Top 3 – Ting man må som far

I denne Top 3 giver vi vores bud på de fedeste ting, som faderrollen har medbragt. Det har været hamrende svært, kun at udvælge de tre fedeste ting, men i sidste ende er vi sikre på, at vi har valgt rigtigt. Læs med her og få DaddyO.dks bud på de tre fedeste ting man må som far.

3. pladsen – Ha’ en respektabel LP-samling

Lp-samling

Som overskriften så pænt afslører, så er det pludselig blevet helt acceptabelt og en rendyrket far-ting at sætte en LP på om aftenen. Der er noget helt specielt ved at sætte en LP på! Kender du det? Ellers må du se at få anskaffet dig en pladespiller i en fart – der er vist ikke blevet solgt så mange plader siden slut 1970’erne, som der bliver i øjeblikket.

Vi lever i en tid, hvor vi shuffler os gennem livet. Hvad fanden mener du? Jeg mener, at det aldrig har været nemmere at skifte brugsgenstande, kærester eller musik.

Da 3. pladsen i denne top 3 går til LP’er, så skal metaforen “shuffle” forstås som at skifte musik. På en pladespiller er det lidt sværere at skifte nummer (ja, jeg er blevet far, så jeg kalder det ikke et track). Og det giver altså en fantastisk ro om selve musikken, og du kommer pludselig til at høre en hel plade istedet for blot et enkelt hit.

Spice gerne din oplevelse op med et godt glas rødvin eller en skarp fra barskabet – det må du også godt som far!

NB! Der findes en del gamle børnesange på LP, som du kan støve op i diverse butikker, som Accord osv. Ellers er DBA en god kilde til at opruste samlingen.

2. pladsen – Gro en snegl

Snegl

Det kræver vist ingen forklaring i sig selv, det er snarere en hyldest. Sneglen har længe været et symbol for maksulinitet – og helt ærligt – hvad er mere maskulint end at yngle? Vi ved det fandeme ikke, så derfor ryger sneglen ind på 2. pladsen, over ting man må som far.

Fædre, sønner, brødre, venner, nogle få kvinder og andet godtfolk har fået for vane at gro en snegl i november – nogle for at afprøve sit nye look, andre for at støtte en god sag og skabe opmærksomhed. Når du er far, så vil ingen kigge mærkeligt til dig og din snegl. Og hvis de kigger mærkelig, så er det med ærefrygt!

NB! Tænk lige på alle de billeder du får taget med dit barn! Når barnet er vokset op, og ser billederne, vil di barn og hans eller hendes venner med sikkerhed udnævne dig som den fedeste far, og det vil de alene på grund af sneglen.

1. pladsen – At fortælle far-jokes

dad-joke

Det var umuligt at komme uden om far-jokes i denne sammenhæng. Og derfor indtager den første pladsen. Det er jo en hel kategori i livet, som der først åbnes op, når du bliver far. Men som tager et helt liv at mestre.

En simpel søgning på “dad joke” giver over 62 millioner hits på Google. I runde tal er det 58 millioner mere end “Pamela Anderson” giver. Så far-jokes er altså meget mere eftertragtede, en to af de mest kendte silikonebabser på denne jord.

Men hvad er en dad-joke egentlig? ifølge wiktionary.org er det:

(slang) A lame, embarassing or unfunny joke told by someone’s father

Ironisk nok så har vi på DaddyO.dk forsøgt os med en lille samling af far-jokes. De er ærligt talt blevet dårlige – men jævnfør definitionen ville det jo ikke være en far-joke, hvis de var gode.

Det lader jo op til det oldgamle og omdiskuterede spørgsmål: Er det en success, hvis man fortæller en far-joke, og ingen griner?

Der var rigtig mange andre fede ting, vi også gerne ville have med på listen. Men det er jo en  Top 3. Men herunder kommer altså alligevel et uddrag af de ting, som du også gerne må som far, men som ikke klarede cuttet.

  • At prutte og derefter give junior skylden
  • Lugte af opkast andre dage end lørdag og søndag
  • Være bedrevidende – men den har kvinden vist taget patent på.

Hvad synes du? Har vi det rigtige med?

Aben Preben er Viggos nye bedste ven
Wubbanub Sovesut

Skriv din kommentar her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.