7 råd fra en weekendfar

Min ekskæreste og jeg gik fra hinanden for omkring tre år siden. Junior var dengang kun et år. Min ekskæreste flyttede til en anden by, der ligger 100 kilometer fra, hvor jeg bor. Nu er jeg weekendfar.

Daniel + sønnike
Daniel & sønnike

At gå fra hinanden var en svær beslutning. En beslutning som vi dog var enige om. Vi skændtes meget. Og vi tænkte, at det var bedst at gå hver til sit, før junior var gammel nok til at forstå, at mor og far skændtes.

Statistisk set går over 40 procent af alle par med nyfødte fra hinanden, inden for deres barns første leveår – det stod i hvert fald i den pjece, vi fik på fødegangen – men jeg havde aldrig troet, at jeg ville blive en del af den statistik.

Min søn er i dag snart fire år, og jeg har på godt og ondt lært, hvad det vil sige at være weekendfar. Jeg er på ingen måde ekspert, men jeg har syv gode råd, jeg gerne vil dele med dig som er weekendfar eller deltidsfar.

De syv gode råd til weekendfædre og deltidsfædre

Det 1. råd – Drop skænderierne foran børnene
At skændes med ekskæresten eller ekskonen foran jeres fælles barn/børn må ikke ske! Børn hører og forstår alt. Der er ingen grund til, at de skal være vidne til jeres uenigheder. Tag jeres diskussioner over telefonen, når børnene er i drømmeland.

Det 2. råd – Vær en større mand
På eller andet tidspunkt vil din ekskæreste få en ny mand i hendes liv, og så kan jalousi hurtig blive en realitet. Her gælder det om at være ”the bigger man”. Spørg interesseret ind til hendes nye forhold (også selv om du i virkeligheden er ligeglad) og lad være med at komme med dumsmarte bemærkninger. Husk, at den nye mand, bliver en del stor del af dit barns hverdag.

Det 3. råd – Udnyt teknologien
Det er svært kun at se sit barn hver 14. dag – jeg savner min knægt utrolig meget. Skype og Facetime kan dog gøre afsavnet et smule mindre. Man skulle næsten tro, at Janus Friis (opfinder af Skype) og ham der opfandt Facetime var weekendfædre. Lav en aftale med ekskæresten om, at dit barn ALTID må ringe til dig via Skype og Facetime.

Det 4. råd – Kvalitetstid er nøgleordet
Når man kun ser sit barn hver 14. dag, kan man let komme til at forkæle sit barn i hoved og røv. Husk, at dit barn savner DIG og ikke nyt legetøj. Kvalitetstid er nøgleordet.

Det 5. råd – Hold en god tone
Lad være med at tale negativt om dit barns mor. Det er helt naturligt, at dit barn vil fortælle en masse om han/hendes hverdag, og den er din ekskæreste en stor del af. Der er ingen grund til at kritisere din ekskæreste foran dit barn. Husk, dit barn elsker sin mor, ligesom han/hun elsker dig. Du ønsker jo heller ikke at høre nogen kritisere dem, som du elsker.

Det 6. råd – Ens regelsæt
Min erfaring fortæller mig, at det er vigtigt, at man har et nogenlunde ens regelsæt hos mor og far, selvom det kan være svært. Jeg elsker at lege vildt med min dreng, og derfor synes jeg, at det er fedt, når vi hopper rundt i sengen. Hos hans mor er det dog forbudt at hoppe i sengen, og derfor er det nu også forbudt hos mig. Det uens regelsæt forvirrede ham. Nu leger vi nu vildt, når vi udendørs, og det fungerer glimrende.

Det 7. råd – Ros den anden
Smid et par rosende ord efter ekskæresten fra tid til anden. Det får jeres ”forhold” til at glide meget lettere. Min ekskæreste vasker alt vores søns tøj, så jeg ikke behøver at bruge dyrebar kvalitetstid på at vaske tøj, hvilket er luksus. Og jeg er bestemt ikke for god til at smide en rosende besked efter hende.

/Weekendfar, Daniel Wøhlk

Har du et eller flere råd til landets weekendfædre, så tøv ikke med at smide en kommentar af sted i kommentarfeltet nedenfor.

Husk, at du kan følge DaddyO.dk via Bloglovin – så misser du aldrig et indlæg!

 

VIDEO: Mission Impossible?
Far-Tip #16 - Gummi på drengen

Skriv din kommentar her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.