel tilbage ;(

Stine B

says:

Så er artiklen læst! Tager hatten af for jeres holdning.. Dog sætter jeg spørgsmålstegn ved en ting – jeg forstår ikke at mænd skyder skylden på systemet, når de føler sig udenfor i forbindelse med familieforøgelse… Jordmoder og læge kan man da som mand tage med til – og de laver jo ikke andet end undersøge den kommende mor samt tale lidt om amning – jeg mindes ikke at min kæreste ville have fundet det særlig relevant. Fødselsforberedelse derimod lægger op til, at begge parter deltager – og hold fast der bliver brugt meget tid på at tale om vigtigheden af mandens deltagelse til fødslen.. Min kæreste var god til at holde et glas vand med sugerør i – og da selvfølgelig også støttende, men lur mig om jeg ikke havde fået vores datter ud uden denne indsats 😉
Min kæreste er den skønneste far og jeg skiftede den første ble på min datter tre dage efter fødslen, indtil da påtog han sig jobbet alene .. Selvfølgelig er faderrollen lige så vigtig som moderrollen – men ift. fødslen forstår jeg det ikke! Selvfølgelig er kvinden i centrum her. I forhold til at abortere, så er det vel mere et spørgsmål om omgangskredsens tilgang – der kan være tendens til at fokusere på kvinden tror jeg. Aborterede selv i uge otte – her var nyheden ikke videregivet, så min kæreste og jeg havde hinanden som støtte – og tror egentlig vi var lige kede af det..
Men super fin blog og skønt at få lidt indblik i det sande liv som forælder.. Min kære datter på en måned har præsteret at skide på to sæt tøj igår – det sker sgu aldrig for mommybloggere – man ser aldrig billeder af soft gallerys ugledragt med gul stribe på ryggen 😉

says:

Hej Stine 🙂

Mange tak for din kommentar og dine positive ord.

I forhold til selve fødslen er det selvfølgelig helt fair, at kvinden er i centrum – det er jo ligesom hende, der føder. Både Laus og jeg var med til jordemoder, læge og til fødselsforberedelse. I den proces følte vi os tilovers. Den følelse vi begge sad tilbage med efterfølgende var, at det med graviditet, fødsel og baby hovedsagligt var kvindens opgave og ikke en fælles opgave – det var vi sgu lidt trætte af. For vi ville meget gerne deltage hele tiden 🙂

Måske har vi bare været uheldige, måske er der andre mænd der har samme følelse som os 🙂

Anne

says:

Min mand gik i flere dage rundt og lignede en som havde fået et ordentlig slag i hovedet. Lillepigen havde nemlig suget sig fast lige under det ene øjenbryn og det så ret voldsomt ud.

Anne Rasmussen

says:

Er i præcis samme dilemma – kan ikke vælge. Har i fået klapvogn og i så fald hvilken faldt valget på??

says:

Hej Anne. Ja jeg har valgt en Baby Jogger og er meget glad for den. Man skal lige vende sig til at bruge klapvogn og de forskelle der er på en trehjulet og firehjulet. Hvad hælder du mest til?

Anne Rasmussen

says:

Jeg er klart mest på Babyjogger City Elite. Vi vil komme til at bruge den meget i skoven, hvilket jeg tror den er helt ideel til, MEN, min tvivl går på hvorvidt vi vil kunne undvære den funktion flere andre klapvogne har ex. EJ Nitro, så mindste manden kan se os når vi kører.. Tror det bliver en Babyjogger. Overvejer også kraftigt om man skulle anskaffe sig en større autostol nu hvor der er udsalg, men kan næste ikke overskue flere valg ;D

says:

Haha, ja det har du sådan set ret i med autostolen. Hvor gammel er arvingen? Der er en smart klap i kalechen, så du kan kigge ned gennem den og set dit barn/ dit barn kan se op hvis det er åbent. Jeg tror at en trehulet er at foretrække til skovture fremfor en firehjulet. Det var også en bekymring for os, men jeg tror at lillemanden faktisk hellere vil se lidt på verden – han ser jo på sine forældre al sin vågne tid. Hver sin smag, men det har ikke været et issue endnu 🙂

Anne Rasmussen

says:

Det var smart med klappen, som man kan se hinanden igennem. Tak for info, er nu 99% sikker på at valget falder på en Babyjogger..

Mads er 4½måned, så der er jo nogle måneder til, at han skal over i en større autostol
Vi har en Cybex Anton Q nu som vi er rigtig glade for og har derfor kig på en Cybex Sirona. Et must er at den er bagud vendt og at vi kan benytte den sådan, så længe som muligt.. – Jeg syntes denne debat er spændende hvis man er i tvivl om hvorvidt man skal have en fremad vendt eller bagud vendt autostol: https://www.facebook.com/BabySam.dk/posts/493198540747668

Julie

says:

Når man tjekker sine bukser/bluse om morgenen for antal af snot/savle mærker og vurderer at man godt lige kan have dem på en dag til

Anonym

says:

Når man slikker på sin finger for derefter at fjerne en indtørret bussemand fra sin søn.

Laura

says:

Lækker læsning! Det er så pisse flot klaret. 🙂

Jeg kender en der godt kunne bruge det med at sætte ord på følelserne. Dog ikke en far, men en bedstefar i dette tilfælde. Her endte det også i akut kejsersnit, et af de lynhurtige, ja så lynhurtigt at selv personalet virkede en smule rundt på gulvet. Bedstefar kom ikke med på operationsstuen (selvom han prøvede) og han måtte klare det hele selv, efter “fødslen”, da jeg først vågnede 1-2 timer efter med de vildeste narkosetømmermænd.
Det i kære mænd går igennem, skal på ingen måder undervurderes. I er uundværlige

says:

Mange tak for flotte ord 🙂 Jeg er ked af at høre, at bedstefar ikke nåede med ind på operationsstuen – det kan virkelig være en hektisk situation, der pludselig opstår…

MorTilTre

says:

Har til mine 3 piger altid brugt en suttesnor af stof (endelig ikke eksempelvis træperler) fra de var spæd, også MAM-sutter i en o-ring, det har hjulpet os om natten, for så har vi altid kunnet finde suttesnoren hængende fra barnets nattøj ( sat fast omkring midtpå deres bryst ), og de var ikke særlig gamle førend de selv fangede, at den altid var tilgængelig derfra og kunne finde den om natten, har reddet os masser af nattesøvn selv med lille baby, og resten af deres suttetid. Og når de begynder selv at vende sig i løbet af natten, og nogle gange ender i modsat ende af madrassen end hvor man lagde dem, så har de altid sutten ved brystet, og suttesnoren har aldrig været generende for dem…

Maria Nielsen

says:

For et par måneder siden stod vi i nøjagtig samme situation. Vi har og big Star supreme, men med dreje stel så det var vi ret enige om at det skulle vi også have på klapvognen, det har været guld værd på barnevognen. Vi tog ud i kære børn og fik en gennemgang af alle klapvogne, og vi fik egentlig hurtigt barberet udvalget ned til en emmaljunga super nitro. Det der havde betydning for vores valg var at selve hynden var langt blødere og mere polstret end alle de andre modeller vi kiggede på, vi syntes ikke at vi kunne byde vores datter at sove på et stykke polsteret plastik, når hun var vant til en madras i barnevognen. Derudover har vi tilkøbt en kørepose med ekstra hynde så den bliver ekstra godt polstret og varm som barnevognen.
Grunden til vi også valgte super nitro frem for nitro er at drejehjulene er meget større på super nitroen og dermed kan tåle mere ujævnt terræn, det synes jeg er en helt klar fordel selvom man bor i byen, der er jo mange kantstene man skal op og ned af, busser og toge man skal ind og ud af, og der synes jeg at de lidt større hjul bedre kan klare det, fremfor de små. En tredje ting ved emmaljungas klapvogne er at de har lavet nogle modeller med “læder” besætninger de mest udsatte steder som gør dem meget rengørrings venlige her i efterår/vinter halvåret. 🙂
Da vi købte var vi heldige at der var 20% rabat på alle klapvogne, og jeg synes der med jævne mellemrum dukker sådan et tilbud op, især i babysam, så måske I er heldige, så I ikke ender med at skal spise hirsegrød her i julen! 😉
De Bedste Hilsner
Maria

Anne-Mette

says:

Har haft begge. Det er to gode vogne, men jeg må give Eliten førstepladsen. Fuldstændig FANTSTISK vogn. Vi elsker den og bruger faktisk ikke andet. Baby på 10 mdr sover alle lure i den.

Peter

says:

Jeg har den også allerede- uundværlig. Kan også anbefale en god spisesmæk til at samle svineriet.

MHS

says:

Og husk at købe et kontorstolsunderlag til at lægge under stolen. Det kan fange det meste skidt der kommer forbi bakken, og er specielt uundværlig når man afskaffer bakken. De koster omkring 200 kr. I Ikea, Silvan, Jysk etc. Ikea i Odense har endda placeret højstole og underlag samme sted.

Josephine

says:

http://www.buggybaby.co.uk/browse/jogging Der kan du købe joggeren til lige under 4000kr inkl en MASSE ekstra udstyr (regnslag, mulepose, sikkerhedsstang, kopholder). Fragt er gratis og de kommer med den inden en uge. Vi fik den efter 4 dage 🙂
Da kalechen kan vendes, kan man sætte sin lift i spænd og ta daaa- så kan man se sin bette nus.
Vi bruger kun joggeren da den er så let at komme rundt med. Desuden kan den betjenes med en hånd, så man kan varme sine egne fingre på en varm kaffe uden problem

Kathrine

says:

Vi har valgt Nitrocity’en, fordi den er robust.
den kan vendes så baby ser både på os, eller fremad.
Den fylder ikke meget når man slår den sammen.
Voksien både med og uden bærepladen kan komme ned i den, så vi bruger den når vi skal på tur, idet barnevognen Big Star Surpreme fylder så meget i bilen.
Den kan ligges helt ned, og selerne er godt lange.
Vi er så glade for vores og helt klart udover voksien, den bedste investering vi har gjort.

Anonym

says:

Vi har babyjoggeren og er meget tilfredse! Den er så let at tage ind og ud af bilen, barnet sover godt i den og så kører den godt. Både i skoven og i byen. Som bonusinfo kan nævnes at hvis I skal have et barn mere kan den også bruges som barnevogn ved at sætte barnevognsliften ind i vognen. Det er ret smart hvis man skal på tur.

Sarah

says:

Må anbefale et tredje mærke; phil&teds
Vores kører på 4. år, har huset to børn og gør det stadig for den mindste, som sover som en drøm i den. Den er smal, selvfølgelig bevægelig og så ligger barnet helt fladt og lidt “tilbage” ind mod en selv, godt beskyttet fra vind og vejr. Og så er den lidt lækker i det, ikke så “plastik” agtig.
Hvis I alligevel vil give 5000 for en vogn, så tjek det mærke ud – og hvis I evt vil købe brugt, så kan I få rigtig meget for pengene. Vi købte vores brugt for 2100.
God jagt 🙂

Line Stampe Dahl

says:

Vi har en bugaboo samt en baby jogger her hjemme, og kan klart anbefale begge. Bugaboo’en bruger vi til dagligt, da han sover dejligt i den fordi man kan lukke kalechen helt ned, så der bliver mørktlagt selvom solen skinner. Baby joggeren bruger min mand til at løbe med, den er let at komme rundt med og vejer ikke en skid.
Håber det måske kunne hjælpe lidt til at gøre et godt valg 🙂

mads albertsen

says:

Tak for rådene. 🙂 min søn bliver 6 måneder den 12. Og var slet ikke forberedt.
Det går bedre nu men.har i hver fald tredobbelet mit kaffe forbrug

Anders

says:

Jeg har ladet mig fortælle at man også kan vinde sig en pause ved at placere baby foran en tændt op-/vaskemaskemaskine eller emhætte.

Anne-Mette

says:

Been there done that. Er man ikke i besiddelse at brosten kan et hjul i rabatten og et på fortorvet også gøre det. Alternativt, hvis man har større børn, kan man lægge hulahopringe, børnekoste, sjippetove eller andet på græsplænen og trille frem og tilbage over tingene. What ever Works!

says:

Åh kender det! Her skal pedellen altid i gang med græsslåmaskinen, når junior er lagt ud i barnevognen.. Eller også kommer der en eller anden Brian susende forbi med nedrullede vinduer og den allermest frygtelige dunke-dunke musik! Argh, hader det!

says:

Hvordan kan vi glemme græsslåmaskiner!? De er virkelig forfærdelig larmende, og de brager altid afsted, på det helt forkerte tidspunkt. Og ja, Brian’er med tårnhøj bas er også frygtelige 🙂

says:

Jeg har ingen børn der kan vækkes, men gud hvor jeg dog hader Hjemmeis, det er som om man skal høre på den klokke i en time i streg når den er rundt i kvarteret, for slet ikke at nævne hvor latterligt højt det er når man står udendørs og de kommer forbi. Ssssssh Hjemmeis – bare sssssh…

says:

Uha, Hjemmeis-bilen er virkelig også forfærdelig larmende! Men er der ikke udsolgt, når den ringer med klokken 😉 Det fik jeg da fortalt af mine forældre, da jeg barn…

says:

He He, har taget mig selv i at tænke det samme om i hvert fald 4 af punkterne på listen. Men har heldigvis i sekundet senere tænkt, hold op hvor er du en sur kælling nu, de kan jo ikke vide dit barn sover!
Men kan da lige tilføje cyklende teenagere med en mobil, der spillede så højt, at jeg lige måtte dobbelttjekke at de ikke cyklede rundt med en gettoblaster.

Mange hilsner
Ditte

says:

Du har helt ret. Der findes dem der er langt mere ergonomisk for din babys hofter, og dem skal man så bare købe i stedet

Malou

says:

Man kan også få bamser hvor lyden fra maven er optaget, det skulle også kunne hjælpe.

MHS

says:

Hvis det er for sent at forebygge, eller barnet bare har tendens til rød numse (og for drenge, rød og hudløs pung, avav), så få jeres læge til at udskrive recept på lanolin-salve. 90 % lanolin-pasta (dd 63), 10 % olivenolie. Magistralt fremstillet af apotekerne. Det er nødvendigt med recept fordi det skal produceres specielt hver gang, og man kan ikke få det med det samme men skal vente på at det kommer.

Det er hammerdyrt, ca. 250 kr for 100 g, men det virker! Min søn kan være helt ustyrlig af smerte pga. rød pung, men han bliver rolig i det øjeblik vi smører lanolinsalve på ham. En pung med små hudløse pletter heler op på en eftermiddag og ser kun mildt rød ud om aftenen. Selve opskriften har vi fået af dermatologisk afdeling på OUH. Vi fik det lavet for over et år siden, og vi har stadig til at kunne smøre ham. Det lader til at virke bedre end lanolin til brystvorterne.

MHS

says:

Mit bedste råd med hensyn til stofbleer er:

Tag så mange som du mener du har brug for. Og tag så det dobbelte. Det er helt ekstremt så meget man bruger stofbleer i den første tid. Vi havde hele vaske i vaskemaskinen hvor der kun var stofbleer fra skift, gylp, madning etc. Og en stofble kan jo ikke bruges som dyne to gange, ifølge knægtens mor.

MHS

says:

Jeg har oplevet det samme, og så alligevel ikke.

Min kone og jeg havde en søn på knap 1½ år, og var blevet gravide igen. Det havde hele tiden været planen at barnet ikke skulle være alenebarn, men timingen var lidt dårlig. Hun skal aflevere bachelor til juni; termin en gang i maj. Vi jokede med at det var typisk os; det havde kun taget 1½ måned at blive gravid første gang selvom hun havde været på p-piller siden hun var 17. Lægen var også overrasket; ‘Det plejer da at tage en halvt år!’

Vi havde været til lægen, bestilt tid til nakkefoldsscanning, har ikke fortalt familie fordi de var på sommerferie og alle skulle have det at vide samme dag — og pludselig var der kun en uge til at vi kunne have et billede med. Alt var som det skulle være. Min kone havde endda mindre kvalme den her gang end sidste gang. Bonus!

Lørdag og søndag havde fruen så klaget over ondt i maven. Vi passede nevø og niece, så det kunne bare være lidt stress. Søndag eftermiddag kommer der så lidt blod. Vi ringer til vagtlægen. ‘Der er ikke nogen klumper i? Så er jeg ikke nervøs. Der er nok bare en hindeløsning, helt ufarligt. Nævn det for jordemoderen på tirsdag til jeres nakkefoldscanning.’ Der kommer mere blod, det gør mere ondt.

Jeg ringer efter en veninde da klumperne kommer. Veninden har været igennem fosterdød for to år siden, med et dødt barn ved nakkefoldscanning og efterfølgende udskrabning. Hun støtter min kone mens jeg ringer til vagtlægen. ‘I kommer bare ind, så kigger vi på det.’ Jeg pakker lidt ting sammen, finder tøj til fruen, aftaler med veninden at hun bliver hjemme ved os til hvis vores søn vågner. (Alt talte for at han ville sove igennem; det har han gjort, på eget værelse, siden han var 5 måneder). Vi kører ind til skadestue/vagtlæge.

‘Smerte fra 1 til 10: 10. Og det bløder. Du ser heller ikke for godt ud. Ringer til gynækologen. “Nej, hun har det for dårligt til at jeg kan sende hende hjem. Det må du gøre.”‘ Skrives ind på skadestuen. En strigle i triagen (‘Smerte fra 1 til 10: 10. Arh, skal vi ikke sige 9?’ Bitch), heldigvis den eneste strigle vi møder. Sidder og venter i skadestuen på at gynækologen kommer. Sidder, føles det som, alt for længe. Min kone har virkelig ondt; hun sagde ja tak til en kørestol efter vi havde været inde ved vagtlægen. Ingen sygeplejerske kommer over.

Endelig kommer gynækologen. Hun snupper en sygeplejerske, ind på en stue. Jeg får lagt vores ting i en karm. Min kone gelejdes over til et leje, jeg placerer mig i hovedenden. Sygeplejerske og gynækolog får benklæder og trusser af min kone. ‘Der er godt nok meget blod. Jeg vil gerne have at du lægger en venflon nu.’ Lidt for meget stress, måske endda panik, i stemmen. Metallisk smag i munden, det svimler lidt. Puha, slap af, nu får vi hjælp. Der er godt nok meget blod i hendes bukser. Gynækologen går i gang med at scanne.

Tænker at sige ‘Nå, jeg er en af de der mænd, som åbenbart har brug for at sidde ned.’ Får sagt noget i stil med ‘Puh, de åbenbart ned mænd som’, afbryder mig selv, starter forfra; ‘Sidde ned.’ Er åbenbart så dårlig at jeg ikke kan få ord til at give mening. Får dårlig samvittighed over at tage opmærksomhed fra min kone. Sygeplejersken følger mig over til en stol, kommer med æblejuice. Masser af tynd spyt i munden, metallisk smag, voldsom kvalme, går ud på toilettet. Ser mig selv i spejlet; er ligbleg, hærget. Normalt påvirker blod osv. mig ikke, klarede fødslen uden problemer. Lægger mig på gulvet. Rummet begynder at stå stille; spyttet trækker lidt væk. I det mindste skal jeg da ikke kaste op længere. Hører noget med at barnet er dødt i 9. uge; gravid i 13. Akut udskrabning aftales og planlægges.

Fruen kommer ud for at få vasket sig lidt, sygehustrusser på. Jeg undskylder for at jeg nu ligger på gulvet i stedet for at støtte hende. Hun forstår.

Ude i sengen igen får hun et morfinlignende præparat for at tage smerterne. Har begge accepteret hvad der sker. Jeg har stadig dårlig samvittighed. ‘Det skal du ikke have skat, jeg tror også jeg havde fået det dårligt.’ (Senere har vi fundet ud af at det var det, at jeg ikke længere var ansvarlig for noget som overvældede mig. Det er en almindelig reaktion ifølge en bekendt som er akutlæge, at man ikke kan bearbejde hvad der foregår så længe man koordinerer. Når andre så tager over kommer alle realisationerne så.) Vi bliver flyttet over til gynækologisk afdeling. ‘Har du fået noget at spise de sidste ti timer? Nej. Godt, så kan vi gå i gang med det samme.’ Da fruen skal gøres klar på stuen til operationen ser vi at hun har blødt endnu mere. Nævner for sygeplejersken at der nok skal skiftes sengetøj. Ser en lille hvid bønne, 2-3 cm lang, midt i alt det røde, siger ikke hvad jeg ser. Var det barnet? Sygeplejersken er hurtig til at få hevet sengetøjet væk, jeg holder min kone ind til mig så hun ikke ser det. Hun er psykisk påvirket nok som det er.

Hun bliver trillet afsted mod operationsstuen, jeg går med. Hun forberedes til fuld narkose, jeg bliver sendt op på stuen igen. Sidder og stirrer ud i stuen indtil en sygeplejerske kommer. ‘Så er hun færdig.’ Går ned og prøver at høre hvad de gjorde. ‘Desværre, jeg er ikke læge så det må jeg ikke fortælle.’ Over på opvågning.

Alt i alt var det en forfærdelig omgang, men vi har trods alt vores søn som bevis på at vi godt kan få børn. Alle, undtagen striglen, var ekstremt professionelle; vi skylder vagtlægen en tak for at han kæmpede på vores side da gynækologen mest havde lyst til at sende os hjem. Hun ombestemte sig da hun så hvor meget blod der var i bukserne; indtil da virkede hun en anelse “hrmpf, unge mennesker er for pylrede.”

I den sidste uges tid har min kone haft kvalme, endnu stærkere end da hun ventede vores søn; prøven var også meget mere positiv end i sommers.

Nellie

says:

Skal faktisk nogen gange huske mig selv på at andre ikke vil vide noget om lorten! Det er blevet så normalt er samtale emne at det svært ikke at nævne det! 😀

K. P. Stenson

says:

Hej Jesper. Tak for din gode historie. Du skriver dejligt nemt og det lyder som verdens beste dag for alle.

Jeg er selv jyde, og er derfor interesseret i at se bilen og anhængeren. Har du ikke et billede, som du vil dele!?

Julie

says:

Min mand fik en kalender med rom sidste år, den blev virkelig værdsat! Og alle 24 flasker blev inhaleret 😛
Whisky kalender må han undvære dog, jeg er ikke så kreativ mht gaver, så fødselsdag, bryllupsdag og jul står på en ny whisky til samlingen 🙂

Mette

says:

Jeg gav min kæreste en rom julekalender sidste år – have hængt de 24 små flasker på hans gamle, broderede julekalender med baby-Disney figurer 🙂 var selv pavestolt over ideen og “designet”, og følte mig som verdens mest betænksomme kæreste… Kæresten blev da også glad… Men men men de 21 af flaskerne står så i barskabet den dag i dag :-/ overvejer egentlig bare at hænge dem på igen i år og fylde æblejuice i de manglende tre flasker….

says:

Nice article:-) I remember when I had to take Isaac for his 1st 3 month vaccination, that was really to painful watch and I recall thinking thank God you don’t have to go through that again. I am not the type that worries about anything, but damn now I worried that I have to him back to get his 5th month vaccination and cause him more pain:-(
And you are right I think doctors are some sadistic people, why can’t they just give them the vaccine in bottle, with today’s medical advancements I am sure it’s possible.

Karine

says:

Åååh her står jeg aftnen før en vaccination med selvsamme bekymring og en kæmpe trang til ikke ringe og melde afbud!
Tænk sig at de vil stikke min lille dreng MENS jeg skal holde ham! OG så TO gange!!!! Åååh gid de kunne stikke mig og han så fik det gennem mælken!!!

Anni L.

says:

Det er i den grad i forældres lod i livet at bekymre sig på deres børns vegne <3

K. P. Stenson

says:

Tak for inspiration. Rødvinsabonnementet kan jeg vist skrive på vores “fælles-ønskeliste”, haha.

lausrisbysorensen

says:

Hej K.P.

Ja, det er tit sådan, at de rigtig fede gaver er interessante for andre i husstanden også. Du kunne jo også være fræk, og så købe et abn til hende, så kunne det jo være, at der faldt lidt dråber af til dig også!

Mette Glassow Bülow-Olsen

says:

Mange mange tak for at dele denne historie. Min mand og jeg var igennem næsten det samme i slutning af juni, og selv om min datter i dag fylder 4 måneder og er en fræk, glad og rask baby, så sidder oplevelsen stadig utrolig dybt i mig. At ens lille nyfødte vidunder pludselig bliver taget fra en og skal tilbringe sin første uge omgivet at maskiner der bipper, blodprøver og utrygge rammer er forfærdeligt, og det ikke at have mulighed for at “hjælpe” sit barn og selv påtage sig dens smerte er næsten ikke til at bære.
Jeg håber jeres lille datter i dag har det fantastisk.
Vh Mette

says:

Den ser meget pæn og sporty ud. Jeg har en fra Ergobaby som virker helt efter hensigten, men den ser lidt mere øko-agtig ud

Lene

says:

Sikke skøn læsning! 😉 Vil lige tilføje, at jeg idag var på loppemarked i Musikhuset (Århus), hvor jeg, på et tidspunkt, sad og ammede min lille 5mdr gamle datter, Ella. Der kom en kvinde hen og stod lidt foran vores bord, hvorefter hun sagde: Jeg synes det er fedt, at du gør det! Jeg svarede, at det jo er en nødvendighed, at fodre mit afkom. Hun svarede: Ja, for jeg ved jo at det fylder meget idag og jeg synes altså bare det er så godt! Man ser jo halvnøgne mennesker alle steder på reklamer, så hvad betyder en ammende kvinde?! (Noget i den stil, ihvertfald – husker ikke helt ordrækken – ammehjerne…?! ;-D Men ihvertfald takkede jeg hende fordi hun bare var sød!
God aften!
Lene.

says:

Åh hvor har jeg bare stået i den situation en kvart milliard gange. Jeg endte med at smide voksen ind under sengen og i stedet købte jeg en lækker ulddragt fra joha. Så fik tøsen den på, uldsokker og en hue. Jeg svøbte hende i et tæppe (også uld, mosters lækre hjemmestrik) også fik hun sin dyne over.
Vi havde, og har stadig, en datter der ikke synes det der søvn er det mest fantastiske koncept. Det lykkedes mig faktisk først at få hende til at sove for sig i dagstimerne da hun var omkring 6 mdr. Før det foregik al søvn om dagen på mor eller far!! Vi var trætte.
Her er der heller ikke et klynke stadie hvor man med god samvittighed kan lade ynglet ligge i barnevognen med en hånd på kinden og trøste. Det går fra 0-100 i løbet af 2 sek. Og hun blev bundulykkelig. Ikke bare sådan lidt jeg vil gerne op gråd, men virkelig helt ind i sjælen ulykkelig. Der var kæmpe forskel på hende og de andre børn i min mødregruppe. Og hvorhar jeg bare været misundelig mange gange, når de bare lagde deres børn ud med lidt klynk og at de så kort efter sov. Eller når jeg så hvordan andre mødre og fædre stolt gik tur med deres barnevogn. Det ville jeg også bare så gerne. Men altså, vi fandt hurtigt ud af at det gad vores datter sgu ikke. Så vi blev ret hurtigt glad for slynger. Så kunne vi komme ud og gå tur, ungen glad og tilfreds også bliver mor og far det sjovt nok også. 🙂
Men altså. Vores voksi ligger som sagt under sengen og har gjort det i halvandet år. Er nu noget spændt på hvad lillesøster er for en baby, om den skal findes frem eller sælges.
Jeg håber I har fundet en løsning der passer til jer. 🙂

Camilla Thøfner

says:

Slyngevugge kan vi anbefale.. Hvis den ikk virker indenfor 14 dage, kan man få pengene retur:)

says:

Er det sådan én, der skal op og hænge i loftet? Det lyder jo faktisk vanvittig smart, at man kan få pengene retur, hvis den ikke fungerer. Hvor køber man den?

Mette C

says:

Jeg er midt i det lige nu. Min søn er 4 mdr, og jeg er ærlig talt noget forvirret over hvordan han overhovedet er blevet så syg. Eller nej, det er selvfølgelig storebrors vuggestuevirus der har skylden, men hvordan kan man blive syg når man bliver fuldammet? Det skete ALDRIG med min ældste søn, og han er ellers ørebarn og det hele. Men det indtræf Altså først efter jeg var stoppet med at amme. Nå, men nu kan lillebror ikke få fejret om natten m mindre jeg sidder op og sover med ham, og storebror hoster så meget at han vågner hver halve time og er ulykkelig. Hurra for at drengene også har en far. Aner ikke hvordan enlige forældre overlever den slags. Selvom både du og jeg selvfølgelig skal være taknemmelige over at det trods alt ikke er værre. Men det er bare så SYND!

says:

Hej Mette. Tak for input.

Ja vi har kun en unge herhjemme, så kender ikke din situation endnu. Men det lyder til at være dobbelt så hårdt, når der er to som lider ;-( Jeg håber det gik over hurtigt.

Ja, hurra for en far 🙂 Jeg kunne selvfølgelig ikke være mere enig 🙂

Gitte

says:

Er slet ikke voksi bruger eller fan. Vi har også en unge med temperament. Og har haft putte kampe om middagsluren (læs: har det stadig om aftenen

Janni

says:

Min søn skulle altid falde i søvn i mine arme, og vi snakkedr MEGET med sundhedsplejersken om det. Hun fortalte, at enten skulle man ligge dem, når øjnene begyndte at lukke i, eller efter 20min, hvor de er faldet i dyb søvn. Omkring 30min, vågner næsten alle børn kortvarigt, skal måske lige have sutten eller blot lades være, hvor de så falder i søvn igen.
Sønnike var også et af de børn, der ikke sov så meget, med mindre han lå på mig, eller var svøbt meget stramt i hans dyne. Det var et tryllemiddel, der ALTID virkede.. og husk! Det bliver bedre, det tager tid. God fornøjelse:)

Nanna

says:

Har stået og vugget med voksien utallige gange. Det giver gode arme. Ellers ville jeg nok også bare proppe det ekstra tæppe i vognen til nødstilfælde. Må ellers bare elske voksi. Fik begge vores øgler til at sove i vildskab.

says:

Haha… Elsker at du kalder dem øgler 🙂 Ja det kunne godt være en ide med et tæppe sådan som vejret er nu – det er bare ikke 100% holdbart i december måned 🙂 Hold nu op det må være hårdt – det er jo ikke overdrevet let at svinge sådan 10kg kød + stof!

Kathrine

says:

Jeg tænker det handler om vane – jeg har aldrig i de ti måneder vores datter har beriget os, haft behov for at trille eller trøste hende i forbi deles med lur.
Det kan vel handle om vi meget stærkt signalere “nu skal vi sove”. Vores SP anbefalede faktisk at det er ok at babyer bruger 3-5 min på at være ked af det, hvor man IKKE tager dem op. For hvis man tager dem op, signalere man jo det modsatte at hvad du gjorde du lagde ham!
Måske han bare har brug for at vide i mener altså han skal sove!
Så er problemet løst på flere måder

says:

Det kan godt være, at det er vane, det skal jeg ikke kunne sige. Vi har dog aldrig haft held til bare at lægge junior og lade ham falde i søvn. Det er en daglig kamp 🙂

Mette S

says:

Men man kan jo sagtens trøste mens baby ligger i vognen, det gør vi. Og især de første 3-4 uger hvor han sku sove ude i vognen var det med skrig og skrål, men vi holdte fast og gik deud så snart han græd og vuggede vognen og sagde så så så, eller shh shh shh shhhhh… Eller brugte White noise på telefonen (virker stort set hver gang han er bøvlet), og så i løbet af 5 minutter så sover han. Min SP sagde nemlig det samme som Kathrines og sagde at man sku lære dem at sove i vognen og kun tage dem op hvis intet virker og de græder helt vildt. Vi har også en voksi og fx lige nu har han et par bomulds bukser på og en tynd uldbody. Uld tempererer jo baby, så måske du sku prøve med uldstmpebukser og uldbody? Så kan du bedre tage ham op på gaden hvis det går helt galt 🙂

says:

Det der klynkestadie findes ikke – det er mord og brand med det samme! 🙂 Men jeg synes at voksien er pisse god – den beroliger junior. Desværre KAN det gå galt, og så opstår situationen. Vi kører også med uld, det er noget der virker rigtigt godt, bare ikke når det blæser og man står med junior udenfor voksien. Tusind tak for alle jeres gode råd!

Irma

says:

Hvis I nu har sådan et skib af en Emmaljunga så er der garanteret plads til at tage dynen med, som du kan slå rundt om skrigeballonen når du tager ham op. Ellers fleece og åben voksi som blev nævnt. Good luck!

says:

Hej Irma
Tak for input. Ja vi har godt nok sådan en forstadsslæde du beskriver – så det kan godt være en ide at prøve enten dyne eller fleece/åben voksi!

says:

Har samme overvejelser – vil putte i strømpebukser, body/bluse, luffer og hue – og så have et løst babytæppe med i vognen som han kan svøbes i, når der skal trøstes.

says:

Det lyder som en god ide – men strømpebukser/tæppe er bare ikke varme nok i hverken blæst eller december-vejr. Det hænger måske også sammen med, at junior sjældent vil tilbage i barnevognen igen, og at man derfor må bære ham hjem!

Stella Malene

says:

Vi har haft præcis samme problem herhjemme!
Nu har jeg lagt sommerdynen i voksiposen og så får han en helt tynd ulddragt fra Joha på, hvis det så er koldt (som det jo ofte er) smider jeg hans alm. dyne ned i voksiposen inden den bliver snørrer sammen, bum, der er dejlig varmt og han kan svøbes i dynen når han bliver et skrige monster midt på gaden og skal uden at blive kold! 😀

says:

Uha, det lyder smart med sommerdyne, en rigtig og så en varmere dragt! 🙂 Det skal prøves! Men hold nu op hvor skal man slæbe meget frem og tilbage (Vi bor på 4. Sal).

Stella Malene

says:

Men sommerdynen er jo i selve voksien, den tykke dyne der er i voksiposen (inde i foret) kan jo skiftes ud med en ‘sommerdyne’ som er en slags uld tæppe 🙂

says:

Jeg har altid min baby i en fleecedragt fordi hun 9 ud af 10 gange på et eller andet tidspunkt skal op og trøstes. Jeg har som regel bare dyne over hende. Men hvad med fleecedragt+åben voksipose?

says:

Ja det lyder som en god ide med fleece/åben voksi. Junior vil bare så gerne svøbes – og det løser den åbne voksi desværre ikke! 🙂

Nanna Jønsson

says:

Put baby i en dragt af ren, ubehandlet uld 🙂 Altså en helt tynd dragt ligesom en natdragt (eller body + leggings). Så er han altid lun og tør og bliver ikke kold, klam eller svedig. Hvis det bliver for koldt til vinter, så invester i en lækker dragt i uldfleece.
Når han skal op og trøstes kan han måske lige pakkes lidt ind i fars/mors jakke? Til bæreselen findes der slyngecovers hvis jakken ikke kan nå omkring.

says:

Hej Nanna,

Han har tit uld på, men uld er bare ikke holdbart når det er frostgrader eller det blæser! ;-( Det skal nok være en kombination af en tyndere dyne i voksi og en varmere dragt – måske vindtæt! Hvad gør du selv?

Nanna Jønsson

says:

Ja, hvis I allerede har en sommerdyne til voksien kan I da prøve at bruge den og så en tyk ulddragt på baby 🙂 ellers er den sommerdyne vist lidt dyr? Vi har aldrig brugt den, hun har bare sovet med babydyne eller tæppe når det var for varmt til voksi.
Da min datter var helt lille sov hun faktisk kun i viklen og så lidt senere på altanen, så hvis hun gik helt besærkergang så gik vi bare ind igen. Det kan jeg næsten høre at I ikke har mulighed for…

says:

Det er jo meget heldigt at den er lidt dyr – for voksi’en i sig selv er jo nærmest gratis! 🙂 Jeg kan ligesom fornemme at jeg skal investere i to ting: 1) Sommerdyne til voksi. 2) Altan.

Kristine Madsen.

says:

Super god læsning… -især fordi det hele er set med fars optik. Ikke mange mænd er gode til at få sat ord på, hvordan følelserne er omkring en fødsel og specielt fødsler som akut kejsersnit, hvor mandens rolle ofte bliver at han er den der ser og holder barnet før moderen og må passe på det, indtil hun er blevet lappet sammen igen og er klar i hovedet. -og den med at holde fokus og ikke få set ned i operations såret har jeg hørt før, kan være svært. Når jeg læser det du har skrevet kommer jeg lidt tættere på, hvordan faren til mine børn, måske har oplevet samme situation. Dejligt.

says:

Tak, for de utrolige pæne ord. Dejligt, at fødselsberetningen har hjulpet dig til at komme tættere på, hvordan faren til dine børn (måske) har oplevet samme situation 🙂

Julie

says:

Det er forfærdeligt når sådan noget sker.. Men det at du skal virke stærk fordi du er mand og virker svag når du græder er noget pjat.. Mænd har ligeså mange følelser som kvinder og det er da netop et tegn på styrke at turde vise dem! Da vi mistede vores første (også i 11. Uge) var det nærmest ikke til at få en følelse ud af min mand, og det gjorde mig så ked af det fordi jeg følte jeg var den eneste der mistede.. Dengang sagde folk også til mig:”det var jo ikke et barn endnu” og “det skal du ikke være ked af” og andre irriterende ting som “så var det bare ikke dét barn der var jeres barn”

Heidi

says:

Tag imod jeanetted tilbud, hun har nogle fantastiske teknikker, vi brugte hendes hjælp til den første, det tog ikke mere end et par dage, så slap vi for skrigeturerne inden sovetid og opvågningerne efter 45 minutter. Han vågnede tilmed glad op efter sin lur, istedet for i et skrig som før.
Lige meget hvad så bliver det bedre, men man kan gøre meget selv for at den gode tid og søvnen kommer hurtigt tilbage.

Troldemor

says:

Hvis det er en trøst, så bliver der bedre 🙂 Jeg/vi har selv været der med et kolikbarn i 5-6 mrd også derefter en der også skulle boykotte søvn og hvis han endelig sov, så vågnede han hvert 3 kvarter. På en god nat tog han halvanden time i træk. Og det stod på til han var ca 10 mrd. Men det bliver bedre, selvom det er sindssygt hårdt mens det står på.

says:

Kære Kasper.

Hvor er det bare en sigende, autentisk og realistisk beskrivelse du har lavet!!

Jeg driver sitet Sovecoach.dk, hvor jeg siden 2007 har hjulpet over 2000 børnefamiler til bedre sovevaner.

Der findes ingen magisk bog eller opskrift, men ofte er der en logisk forklaring og for mange børn er fode søvnvaner faktisk noget de skal lære.

Jeg vil meget gerne hjælpe jer, så kig forbi Sovecoach.dk eller smid mig en mail på jeanette@sovecoach.dk

Tak for et godt og meget rammende indlæg. Håber det er ok at jeg deler det i mit netværk af forældre?

De bedste hilsner

Jeanette Wegge-Larsen

says:

Mange tak for de flotte ord, Jeanette. Det er naturligvis helt i orden, at du deler med forældre i dit netværk 🙂 Og jeg kigger forbi din side, så snart jeg får tid til det 🙂

Rikke

says:

Vi bruger oss “det bar en fase, det bar en fase”….. Og så kan jeg varmt anbefale bogen “Vidunderlige uger” – stor trøst til hvorfor baby er så vred, sultestrejker eller ikk kan finde ro til natten….

Signe

says:

Hej, når jeg trykker på Joha-linket er der ikke 20% rabat at se mere 🙁

says:

Hej Signe

Tak for din besked.

Beklager at du måtte gå forgæves – de har lige stoppet tilbuddet ser det ud til.

Vi arbejder på at finde nye tilbud til dig snart 🙂

says:

Det næste du må kaste dig ud i, må være en slynge, jeg tror det ville være yndigt ;).
Jeg gad egentlig godt at være sådan en fiks slyngemor, kom dog aldrig igang, og jeg tænker at Luna på snart 2år ville brokke sig jævnt meget hvis jeg insistere på at proppe hende ned i en ;).

Ny opstartet blog, http://www.lunaogjeg.bloggersdelight.dk

Rasmus

says:

Hahaha, det er bare fuldstændig spot on. Jeg har også måtte sande, at jeg må tale med min datter om dagen i stedet – for at bevare husfreden 😉

tanja

says:

Du kan også finde mam sutter i Kvickly, super Best!
Føtex og Bilka kunne måske også have dem, men jeg har set og købt dem i Kvickly i spinderiet i valby

Mette C

says:

Hvis baby bruger MAM str 6 mdr og op, kan du købe sutter der lyser i mørket. Det gør det en del nemmere for forældrene at finde sutten når baby græder over at have tabt den om natten, og i takt med at baby bliver mere selvstændig, kan han også bedre selv finde den i mørket. Der er 3 i en pakke, og min ældste søn har alle 3 med i seng hver nat.

says:

Hold nu kæft det lyder fedt! Dem skal jeg vist fluks ind og købe et par stykker af, omend selvlysende sutter lyder lidt techno-agtige. Hvor har du købt dem hende? Tak for tippet Mette!

/Laus

Mette C

says:

Velbekomme 🙂
I min lille provinsby finder jeg “lysesutterne” (som Aske på 2 år kalder dem) på apoteket og i rema. De fås sikkert flere steder i større byer…
Aske synes i øvrigt at de er så seje, at de ofte kan lokke ham til at gå frivilligt i seng.

says:

Jeg spurgte også en veninde (som har 3 børn) om det med babysvømning, og hendes personlige holdning var, at det var et ret stort arbejde (badning af forældre og børn + affodring af baby osv osv) for ret lidt tid i vandet. Det er også lidt mit alibi for endnu ikke at have været i svømmeren

says:

Haha.. Verdensklasse! Undskyldninger er der nok, og selv ikke tyndskid er godt nok her! Eller vent lige, det er måske en rigtig god undskyldning, specielt hvis den indtræffer i bassinet! 🙂

says:

Man kan godt få en fornemmelse, at der kommer en fra kommunen og henter ens baby, hvis man ikke går til baby svømning, men jeg har ikke lige fået gjort det. Jeg har nemlig også hørt, at baby kan få tyndskid af svømning, og det orkede jeg ikke

says:

Jeg har hørt, at man bare skal sprede en 5-8 sutter ud i vuggen, så finder baby vist nok selv en der duer.

Ellers tænker jeg om man ikke kan binde en stofble ind i en af favoritsutterne så den får den nødvendige tyngde og fylde?

says:

Hej Livetosv.
Det lyder som en fremragende ide med at binde end stofble fast til sutten. Nu bruger min søn en MAM sut, og de har ikke den der normale ring, men vi finder nok en løsning! Tak for det fine råd….

/Laus

Karine

says:

Ooorh,. Som nybagt mor fældede jeg tåre næsten fra start til slut over den her beretning,. Sikke en grim oplevelse. Men så fantastisk en skildring på hvordan vi mennesker er bygget til at beskytte og sørge for hinanden, på trods af mangel på søvn og håb for den sags skyld,, fantastisk skrevet og hvor er det dejligt det endte lykkeligt!!

says:

Smukt skrevet, og hvor er det godt at jeres lille stærke pige klarede skærende! Neonatalafdelingen er et skrækkeligt sted, og jeg tror at uanset hvor længe ens ophold er derinde, så mærker det én resten af livet. Vi lå der 5 uger med vores lille Ella og jeg kan virkelig genkende dine frustrationer.
Al godt til jeres lille familie i fremtiden! 🙂
Camilla/ventdig.dk

says:

Kære Morten. Jeg har lige læst den hjertenskærende historie du har valgt at dele. Det lyder helt grotesk at det kan ske. Man kan klage over sådan noget. Det ved jeg ikke om du vil, men det er ihf en mulighed.

Godt, at alt endte godt til sidst og jeg håber at I alle 3 trives – tak for din historie – det var fremragende læsning, selvom historien var sørgelig.

/Anders

Mette Lorenzen

says:

Pyh, det er simpelthen hjerteskærende… Fantastisk skrevet. Man føler næsten, at man står ved siden af den lille seng på neonatal. Mange tanker til jeres lille datter.

Mette C

says:

Haha, jamen så bliver du næsten nødt til at høre Hvordan barslende kvinder ser på sagen: laver barnet lort kort før far kommer hjem fra arbejde, kan han passende få lov at skifte! Derfor er det meget vigtigt at kende fars præcise plan for hvornår han har tænkt sig at komme hjem. Tænk hvor spild det vil være netop at afslutte et bleskift i det øjeblik far træner ind af døren.
Har du i øvrigt lyst mormedhjertet som beskriver hvordan barnet sked i badekarret, hun fiskede ham op, gik ud af badeværelset, lukkede døren, og ignorerede det indtil far kom hjem.

Mette C

says:

Min ældste søn på 2 år er afhængig af de der nusseklude med hoved på fra teddykompaniet. Hans udgave er en elefant som hedder Haps. Uden Haps, ingen søvn. Det startede med at jeg netop lagde Haps over hans øjne for at skærme for indtryk. Nu gør han det selv.
Fordi kloden virker for storebror, købte jeg en klud i musse-udgave til lillebror allerede mens jeg var gravid. Men indtil videre er han helt ligeglad med Pato som den hedder, og nægter at sove andre steder end på min arm. Suk.
Måske jeg skulle investere i en Buster…

Mette C

says:

Jeg sætter virkelig pris på af høre om en fødsel fra faderens vinkel. Det er sjældent man som kvinde lige får del i jeres oplevelser.

Jeg har selv haft to meget nemme og gode fødsler, så kan (heldigvis) ikke komme med nogen dramatisk historie. Dog kender jeg godt frustrationen ved at gå over tid. Dejligt at I fik jeres dejlige dreng ud på fornemmeste vis – også selvom selve processen var hård!

Jonas Svejby

says:

Rigtig fedt indlæg! Det er bare vanvittig hårdt arbejde at være far. Jeg synes, at det hårdeste ved at være far er, at man (næsten) aldrig har et par timer for sig selv. Jeg nød virkelige , at se en en god fodboldkamp helt alene om lørdagen. Den tid er desværre forbi. Heldigvis er Alberte og Lucas det hele værd. Og det er jeg sikker på, at du også synes, at Viggo er det hele værd.

says:

Hej Jonas,

Mange tak for de rosende ord. Jeg synes bestemt, at Viggo er det hele værd 🙂 Men lige så fedt det er at være far, lige så hårdt arbejde er det.

Michala Emdrup

says:

Nejjjj, hvor er det fedt!

Det lyder virkelig som en hyggelig og dejlig rutine i har gang i. Herhjemme læser vi historie, når lillepigen skal i drømmeland. Vi har kørt rutine siden hun var 3 måneder, og nu er hun 3 år. Det er bare så hyggeligt. Og Anne Sofia elsker det <3

Tak for endnu et godt indlæg 🙂

Jeanette Nielsen

says:

Genialt! Har flere gange tænkt på, at give Carls bamser en tur i vaskemaskinen. Men af frygt for udfaldet, hvis de blev ødelagt, har jeg aldrig gjort det. Nu skal de stensikkert have en tur 🙂

Jeanne

says:

Tror desværre dette sker, når man selv giver udtryk for at det er svagt at græde. Så forventer folk jo ikke at man har behov for en skulder at græde ved.

Mænd græder også!

Nåh det nu er sagt, så det derfor jeg synes det er noget fis at vente med at sige man er gravid til efter nf. Man har netop behov for støtten hvis det ikke går som forventet.

Mere ærlighed tak!

Søren T.

says:

….en gang imellem ville det være rart, at være andet end en stuebirk, når vi bevæger os i ‘baby-universet’!

Søren T.

says:

Spot on – sådan er ’tilstandene’ oftest, når vi snakker graviditet. Selvfølgelig er det kvinden, der er gravid og hendes krop der gennemgår en vild forandring – MEN, manden er sgu også en del af både at skabe og miste.

Sandy

says:

Med sådan en fortælling er det vidst meget godt at i også har kvinder som læser med. Jeg lærte ihvertfald noget her, og giver manden et klap på skulderen. Kram her fra.

Signe

says:

Det må være en helt forfærdelig situation at stå i.
I en perfekt verden kunne kvinden overføre babyen til mandens mave og han kunne gennemgå graviditeten, fødslen og opfostre det lille nye menneske.
Desværre er det kun kvinder der kan blive gravide. Det er vores kroppe og derfor vores valg, hvor uretfærdigt det end er.
Jeg mener på ingen måde det retfærdigt at tvinge en kvinde til at gennemgå en graviditet og en fødsel hun ikke selv ønsker.
Når dette er sagt har jeg den største sympati med mænd i Mikkels situation.
Det er tragisk at der foretages så mange aborter på den baggrund at man “bare” ikke føler sig klar. – Det må man så se at blive! (særligt i en alder af 23 år)
Hvis ikke man mener man er “klar”, “voksen nok”, eller hvad grunden nu er, så må man i det mindste forsøge at være “voksen nok” til ikke at have ubeskyttet sex.
Jeg mener retten til fri abort er fundamental for ligestilling mellem kønnene. Denne ret skal dog kun benyttes som en nødløsning, hvis det vurderes at moderen – og/eller faderen ikke kan varetage det ansvar det er at have et barn.
Der er kommet en generation i Danmark, som jeg selv er en del af, der vil have frihed til at gøre lige hvad vi vil, når vi vil. Dette er en stor styrke for samfundet på mange punkter. Dog kan et uventet barn (et uheld om man vil) lede en ned af en vej man aldrig havde forestillet sig, men som alligevel viser sig at bringe stor glæde og tilfredshed med sig, selv om det ikke lige var det man havde planlagt eller regnet med skulle ske.

Jeg håber forskningen med tiden gør det muligt for mænd at bære børn, til glæde for singlemænd, homoseksuelle og mænd som Mikkel.

says:

Hej Signe.

Tak for din kommentar og din ide med at overføre barnet til far. Gad vide hvor lang tid der går inden den “perfekte verden” kommer og mænd kan bære barnet! 🙂 Så kunne man også en gang for alvor finde ud af om det gør mest ondt at føde eller blive sparket i løgne! Nå, det var lige et sidespor!

Gode pointer med at man må stå til ansvar for det valg man har taget; beskyttelse / ikke beskyttelse.

Tak for dit bidrag til debatten – som jeg har skrevet til de andre kommentarer, så har Mikkel ikke ønsket at kommentere. Jeg hverken kan eller vil udtale mig på Mikkels vegne, og det er derfor at jeg nu svarer istedet.

Endnu engang tak for input – det er dejligt med respons!

says:

Fedt at høre en fødselsberetning om akut kejsersnit fra farens vinkel! Har selv født ved akut kejsersnit to gange og faren er absolut uundværlig efter sådan en fødsel.

says:

Hej lindayeeskesen.dk.

Tak for dine fine ord 🙂

Uha, hele to akutte kejsersnit, det lyder godt nok hårdt. Men når bare der kommer en sund og rask guldklump ud bagefter, så går det hele jo nok. Og ja, den langhårede fortalte også, hvor glad hun var for min støtte.

Jeanette Nielsen

says:

Tak for et ærligt indlæg. Akut kejsersnit er fyldt med følelser – man ved, at nu kommer baby ud. Men man ved at også, at det er akut, fordi noget ikke er, som det skal være. Da min ældste søn Villads kom til verden, var både graviditet og fødsel meget kompliceret. Efter 36 timer med veer kunne jordemoderen konstatere, at han havde navlestrengen om halsen. Vores søn kunne ikke komme ud på naturligvis. Men ud skulle han – hurtigt. Så vi endte i akut kejsersnit. Aldrig har vi været så bange. Tænk hvis vores søn ikke fik ilt. Tænk hvis de ikke nåede at få ham ud. Tænk……hvis han døde. Heldigvis fik de dygtige læger Villads ud i tide, og selvom mor her var hårdt medtaget i dagene efter, var det mine lykkeligste dage. Da vores yngste skulle til verden, kunne jeg ikke bære tanken om, at skulle igennem det sammen. Derfor valgte vi, at Carl skulle til verden ved planlagt kejsersnit. Jeg blev mødt med mange fordomme – for hvem vælger frivilligt et kejsersnit, når det er muligt at føde naturligt?! Det var mit livs bedste beslutning.

says:

Hej Jeanette.

Tak for roserne 🙂

Hold da op, en tur i har været igennem. Det har da godt nok være en følelsesmæssig rutschetur. Jeg kan godt forstå, at i valgte et planlagt kejsersnit ved barn nr. 2 – ingen fordomme herfra 🙂

Helle Tøndering

says:

Hvor er jeg glad for at I skrev om det her, det er næsten en tro kopi af hvordan Felix’s fødsel forløb… bortset fra jeg Meget godt kunne mærke veerne trods Epidural sprøjter.

Jeg gik 13 dage over, havde også en uge med frem og tilbage til sygehuset, havde en milliard slanger sat til under forløbet, og havde en fold som Felix ikke kunne komme ud over, og jordemødre lægen og 1000 (sådan føltes det) andre medicinsk faglige personer tog den ene prøve efter den anden af lillemanden hovede imens jeg stor tudende kæmpede mig igennem veerne. Godt Mulle (min mand) virkelig bare var faktisk og distraherende mig og gjorde det hele lettere. Pludselig faldt lillemandens værdier… og så gik det stærkt. .. (har jeg fået fortalt… for jeg husker det ikke) kom op på operationsstuen fik,endnu en epidural … uden virkning, så fuld narkose til mig og Mulle måtte forlade stuen. 8 min. Efter sad han med vores søn i armene, også i ført Den lækre blå George Cloney uniform.

Trods alt en fantastisk dag ❤

says:

Hej Helle.

Dejligt at høre, at du er glad for indlægget.

Det lyder godt nok også som om, at I har været igennem en hård omgang. Men når lillemanden kommer rask ud, så bliver det jo alligevel en fantastisk dag, som du også skriver 🙂

Klaus Svendsen

says:

Min kone skal have kejsersnit den 3/9 – planlagt godt nok. Vi glæder os begge to og krydser fingre for at det går godt.
En svulst er ikke lige det, man håber på at høre fra en fødselslæge – eller en hvilken som helst anden person, så det glæder mig, at det gik godt til sidst hos jer.

Tak for et godt indlæg – det er fedt at høre andre mænd fortælle om et kejsersnit og vise at de har følelser!

MVH Klaus

says:

Hej Klaus.

Tak for dine fornemme ord. Dejligt at høre, at du sætter pris på indlægget.

En svulst er nemlig en forfærdeligt ord, men heldigvis gik det hele godt.

På DaddyO.dk krydser vi også for jer 🙂

Stine

says:

Præcis. Der er ikke andre end mig, der skal bestemme om jeg skal igennem en graviditet og en fødsel.
Men manden burde også kunne vælge fra.

Synes sammenligningen med en delt lejlighed er åndssvag. Sammenlign i stedet med byggegrund som parret har fået i gave. Nu skal parret så beslutte om kvinden skal bygge et hus (helt alene) på grunden. Hun har ikke lyst – skal manden så have vetoret og kunne sige “jamen nu har vi grunden og den er fælles og vi ejer den begge, og jeg vil gerne have et hus på den, så jeg bestemmer at du skal bygge det, selvom du hverken har lyst til arbejdet eller selve huset”?

says:

Hej Stine.

Tak for din kommentar. Mikkel ønsker ikke at kommenterer, så det bliver et svar fra DaddyO istedet!

Det er også en rigtig fin sammenligning du laver med byggegrunden!
Jeg tillader mig lige at spørge hvordan manden skulle kunne vælge fra? Mikkel vil jo gerne vælge “til”!

Jeanne

says:

Både og. Så længe det er kvinden der fysisk skal bære barnet, er det også hende der kan vælge til eller fra.

Samtidigt synes jeg dog at “abort” gælder begge veje. Vil manden ikke have barnet, bør han juridisk kunne afskrive sig enhvert ansvar før abort grænsen er trådt ind.

says:

Hej Jeanne.
Tak for dit svar og syn på det. Mikkel har ikke ønsket at kommentere tilbage, men det vil vi (DaddyO) selvfølgelig gerne.

Det er et vildt svært emne at snakke om – og for mange også et tabu – men vi synes at det i det mindste fortjener at blive bragt (mere) op i debatten. Interessant tanke med at fraskrive sig ansvaret fra barnet! Vi må håbe at der sidder nogle på den anden side og læser med på alle de gode ideer som vi får fra jer læsere. Tak for input – det er vi glade for!

Mie K.

says:

Virkelig godt blogindlæg, må jeg vist hellere få vist manden. Specielt billedet hvor du beskriver du ikke aner hvordan man holder et spædbarn går rent ind, og beskriver de tanker man selv går med om den omvæltning der venter som man ingen idé har om hvordan er.
Der er kommet et nyt tiltag i min kommune (Randers) som hedder Familieiværksætterne, her er det en sundhedsplejerske og en jordemoder som fortæller om alt fra det praktiske med at sikre hinanden, økonomi osv. til fødselsforberedelse og den første tid med barnet. Samtidig kommer det også til at fungere som den fremtidige mødregruppe når de små er kommet til verden. Der er mødegange både før og efter fødslen hvor der bliver givet gode råd til alt hvad der har med den lille ny at gøre. Ind til videre har det været rigtig godt og lærerigt, og håber det bliver mere udbredt end det i har været igennem. For det lyder ikke videre positivt.

Claus Bergstrøm

says:

Hej DaddyO
Har du en opskrift på den der kylling? Altså hvordan laver man dejen?

says:

Hej Claus,

Ja, du skal bruge:

– 1 kg mel
– 1 kg fint salt
– 6 dl lunkent vand

Held og lykke med projektet. Jeg er sikker på, at det kommer til at smage skide godt 🙂

Kasper – DaddyO.dk

Camilla Hejsedal

says:

Åh ja, endelig noget lækkert og design til børneværelset!

DaddyO.dk - Laus

says:

Hej Camilla.
Tak for din kommentar – sjovt at kvinder også finder vores indhold interessant 🙂 Vi er helt enige – det er lidt lækkert design og skiller sig meget ud – hvilket jo har været en del på mode de sidste mange år.

Du kan også bruge den andre steder end på børneværelset – men det er nok der den ender trods alt!

Simon Frederiksen

says:

Det ser fedt ud og jeg vil forsøge at overtale chefen derhjemme til sådan et. Hvordan fungere det med de vedhæng? Følger der noget med som standard?

says:

Hej Simon.
Tak for dit spørgsmål – nej jeg tror ikke der er noget med. Du køber et stativ og behøver egentlig ikke mere end det, hvis du har andre ting derhjemme du kan hænge op.

Erik Jacobsen

says:

Haha, virkelig godt skrevet! Og ja, måske skulle man ha’ droppet de indledende kampe til fordel for kvartfinalerne, men det er jo så ikke været så mange mål 🙁

Simon Jönsson

says:

Jeg kender det godt. Børn slår alt. I det mindste kom du ikke i babysam også! Kom så Costa Rica!

says:

Begge mine børn er flaske børn:-)

Uhh ja husker det godt:-( du skal nok producere mælk, du skal bare lige i gang. Det var den besked vi fik af vide da vi fødte min datter feb. 2011. Jeg har i gennem hele min graviditet ikke haft ondt, aldrig løbet fra brysterne. Men det var bare noget pjat, sagde de.
Ihærdigt og unge som vi begge er, prøvede vi i 5 dage at få det til at fungere med amningen. Ind og ud af hospitalet med et barn der var født for tidligt, havde udviklet gulsort, og så til sidst tabte sig af ikke at have fået noget mad:-( total græde færdig og udmattet var vi nærmest begge to.
Jeg havde malke maskinen på 1,5 time og der kom ikke noget ud. Til sidst sagde min svigermor til mig, at nu kørte min mand ned til Brugsen og købte nogle flasker og mælkeerstaning.
Og så gik det jo meget bedre:-) hun blev dejlig mæt og glad. Og vi fik noget søvn og dagen så bare så meget lysere ud næste dag.
Spurgte min sundhedplejske som jeg fik til min datter, og hun sagde til mig at der er bare er nogle der ikke producere mælk, og det var den rigtige beslutning vi havde taget, da det var vigtig at hun fik noget mad specielt fordi hun havde gulsort.
Og da vi fik min søn, prøvede vi en enkelt dag for at se det an. (Men nej ingen mælk i mine bryster) så han er også flaske barn.

Så mit svar er til jer, ikke for enhver pris:-) husk at mærke efter og følg jeres fornemmelse. For hvad der er rigtigt for mig, er måske ikke det rigtige for jer:-)

Håber det lykkes for jer? Ville jo selv ønske jeg kunne have haft gjort det. Men det gode ved flaske er at man kan styre det noget mere og i fædre kan tage at give mad:-) hvilket har betydet meget for min mand at kunne få lov til det:-)

Mvh saafintfine.blogspot.dk

says:

Hej Saafintfine!

Tak for dit indlæg – dejligt med respons! Det er godt med råd fra sundhedsfagligt personale, det giver nemlig ro på for alle parter, hvilket jo også er utroligt for at få en form for rutine og dagligdag kørende.

VI har jo ingen ekspertise på området, men det lyder da helt sikkert som om at du har valgt rigtigt – det skal være udholdeligt for både mor, far og baby!

Og ja vi er kommet på den anden side af malkemaskine og udmalkning, men det var en hård og lang kamp!! 🙂
God weekend 🙂

Kathrine

says:

Ja føntørren er et hit, men der findes faktisk også et andet hit, som hedder White noise – der findes mange videoer på youtube. Det har en rigtig beroligende effekt, og var et hit hos os da Emily var helt lille

says:

Hej Kathrine – ja jeg kender det godt!
Du kan få det som app også, hvor de enten laver white noise eller lyder som en vaskemaskine eller andre ting! haha… Meget sjovt at det virker, men det må jo minde dem om en lyd fra livmoderen! Anyways, så er det bare fedt at der noget man kan gøre når junior er helt utilfreds!

Helle Tøndering

says:

Ammes… ik for hver en pris. De beroligende ord fik jeg af min sundhedsplejerske. Og gudskelov for lille manden ku ik finde ud af det med babbelutterne. Så jeg malkede ud manuelt de første 4 uger og så fik han erstatning derfra.

Jepper depper… junior lever i bedste velgående. Vi sørger bare for at have det hyggeligt når han så får flasken i stedet og på andre tidspunkter så han får den nærvær han ellers ville have fået ved amning.

Elsker din blog, håber det er ok jeg som kvinde følger med…. gir fif videre til min mand.

says:

Hej Helle. Det er bare super du læser med. Kvinder er selvfølgelig også velkomne på siden (så længe de giver tips og tricks videre) 🙂 Og hvor godt at det gik fint med junior – det er nemlig ikke for en hver pris. Jeg har skrevet lidt om det på den side jeg linker til i bloggen, men det har du sikkert allerede set 🙂

Franks Mor

says:

Det har virket pragtfudt hos os! (og reddet en del nattesøvn)! Ps. Husk at sætte den på varm luft ;-(

says:

Hej Franks Mor.

Ja, det fik vi vist ikke lige taget højde for i vores Far-Tip! Hos os er den gået hen og er blivet et fast værktøj til bleskift 🙂

Franks Mor

says:

Tak for tippet. De kan også bare være med elastan, det giver også stretch. #Mor-tip

says:

Hej Franks Mor.

Ja det kan også være en god ide med lidt elastan. Jeg har ikke lige selv nogle med elastan, men det lyder som en super ide! Tak for dit input!

Mvh Laus

Michael

says:

haha. Jeg var da færdig af grin over sammenligningen. Jeg danser som en hest, men vil da helt sikkert prøve det en dag….

Michael

says:

Min kone havde også et sygt ammeforløb med ammebrikker og malkemaskine! Heldigvis kom vi ud på den anden side og det går nu godt med Bertram (8 uger)….

says:

Hej Michael. Ja det kan virkelig være hårdt nogle gange at få amningen igang. Man ser jo kvinder på cafeer der lige tager babbelutten frem og fodrer junior. 🙂 Godt at det gik med din knægt!

Sussi Gudmundsson

says:

Det samme blev min man “tvunget” til i januar da jeg havde en uge eksamen. Jeg var ogs kun buffet for lillepigen og resten klarede han. I er jo sejere end I får det til at lyde ☺

says:

Hej Sussi,
Ja vi er faktisk ret cool os fædre! Det kan godt være vi ikke føder, men vi hjælper jo bare på en anden måde! 🙂
Og godt klaret af din mand også!

Far

says:

Vi har denne bil og ja den er mega fed – men primært som pyntegenstand…

Måske I skulle prøve produktet INDEN I anmelder det!

For det første så vil den næppe kunne udvikle barnets evne til at gå, for det andet så er sædet IKKE behageligt med imiteret læder, men blot et stykke hårdt plastik og sidst men ikke mindst: at sige bilen er fra 1 år er også at strække den.

Bilen er så høj at et gennesnitsbarn på 1,5 år ikke kan nå jorden når det sidder på sædet, rat og sæde sidder ligeledes så langt fra hinanden, at barnet sidder foroverbøjet for at nå, hvilket ikke gavner balancen.

Dette indlæg er ikke ment som kritik at produktet, men af denne anmeldelse, produktet egner sig fint til børn fra 2 år og kvaliteten er da også super.

says:

Hej Far.
Tak for input – det er dejligt med feedback.
Blogposten er ikke ment som en anmeldelse, da ingen af os ejer den – vi synes bare den var (fucking) sej og fortjente at blive delt 🙂
Vedr. din kritik, så er det taget til efterretning og vi har ændret til “læderlook” og henvist til siden hvor vi har produktinformationen fra.
Mvh
Laus

says:

Det er ret vigtigt lige at bemærke at babysam ejer oddermærket, hvorfor denne butik i særdeleshed ikke er uparisk i deres rådgivning. Desuden er Silver Cross den rigtige Rolls Royce blandt barnevogne. De dumper så div tests og er ikke bilvenlige…

says:

Hej Jacob,
Tak for dit input – det er dejligt med feedback.
Vi er, som vi skriver under ‘Hvem er vi’, ikke eksperter, og derfor lærer vi hele tiden 🙂 Vi har taget din kritik til efterretning, og nu ændret en smule i indlægget om barnevogne.
Mvh
Kasper

Mie

says:

Jeg har opfordret dem til at dele med deres mænd, og i mændenes facebook gruppe. Så i ikke bliver invaderet af pre-kaffe-kage-foreningen. 🙂
Noget jeg synes der kunne være nemmere og mere overskueligt er at køre et mere klassisk blogdesign med så man ikke behøver bladre osv. Jeg synes det kan være lidt svært at finde rundt (ellers er det bare en form for tidlig ammehjerne). 🙂

Mie

says:

Faldt helt tilfældigt over siden her. Jeg er godtnok ikke mand, men kommende mor. Har delt den i min terminsgruppe, så det gode budskab kan blive spredt. Specielt fødselshuskelisten fik mig næste til at græde af grin. 🙂

says:

Hej Mie.
Ja du er jo godt nok tæt på at være vores målgruppe og alligevel så langt fra 🙂 Du er vel en MommyO!
Fedt, at du kan lide siden og at du har delt den med pre-kaffe-kage-foreningen – vi vil gøre vores bedste til at hjælpe jer alle på vej, med nye artikler og sjove indslag.

MVH Laus