Kan vi lige pause livet som far?

Vores hverdag er centreret omkring vores små gylpende væsener, og det er jo mega fedt. Men der er dog visse situationen, hvor vi drømmer os tilbage til livet, før vi blev fædre. Her får du vores bud på et par eller flere af disse situation. 

IMG_4742-1
Vores drenge er sgu søde, som de ligger der og leger. Men fra tid til anden kunne det sgu være fedt, hvis man lige kunne pause livet som far…bare for en kort stund.

 

Når vi har tømmermænd…

Efter vi er blevet fædre, drikker vi os ikke længere teenagestive hver og hveranden weekend. Men en enkelt gang eller to har vi alligevel været ude og vælte øl og shots i ganen, som om det gjaldt vores liv. Under festen føler vi os usårlige og uovervindelige, men dagen efter er vi ikke fem potter pis værd.

Før vi blev fædre, foretog vi os nærmest intet, når vi havde tømmermænd. Det vildeste eventyr vi begav os ud på, var at besøge den lokale kebabpusher eller skinkekutter. Derudover lå vi fuldstændig maste på sofaen, mens vores hoveder buldrede afsted med 140 km/t.

I vores nuværende funktion som fædre ser en dag med tømmermænd dog meget anderledes ud end tidligere. Med bragende hovedpine og kvalme vader vi Frederiksberg tynd med ungerne i barnevognen. Vi skifter bleer og tører gylp op, mens vi drømmer om iskolde Faxe Kondi’er og dressingbelagte pizzaer. Og vi leger med vores drenge, selvom vi allerhelst vil ligge fladmast på sofaen.

Tømmermændsdagene er i sandhed blevet en anderledes oplevelse end tidligere

Når vi er syge…

Vi er jo mænd, så når vi er syge, så er vi ynkelige og på dødens rand. Når blev ramt at en ondsindet virus, før vi blev fædre, pussede og nussede vores kærester om os. Der blev serveret te, mælk med honning, suppe, panodiler og kodimagnyler ad libitum. Sådan plejede det at være. Og måske nød man en lille smule at være syg. Men det er S L U T nu!

Hvis vi bliver ramt af feber, forkølelse eller ondt i halsen nu, så er der altså ingen kære mor. Eller det er der jo. Men den kære mor tager sig bare ikke af os, men af vores drenge.

Ikke nok med at der ikke bliver pusset og nusset omkring os, når vi er ynkelige og på dødens rand, nu er der også et lille skrigende monster, man skal tage sig af, når man er syg. Og det er endnu værre, hvis resten af familien også er syge. For så kan man risikere at skulle tørre bræk af den nyindkøbte sofa, mens man selv kæmper med kvalme – her taler vi desværre af bitter erfaring.

Når vi ser fodbold…

Vi elsker at se fodbold. Det er 100 procent vores yndlings sofasport. Intet andet sport kommer i nærheden af fodbold i vores bog. Spillet har vores absolutte kærlighed! Champions League-bold gør at tirsdage og onsdage bliver tålelige at komme igennem, og Premier League-bold tager lørdage og søndage til et endnu højere niveau.

I ugevis kan vi gå og glæde os til en helt særlig kamp, og før vi blev fædre, var der da heller intet, som skulle og kunne forstyrre os, når der var bold i flimmerkassen.

Men det ser anderledes ud nu. Meget anderledes! At se bare en enkelt halvlegs Premier League-bold med benene oppe og en kold pilsner i hånden hører til sjældenhederne. For pludselig har junior storskidt ud over det hele, eller også skal han have mad. Derfor bliver fodbold meget tit noget, der bare kører i baggrunden.

Så tænker du måske, at der da ikke kan være nogen forstyrrelse fra juniors side, når Champions League kører over skærmen, for det kommer jeg så tilpas sent, at junior er lagt i køjen. Ja, det er korrekt, at der ingen forstyrrelse er fra juniors side. Men når ens dag starter lige omkring klokken 04.37, så er man simpelthen fuldstændig fladmast af træthed, når Champions League-hymnen brager ud af farvefjernsynets højtalere. Og derfor bliver Champions League som oftest noget man ser med halvlukkede øjne og savl ud af mundvigen.

Har du en eller flere situationer, hvor du gerne ville pause livet som far for en kort stund, eller har vi simpelthen bare ramt hoved på sømmet? Smid gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor. 

Husk, at du kan følge DaddyO.dk på Bloglovin – så går du aldrig glip af et blogindlæg!

Læsernes hemmeligheder (2. del)
Læs artiklen fra Vores Børn

Skriv din kommentar her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.