Gæsteindlæg: Ligestilling på familieområdet

Ligestilling er et brandvarmt emne. Kvinderne kæmper sig til tops på lige vilkår som mændene, lønningerne udligner sig mere og mere, og der er mange populære arbejdsbrancher, hvor kvinderne rent faktisk har overhalet mændene. Men der er stadig et sted, hvor ligestillingen har svære kår…

Gæsteskribent Mads Bisp
Gæsteskribent Mads Bisp med sin kæreste (der blogger på www.incredibaby.dk) og søn

Jeg går ind for ligestilling og mener, at det er fuldstændig ligegyldigt, hvilket køn der har en topstilling, bare personen er den bedst kvalificeret. Men men men. Det er slet ikke ligestilling på arbejdsmarkedet, jeg vil tage op til diskussion. Det er ligestillingen på ”markedet” som forælder. Og især hvis man bliver forældre som studerende.

Det er en lovmæssig pligt, at barnet skal have mulighed for at have både en mor og en far, der må derfor ikke ske en forskelsbehandling i tilfælde af, at parret går fra hinanden. Det er her problemstillingerne viser sit sande ansigt.

Børnepengene tjekker ind på moderens konto og faderen får KUN barselspenge, hvis moderen giver ham lov til at få noget af barselstiden. I tilfælde af at man er studerende forældre, får moderen mulighed for dobbelt SU i et helt år, hvor faderen kun får et halvt år.

Læs også: Er det forventningen, at mødre engagerer sig mere end fædre?

Jeg kunne blive ved med at remse uligheder op på familieområdet, men det er blot for at vise min pointe.

Jeg er ikke i den situation, hvor uligheden ånder mig i nakken, og jeg frygter ikke at ryge i den økonomiske saks, hvor mange af mine medfædre befinder sig, men der er SÅ lidt fokus på denne form for ligestilling, og det er ikke retfærdigt.

Al ære og respekt for kvindernes ligestilling, men tag skyklapperne af og hjælp de fædre, der ikke har økonomisk råderum til at opfylde barnets pligt til også at have en far. Og giv faderen mulighed for at etablere et familieliv.

Læs også: Jonas, alenefar til tvillinger: “Lad være med at være en pussy”

”Fædre har ikke ret til et familieliv, når ligestillingen på det økonomiske på familieområde er så langt bagud,” konstaterer Jesper Lohse, landsformand for Foreningen Far.

Hvem er jeg, der kan sige sådan?

Jeg er far. Jeg er journaliststuderende. Jeg har en retfærdighedssans større end, man kan forestille sig. Jeg har ikke nogen faglig baggrund for at kunne udtale mig, men jeg kan se på fakta. Og efter en snak med Jesper Lohse er det ikke en engangsforestilling. Det sker hele tiden, og det vil fortsætte med at ske, hvis fokusset ikke bliver optimeret.

//Mads Bisp

Giv din stemme til kende i kommentarfeltet, hvis du er enig eller uenig! 

Børnefamiliens typiske faldgruber
Les Deux Kids Snapback - Fed Kasket Til Baby og Børn

Skriv din kommentar her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.