Kvinderne har talt – der skal du kigge hen, når de ammer!

Hvor skal mænd kigge hen, når kvinder ammer? Det er et spørgsmål, som ingen mand nogensinde vil kunne svare på. Derfor har vi rådført os med vores kvindelige følgere på Facebook og Instagram. Og i denne blogpost giver vi dig kvindernes svar råt for usødet. 

Breastfeeding rocks

Fra tid til anden er vi mænd i selskab med en ammende kvinde, som ikke er vores egen kæreste eller kone. Når man er far, sker dette oftere end, før man blev far. For de kære kvinder fylder pludselig hjemmet med mange nybagte mødre blandt andet fra deres mødregruppe aka. kaffe- og kageforening.

Men hvor foretrækker de nybagte mødre, at “fremmede” mænd kigger hen, når de ammer? Vi vil for alt i verden ikke overtræde de nybagte mødres privatsfære, og derfor kan man godt komme i tvivl om, hvor man egentlig skal kigge hen, når de små mennesker sutter løs på den mælkefyldte buffet. Vi mænd kommer aldrig til at stå i samme situation som kvinderne, selvom Laus faktisk har brændende ønske at kunne amme. Så Daddyo.dk er gået direkte til kilden og har spurgt, hvor kvinderne foretrækker, at vi mænd kigger hen, når de ammer.

Desværre har kvinderne ikke været helt enige om, hvor “fremmede” mænd helst skal kigge hen, når de ammer. Så vi kan ikke give dig SVARET. Vi har derfor delt kvindernes svar op efter bedste evne. Og så er det altså op til dig at vælge din løsning.

Du skal kigge os i øjnene:

@fruholstlarsen: I kan kigge os i øjnene ligesom i normalt ville gøre, når vi er fuldt påklædte.

Mette Sørensen: Kig folk i øjnene, uanset om de ammer eller ej. I kigger vel heller ikke på andre kvinders bryster hvis de ikke ammer?

Jo, det sker nok, at vi kommer til at se på andre kvindes bryster. Undskyld, Mette Sørensen…

@nutidensmor: I øjnene! Og spørge, hvis der er noget de vil vide. Total akavet og unaturligt, hvis man ignorerer ”elefanten i rummet”, og lader som om der altså ikke er bare patter.

Mie Brobøl Løfqvist: Som de andre skal der bare kigges i øjnene. Men jeg er slet ikke blufærdig. Mine bryster er for mig slet ikke sexede i øjeblikket når der ammes. 

@tigermorssysler: Jeg tænker også, at I kan kigge os i øjnene eller evt. på vores mund, hvis vi snakker. Hvis vi ikke snakker med jer, kan I evt. forsøge at kigge over brysthøjde – skulder og ansigt generelt er måske en mulighed, selvom det er svært distraherende med en ammende kvinde.

Ovenstående kommentarer lader vel ikke megen tvivl stå tilbage. Kvinderne her vil have, at vi holder øjenkontakt, når de ammer. Vi tillader os dog at analysere lidt på kommentarerne og tilføje, at du nok ikke skal søge øjenkontakt, medmindre du i forvejen taler med den ammende kvinde. Men vi kan jo tage fejl…

Ét kig på babserne er OK:

@frejab: Haha, jeg er vildt med hashtagget #mælk. Umiddelbart skal de vel bare kigge på ens ansigt?! Alts hvis man sidder og snakker sammen fx. Ellers så sker der da ikke noget ved, at de lige skuler lidt på brystet (så længe det ikke er åbentlyst) – hvem kan blame dem? Jeg vil sgu da også lige smugkigge lidt, hvis der var en mand, der svingede dilleren ud.

@mrsboerger: Så længe der ik blir decideret stirret på mine babser er jeg ik sart. Det er naturligt at kigge (gør jeg også selv), men det er korte blikke og ikke for mange. Fedt emne at tage op BTW.

@raunsholt: Jeg er ligeglad med om i tager en kigger, men lad være med at stirre

@mrsholmgaard: Få nu bare ”kigget” på patterne overstået. Kvinder gør det jo også, og man kan da ik lade være! Det jo som en magnet!! Men lad vær at falde i staver, få boner, eller slikke jer om læberne. Og kig os i øjnene…Man kan også ta skeen i den anden hånd og sige ”det må du sgu undskylde” og så se kvinden i øjnene, det bliver langt nemmere hvis den akavede situation er blevet italesat.

@thenordicmood: Åhh, det er sq også lidt svært. Jeg synes selv da jeg ammede at det til tider kunne blive lidt akavet – feks når det er svigerfar eller chefen man snakker med. Det med øjenkontakt er jo super, men tit kigger kvinden lige ned på barnet og så kommer vedkommende man snakker med naturligt til også at kigge på barnet/brystet. Synes nu det næsten bliver mere akavet hvis man prøver at lade vær med at kigge, end hvis man bare kigger og så videre – bare man undgår at stå og stirre, så går det jo nok.

Vi er især vilde med kommentaren fra @frejab, der tilstår, at hun nok også lige ville smugkigge, hvis der var en mand, der hev dilleren ud og svingede med den. Vi ved nu ikke helt, om det kan sammenlignes, men det er i hvert fald en fantastisk kommentar! De her kvinder mener altså, at det er helt ok med et lille hurtigt kig på babsen, bare du ikke stirrer og opfører dig som en suspekt kinky fætter.

Kig-væk-finten er også en mulighed:

@_jeppesmor_: Uh, den er svær, kan nemt forstå jeres dilemma, det er ikke nemt hvor man må kigge, men det bedste ville være hvis mænd kunne kigge på en, som når man er påklædt, da dette nok ik altid er så nemt som det er sagt, så er tv’et en god mulighed eller en snak med barnets far, synes min mand altid tyr til snak og øl med barnets far, når mor skal amme.

Michael Laudrup

DaddyO.dk elsker naturligvis Michael Laudrup, og han er jo den ukronede konge af kig-væk-finten. Og hans kig-væk-finte er altså også en mulighed, hvis du ikke rigtig ved, hvor du skal kigge hen, når et sultent spædbarn pludselig går ombord i mælkebuffeten.

Kig hvorhen I vil:

@r._.i._.c: I kan kigge lige hvor i vil. Jeg er ligeglad, for mig er det det samme som hvis jeg selv eller andre sad og spiste her er det bare et lille barn. Men giver @_jeppesmor_ ret opfør jer som sad vi fuld påklædt.

@mettehele: Når jeg ammede foran svigerfar, og mandlige venner/mandens venner spurgte jeg altid om det var ok og sagde at jeg intet havde imod de blev siddende, men at jeg gerne ville gå afsides hvis det gjorde dem ubehageligt til mode (hvilket jeg nu aldrig har prøvet). Og så var den jo ligesom åben der. Jeg har altid prøvet at være diskret, men været ligeglad med hvor dælen I har kigget hen. Det’ jo bare bryster

@mrs_bernscherer: Kig på hvad end I ellers ville have kigget på – når første blik til barn og babser er overstået. For det er helt normalt at kigge på hvad der sker – om det så er et bryst der giver mælk eller en snotnæse der skal tørres. #amningernormalt #amningernaturligt #amoffentligt #normaliseramning #amningersundt

Det´jo bare bryster! Og derfor er det altså, ifølge disse kvinder, helt i orden, hvis man kigger på, mens de ammer. Men kvinderne er faktisk helt ligeglade med, hvor helvede vi mænd kigger hen, når de ammer. Ifølge dem skal vi altså bare kigge på det, der falder os helt naturligt. Hmm, og hvor er det så lige, at det er mest naturligt at kigge hen? Ja, det må jo være op til den enkelte at vurdere.

Kig nu bare:

Josefine Øgaard: Har ingen børn endnu selv. Men det er så naturlig en ting så kan ikke se problemet i at man kigger.

@carouk: Det kommer jo an på blikket når i kigger. Personligt er jeg ligeglad om der bliver gloet eller ej, men nok syntes det var lidt akavet hvis der blev kigget og der stod sex i øjnene på beskueren. Hvis der i stedet blev kigget med glæde (over at der bliver ammet) og over hvor lækker babyen er og bliver givet et lille kompliment eller spurgt indtil barnets alder, navn eller om man skulle have brug for noget, så er det cool med mig! Og jeg kigger selv herre meget på babser, kan ikke lade være.

@pyllermor.dk: Hvis kvinder lader deres ammebryster hænge frit – så ber de selv om at i glor. Så glo da for filen alt hvad i kan!!

@malenejohanna: Hvis i vil se på mine store ammende bryster som sprøjter med mælk, så værsågod. Det ville nu bare være hyggeligere at kigge hinanden i øjnene og få en sludder…

@zidine: Kigger selv når nogen ammer, syntes ikke det er specielt sexet, men fascinerende og ammer stadig min dreng på 9 måneder. Jeg tager mine hensyn og er opmærksom på i hvilke omgivelser og så er det oss bare nemmere, for min drengs vedkommende, at bevare koncentrationen når vi går lidt afsides…end når det er i et lokale med andre tilstedeværende – han er alt for nysgerrig og så blir det bare et værre amme-show…

Svaret fra kvinderne er ikke til at tage fejl af. Du skal bare kigge med, når der ammes. Når barnet går ombord i mælkebuffeten, er det noget af det mest naturlige her i verden, og derfor skal du altså bare kigge med.

Dét skal du bare ikke gøre:

Camilla Thøfner: Haha måske bare ikk (kigge) direkte på babserne. 

@heidimor93: Bare please lad være med at sige “uh jeg ved slet ikke, hvor jeg skal kigge hen” så er det da først, det bliver akavet…

@bolinebrock: Undgå også kommentarer som “hold da op! De er godt nok blevet store hva hæhæ…..!” Øhm, jaaaah…..

@ditteduttes: Bare I ikke stiller jer bag skulderen på moderen og snakker med barnet, der spiser. Det er det værste, så hellere glo lidt på mine bryster.

Og så var der de kvinder, der fortalte os, hvad vi IKKE skal gøre, og ikke hvad vi skal gøre. Og vi er især vilde med @bolinebrocks kommentar om, at det absolut ikke er en god idé at udbryde “hold da op! De er god nok blevet store, hva’?” Det er ellers en kommentar, der ligger lige til højrebenet. Men den skal du nok holde igen med, hvis du ønsker at bevare det høje humør.

Ja, drenge. Vi har ladet kvinderne komme til orde, men de kunne som sædvanligt ikke blive enige. Så det er altså op til dig at vælge, hvilken løsningsmodel du foretrækker.

Tak til alle de kvinder, der har givet os råd om, hvor vi skal kigge hen, når de ammer. Det har virkelige været en fornøjelse at læse kommentarerne igennem. Selvom der ikke blev plads til alle kommentarerne, så er vi meget glade for dem alle sammen.

Husk, at du kan følge DaddyO.dk på Bloglovin! Og diskuter endelig emnet nedenfor i kommentarfeltet!

Jeg har snottet på min søn!
Tidligere "topatleter": Det bliver skidegodt med aktiv julekalender!

Lene

says:

Sikke skøn læsning! 😉 Vil lige tilføje, at jeg idag var på loppemarked i Musikhuset (Århus), hvor jeg, på et tidspunkt, sad og ammede min lille 5mdr gamle datter, Ella. Der kom en kvinde hen og stod lidt foran vores bord, hvorefter hun sagde: Jeg synes det er fedt, at du gør det! Jeg svarede, at det jo er en nødvendighed, at fodre mit afkom. Hun svarede: Ja, for jeg ved jo at det fylder meget idag og jeg synes altså bare det er så godt! Man ser jo halvnøgne mennesker alle steder på reklamer, så hvad betyder en ammende kvinde?! (Noget i den stil, ihvertfald – husker ikke helt ordrækken – ammehjerne…?! ;-D Men ihvertfald takkede jeg hende fordi hun bare var sød!
God aften!
Lene.

Skriv din kommentar her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.