Hverdagen er jo… fucking fantastisk

Jeg må indrømme, at det første år som far har været hektisk. Rigtig hektisk. Men på den gode måde. Der er jo sket en fandens masse fantastiske ting med den lille sherif, men samtidig har det også været fandens hårdt. Her tænker jeg især den knappe søvn. Men nu er det efterhånden blevet hverdag at være far, men hverdagen og hverdagene er da godt nok røvhamrende fantastisk.

Viggo på legeplads
Den lille sherif fyrer op på en af stenbroens legepladser!

Hvis du følger med på DaddyO.dk, så er det nok gået op for dig, at det er blevet hverdag på DaddyO.dk-redaktionen. Der kommer ikke lige så mange blogindlæg som tidligere, og det hænger blandt andet sammen med, at der ikke konstant sker noget nyt i vores liv som fædre. Med andre ord har vi efterhånden lært vores små sheriffer så godt at kende, at det er blevet sværere for dem at tage røven på os – men bare rolig, vi skal nok blive ved med at rapportere ærligt om #livetsomfar!

Læs også: Et år som fædre – det har vi lært

Men det er ikke bare blevet hverdag på DaddyO.dk-redaktion, hverdagene er også blevet til hverdag i vores respektive liv. Vi står tidligt op (som altid), vi laver morgenmad til vores små sheriffer, vi afleverer dem i vuggestuen, vi tager på job, vi henter de små sheriffer i vuggestuen, vi hænger ud med de små sheriffer og så videre. Du ved nok, hvordan en forholdsvis normal hverdag tager sig ud, og vores respektive hverdage er sgu nok ret normale.

Hverdagen er altså røvfed…

Før at jeg udråber mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og fredag til de mest fantastiske dage i ugens løb, så må jeg hellere lige gøre det klart, at jeg elsker weekender, hvor der er mulighed for at spendere god gammeldags kvalitetstid med familien og vennerne. Og jeg elsker selvfølgelig også at have ferie. Men jeg må samtidig blankt erkende, at jeg er gået hen og blevet ret vild med hverdagene. Den skyldige i det er utvivlsomt den lille sherif.

Det forholder sig selvfølgelig ikke sådan, at jeg hver dag vågner og hopper ud af sengen som en beskægget udgave af Ole Henriksen. Det er stadig ubeskriveligt hårdt at stå op et sted mellem klokken 04.43 og klokken 05.17, så det er altså ikke det der gør hverdagene røvfed.

Læs også: Far-Tip #10 – Send lillemor til lagersalg

Det der i min optik gør hverdagene hamrende lækre, er hverdagenes små rutiner. Dagene starter for eksempel altid med, at den lille sherif fortærer en banan eller fersken på lidt under et minut. Herefter står den på larmende leg, der formentlig vækker hele opgangen. Og når klokken nærmer sig syv, vækker vi den langhårede, og så står den på 3-meters-spurt i soveværelset. Jeg er fucking vild med vores morgenrutine, med undtagelse af at den bliver sparket ubehageligt tidligt igang.

Endnu en ting der gør hverdagene fantastisk er tiden mellem 15.30 og 16.00. Det er på det tidspunkt af dagen, at den lille sherif bliver hentet fra vuggestue. Og det er simpelthen fantastisk, når han stavrer mig i møde med et flot 11-tal og et stort smil, og herefter vader lige forbi mig, fordi han har fået øje på en stor rød skovl.

Læs også: 10 ting som fædre siger

Men hverdagene er (selvfølgelig) ikke lortefri

Selvom jeg gået hen og blevet smule småforelsket i hverdagene, så er hverdagen jo ikke lortefri – hverken bogstavelig talt eller i overført betydning.

Udover at hverdagene går meget tidligt i gang, så har jeg på egen krop også erfaret, hvad ulvetimen er, og hvorfor den har et ekstremt dårligt ry hos alle børnefamilier. Det er simpelthen ufatteligt, at ingen dansk politiker nogensinde er gået til valg på at afskaffe ulvetimen – det havde med sikkerhed givet vedkommende en sejr.

Er du også teenageforelsket i hverdagens små rutiner, eller er det bare mig, der er helt uden for pædagogisk rækkevidde?

Far-tip #18: Fennikelthe til kamp mod kolik
Tips til den perfekte barselsgave til kvinden der fødte dit barn!

Skriv din kommentar her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.