Juniors første tur i svømmehallen

Den langhårede og jeg havde i lang tid talt om, at vi skulle have junior med i svømmehallen, men det var endnu ikke lykkedes. Planlægning er essentielt, når man har med små størrelse at gøre – det ved du garanteret alt om, hvis du er far (eller mor) – og derfor var juniors første tur i svømmehallen blevet udskudt adskillige gange.

Endelige var det lykkedes at finde en dag, hvor alt, forhåbentlig, ville gå op i en højere enhed. Og jeg glædede mig som et lille barn.

Normalt er jeg ellers ikke særlig glad for svømmerhaller. Jeg vil nok endda beskrive dem som deciderede forfærdelige, hvis jeg blev spurgt i et af de dér rulletrappeinterviews i Go’ aften Danmark. Min harme overfor svømmehaller har sandsynligvis grobund i to ting. Først og fremmest minder min svømmestil mere om Eric the Eels (de uvidende må google) end om David Hasselhoffs (de uvidende må gi’ sig selv et trælår). For det andet er svømmehallernes badefaciliteter altid fyldt med røvfnuller…

ERIC the eel
Eric the Eel ved OL i Sydney i 2000

– Så skal jeg bede om kr. 229,-

Shiiiiieeeeet, det var dyrt. Det skal dog nævnes, at de obligatoriske babybadebukser til kr. 99.- indgik i prisen. Dog er det stadig en smule pebret, når man tænker på, at vi maks. må have junior med i vandet i 30 min.

Læs om flere “regler” for babysvømning her:

Prisen var der ikke noget at gøre ved. Men hvor vi hjemmefra bare håbede på, at svømmeturen ville blive en succesoplevelse, bad vi nu de højere magter om hjælp.

Hvorfor tog jeg egentlig ikke junior med i omklædningsrummet?

Da vi nåede til omklædningsrummene var det, af uvisse årsager, naturligt, at den langhårede tog junior med ind i damernes omklædningsrum (en oplevelse han om 12-13 år sikkert vil ærgre sig over, at han ikke kan huske).

Det var først da jeg stod splitterravende Kong Hans i svømmehallens baderum omgivet af røvfnuller, at det slog mig, at jeg jo lige så godt kunne have taget junior med i mændenes omklædningsrum. Det havde måske endda været mere naturligt, at jeg tog ham med i mændenes omklædningsrummet, da han jo nu engang har en tissemand. Og der er såmænd også både pusleplads og mikrobølgeovn i mændendes omklædningsrum.

Dette må forblive et uopklaret mysterium til evig tid…

Blev vores bønner mon hørt?

Eftersom at junior havde grædt/skreget fra vi satte os ind i bilen, og til vi nåede DGI-byen, var det to meget nervøse forældre, der stod klar ved bassinkanten med junior, der var iført sine røde babybadebukser.

badebukser
Junior (med Voldborg-frisure) iført sine røde badebukser

Heldigvis var junior vanvittig glad for det våde element. Han smilte, observerede og brugte endda sine ben engang imellem, mens han var i bassinet – flere forbipasserende nævnte da også en mulig svømmekarriere…eller foregik det udelukkende i hans fars hoved?

Juniors “svømning” var en så stor succes, at hans forældre blev en smule vovede. Vi tænkte, at han kunne prøve at få hoved under vandet. Bare i ét sekund. Vi havde i forvejen læst om babyers naturlige dykkerefleks, så vi var fortrøstningsfulde.

At junior blev chokeret over at få hoved under vandet, er en underdrivelse. Han blev rent ud sagt skide forskrækket, og han fik da også hostet en del vand op efterfølgende… Men efter lidt host og gråd var smilebåndet igen trukket op, og vi kunne fortsætte legen.

Træt.dk

Alt i alt var svømmehalsturen en succes. Og turen blev kun bedre af, at junior var fuldstændig udkørt efterfølgende. Allerede på vej ned i parkeringskælderen faldt han i søvn, og han vågnede først tre en halv time efter.

På trods af min grundlæggende afsky mod svømmehaller, skal DGI-byens svømmehal snart besøges igen. Og næste gang skal junior prøve svømmeringen fra Swimava. Vores venner fra Lærke & Lillebror har nemlig spurgt os, om vi gad lave en test på den seje og anderledes svømmering.

 

BabySpyder Aktivitetsstativ fra Franck & Fischer
Far-forberedelse? - Fokuserer man på det rigtige?

Skriv din kommentar her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.