Juniors første ferie

Det var fuldstændig vindstille, og solen bagte fra en skyfri himmel. Det var nærmest mere perfekt end de steder, der normalt er afbilledet på 20-kroners-postkortene i kioskerne på Rhodos.

I forrige weekend befandt jeg mig i et sommerhus i Rågeleje. Jeg skulle spendere weekenden sammen med junior, hans mor, en barndomsven og hans højgravide kæreste. Det var ikke kun vejret, der gjorde denne “ferie” til noget helt specielt. Denne “ferie” var nemlig juniors første ferie nogensinde.

Rhodos

Ny power til batterierne, trods kortere nattesøvn…

Weekendens overskrifter var forud fastsat til at være; afslapning, hygge og genopladning af batterierne.

I eftertænksomhedens ufattelige klare lys var dette (heldigvis) præcis hvad, weekenden bød på. Nattesøvnen blev godt nok en smule forkortet i forhold til normalen. Dog havde Viggo ingen skyld i den afkortede nattesøvn, for han “stod” som sædvanlig op kl. 6-ish. Den forkortede nattesøvn havde i stedet grobund i, at det egentlig var meget hyggeligt at drikke Paulaner Hefe-Weissbier og spille Bezzerwizzer (som jeg btw. vandt) til lidt sent ud på natten…

På trods af den afkortede nattesøvn lykkedes det os alligevel at returnere fra weekenden med fuld power på batterierne.

Bezzerwizzer

Den perfekte kombination

At vi returnerede til Frederiksberg med fuld power på batterierne, har vi helt sikkert min kammerat og hans kæreste at takke for. Min kammerats kæreste nedkommer med deres førstefødte til august, og de glæder sig selvfølgelige som små børn (ja, den formulering er nok en anelse malplaceret i forhold til emnet).

De synes derfor, at det var fantastisk at “øve” sig med junior. Og derfor var det muligt for den langhårede og mig at sidde ned og spise samtidig…SAMTIDIG!!

Og derudover findes der vel næppe noget mere hjertevarmende end, at andre kan lide og gider bruge tid sammen med dit barn.

Denne par-ferie-kombinationen er yderst anbefalelsesværdig, når du skal på ferie med junior/juniorinden for første gang. Hvis dine venner ikke allerede er igang med at formere sig, så anbefaler jeg, at du gør dit for, at de kommer igang – om du så skal klippe hul i din kammerats kondomer eller udbytte hans kærestes p-piller med tic tacs.

Bålmad er mandemad

Sommerhusferien gav også mulighed for en gedigen omgang mandemad, som naturligvis blev lavet på bål i bedste Nak & Æd-stil.

Min kammerat og jeg lavede en saltindbagt kylling på bålet, mens solen bragede ned i vores høje tindinger – i forhold til den generelle temperatur var det idiotisk, men bålmad er mandigt, og det blev sindssygt velsmagende.

En saltindbagt kylling går i alt sin enkelthed ud på, at man laver en vanvittig saltet dej, som skal fungere som stegeso. Kyllingen skal pakkes ind i dejen, og derefter skal det hele smides direkte ind i flammerne. Dejen bliver hård som sten, og derfor bliver kyllingen mere saftholdig end en 35-årig kvinde til en Take That-reunionkoncert.

Find opskriften på saltindbagt kylling her.

Når kyllingen er færdig, er dejen stenhård. Derfor bliver man nødt til at slå hul på den med en hård genstand. Denne genstand kan fx være en kroketkølle.

Videoen nedenfor viser, hvordan min kammerat og jeg slår hul på den færdige kylling.

Hvorfor ligner junior sin far?
BabySpyder Aktivitetsstativ fra Franck & Fischer

Claus Bergstrøm

says:

Hej DaddyO
Har du en opskrift på den der kylling? Altså hvordan laver man dejen?

says:

Hej Claus,

Ja, du skal bruge:

– 1 kg mel
– 1 kg fint salt
– 6 dl lunkent vand

Held og lykke med projektet. Jeg er sikker på, at det kommer til at smage skide godt 🙂

Kasper – DaddyO.dk

Skriv din kommentar her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.