Projekt ammeforbud

Den langhårede og jeg har taget en beslutning. En stor beslutning. En beslutning som vi er glade for. Der er nu ammeforbud mellem klokken 23.00 og 05.00. Derfor er det nu undertegnede, som har nattevagten…

Ammeforbud

Den langhårede og jeg har for længst indset, at vi ikke er blevet velsignet med en dreng, der har et godt sovehjerte – den lille sherif bliver åbenbart hurtig træt af at sove (#farjoke). Til gengæld er han næsten altid i godt humør, og derfor er det svært at klage… Men det ville fandeme være vidunderligt, hvis han kunne sove bare seks timer i streg.

De åbenlyse årsager

I lang tid har den langhårede ammede den lille sherif mellem fire og fem gange hver evig eneste nat. Og samtidig har undertegnede sagt farvel til den varme dyne klokken 04.33, fordi den lille sherif har været lysvågen. Af helt åbenlyse årsager er det ikke holdbart i længden. Derfor tog vi for ganske nyligt beslutningen om ammeforbud mellem klokken 23.00 og 05.00.

Da den lille sherif ikke bruger sut (han virker fuldstændig ligeglad med, at vi har spenderet mellem 500 og 700 danske kroner på sutter) og heller ikke har knyttet sig til en tøjbamse eller lignende, er vi ganske sikre på, at han har brugt mælkebuffeten (der indtil for ganske nylige har haft døgnåben) som trøstestation. Da han spiser rigeligt i løbet af dagen, må det simpelthen være konklusionen. En konklusion som vores sundhedsplejerske også har nikket anerkende til.

Projekt ammeforbud fra 23.00 – 05.00

Nu er det altså far her, der har nattevagten. Det er ubeskriveligt hårdt at få afbrudt sin nattesøvn utallige gange hver eneste nat. Men selvom det både er hårdt, forfærdeligt og grusomt at forlade den varme dyne op til flere gange hver nat, så ser jeg faktisk på projekt ammeforbud med positive briller.

Først og fremmest er det positivt, at den langhårede og jeg har sat noget i gang, som på sigt forhåbentligt er lig med mere søvn til den lille sherifs trætte zombilignende forælder aka. den langhårede og jeg.

Dernæst har jeg stadig de positive briller på, fordi det egentlig går rigtig godt med at trøste den lille sherif om natten. Jeg var både nervøs og spændt på, hvordan han ville reagere, når det gik op for ham, at det var det menneske uden bryster og med skæg, der dukkede op i mørket, når han var ked af det.

Derfor var jeg møghamrende stolt og sindssygt lettet klokken 02.34 på projektets første dag, da det lykkedes mig at få den lille sherif til at sove igen. Brystløse og skægfyldte far kunne åbenbart godt bruges om natten. Og det kan han stadig!

Nu venter vi bare på, at den lille sherif finder ud af, at det slet ikke er sjovt at vågne et utal af gange om natten…

Har du/I været igang med et lignende projekt?

Husk, at du kan følge DaddyO.dk via Bloglovin – så misser du aldrig et indlæg!

 

Den perfekte fri-aften: 10 måneders FIFA-tørke stopper i dag!
Vil du skrive på DaddyO.dk?

Mimi arman

says:

Hey. Jeg har en søn på 10 måneder. Han vågner hele tiden faktisk hver time. Nogle gange er vi heldig til at det bliver hver anden eller tredje time.
Vi stoppede amning for godt to uger siden, han bruger hverken sut eller tøjbamse og var overhovedet ik glad for flaske. Første dag tog formanden over. Allerede fra han blev lagt i seng Kl 19, hver gang han vågnede var det far der trøstede, første nat var et helvede!! Skreg og gråd i flere timer han var simpelthen utrøstelig midt om natten. Efter 3 dag var det hele godt og han valgte sige ja til sutteflaske med mælk. Han vågner dog stadig 3-4 gange om natten, selvom han spiser godt om dagen og ka drikke 200 ml mælk lige inden sove tid..
Det en hård kamp, men det også bare skønt for en at have sin krop for sig selv mens man sover :d

Held og lykke
Mimi

says:

Hej Mimi,

Tak for din kommentar. Det er dejligt at finde ud af, at man ikke er den eneste der kæmper den kamp 🙂

Også held og lykke til jer
Kasper – DaddyO.dk

Skriv din kommentar her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.